Новите много силни гласове

Удивително нещо са блоговете. Нов съм в тази общност, признавам. Това да пиша блог беше вероятно лекомислено решение, но като съм се хванал… Отделих няколко минути да се поровя из другите блогове. Да видя дали има нещо за мен. В крайна сметка аз може да си се хваля на моя блог, а тези, които го…

Удивително нещо са блоговете. Нов съм в тази общност, признавам. Това да пиша блог беше вероятно лекомислено решение, но като съм се хванал… Отделих няколко минути да се поровя из другите блогове. Да видя дали има нещо за мен. В крайна сметка аз може да си се хваля на моя блог, а тези, които го посещават, да са любезни. Видях, че блогърите са удивително последователни създания. Навсякъде си казват това, което мислят. Което, предполагам, е и смисълът на това да пишеш блог. Dzver, който никак не е съгласен с идеята ми да махна колите от тротоарите, поддържа великолепен блог, голяма част от който е за проблемите на София. Чудесен репортаж за графигнатиевите колчета. На Wiseacre`s blog видях един интересeн постинг, озаглавен “Професионалните” борци и оплаквачки”, който започва с думите: „Забелязали ли сте, че има хора, които виреят само в неблагоприятна среда?». Споделям. Има хора, които са привързани към негативната си нагласа. Да се надявам, че ще променим това. Тодор Стоянов е развил цяла програма за София. И бих казал, че споделям всички точки в нея, и си мисля, че моите обещания към софиянци са доста сходни. Журналистите казват, че никой не четял програми. Ето, че хората не само четат, но и пишат. Едно обещание към блогър mr. mahony – като кмет на София, ще направя всичко, за да няма такива реклами за ауспуси. (Признавам обаче, че се смях неудържимо на снимката.) И още няколко снимки от София от блога на Лилия Христова, с която изглежда имаме сходни интереси (плуване, четене, политика, ски). Да, Лилия, знам добре това място. Много паркове за унищожени, но ще ги върнем на хората. (И благодаря за поканата за изложбата.) Видях и доста неща за себе си. Например по повод на моите срещи със стачкуващи учители блогът Големият тандем задава въпроса: „Появата на Мартин може да се чете по няколко начина – част от предизборна стратегия… или просто солидарност.” Ще си проличи. А Omerga, какво странно име, пък е написала дълго есе за мен, в което казва, че за мен се говорело, че съм луд и естествен, но това било предимство! Много интересен портрет. Въобще светът на блоговете е далеч по-интересен и много по-значим, отколкото повечето хора си представят. Отколкото и аз си представях, преди да започна този блог. И е едно сериозно изпитание. Както и да е, това беше едно моментно гмуркане в свят, към който лекомислено се присъединих. И не съжалявам. Ще чета по-често.

« Предишна публикация
Следваща публикация »

41 коментара

  • http://eminbei.blogspot.com Емин Бей

    В пърите дни на блога ти като напишеш в google „мартин займов“ и излизаше блога на dzver :)

  • http://www.bigtandem.wordpress.com Александър Кръстев

    За „Големият тандем“ и срещите на Мартин с учителите – само ще кажа, че заедно с моя партньор в блога искрено се надяваме наистина да си проличи.
    Поздрави!

  • http://komitata.blogspot.com Комитата

    Въпреки че и блогът и сайтът имат сериозни недостатъци, все пак са напред от конкуренцията.

  • http://gospodin-i.blogspot.com/ Господин И

    Господин Заимов, искам да предложа на вниманието Ви още една публикация, която се намира на адрес http://gospodin-i.blogspot.com/2007/09/blog-post_19.html (това е личният ми блог).

    Поради изразеното в нея мнения искам да Ви приканя най-учтиво да се оттеглите от кметската надпревара.

  • Светослав Светославов Манолов

    Аз лично смятам,че десницата удари 6ца от тотото с кандидат като Мартин,след неуспешните кандидатури на Светослав Гаврийски и Неделчо Беронов,аз наистина съм приятно изненадан от обединяващите въможности на Марто.Има шанс да спечели,аз съм убеден,а че ще сме на балотаж-не се съмнявам,но дори достигането на балотаж ще бъде своеобразен моментен успех за нас според мен-десните в София :) Още веднъж -УСПЕХ МАРТИНЕ !!!

  • http://www.optimiced.com Michel

    Привет,

    За първи път коментар тук;-)

    Та така, щом не само пишеш, но и четеш с интерес, ето малко за колелото:

    Цялата категория „колелото“ на моя сайт и още – best of:

    1. Една от 100-те причини да карам колело в София
    2. Критична маса в София
    3. За града по принцип

    Всъщност, за София и за колелата, за колите, превзели столицата (съвсем неправомерно, според мен), има още доста изписано в моя блог, а също и в блога на Велян и Dzver :-)

    И не само там, разбира се … :)

  • http://www.optimiced.com Michel

    PS О, и в блога на Антония има много интересни неща за колелото, ето един от най-дискутираните постове там:
    http://dni.li/2007/05/07/jamny/

  • Надежда Мартинова

    Толкова приятно и интелигентно излъчване имате от добре направената кампания, че човек започва да храни надежди, че София може да има различна съдба и да се случи нещо хубаво на нея и нейните граждани.
    Дано да сте реален и реалист, дано да удържите на политическите игри, (Костов), дано не сте желаният мираж (Симеон), дано да продължите да се усмихвате ествено, а не в гримаса между тик и волеви спазъм (Софиански).
    Много хора ще гласуват за първи път с истинска надежда!
    Успех на реализацията!

  • http://dimiterd.blogspot.com Димитър

    Господине, я питай Бригадира как се обръща към Симеон Сакскобурггота, когато си говорят. Доколкото знам, те са в много топли отношения.

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла Енчева

    Едва ли ще кажа нещо ново, но все пак.

    Изключително приятно съм изненадана от този блог, както и от публичното присъствие на Мартин. Според мен, той влезе в кметската надпревара твърде късно, но това, разбира се, не е негова вина. За първи път от много години насам се чувствам представена в избори, поради което й ще гласувам – този път не за „по-малкото зло“, а със желание. Най-сетне някой изразява съвременни ценности, говори за безжичен интернет, кара колело, камионът-щаб е изрисуван с графити… Дори и на признанието за марихуаната се накефих. Аз самата никога не съм пушила, вкл. и марихуана, но, въпреки че не ги употребявам, смятам, че има нужда от сериозен дебат за меките наркотици.

    Но да се върнем на блога. Чета го редовно, с огромен интерес и удоволствие. И се надявам той да не секне след изборите, независимо от резултата. Да видим!

  • http://www.mr-mahony.blogspot.com Mr. Mahony®

    Благодаря Мартине (позволявам си така да се обърна, понеже сте млад и енергичен човек) за обещанието, което лично към мен отправяте.

    Определено много неща в нашата любима София могат да се подобрят и без наливането на много пари. Просто трябва желание и това виждам у Вас. Рабира се това ще стане най-вече с усилияна и на самите хора. Ето защо трябва да има и това, за които Вие често говорите. Контрол.

    Много се радвам, че се борите и искрено Ви желая успех.

    Vaya con Dios!

  • http://blog.gfurnadzhiev.info Георги Фурнаджиев

    Господин Заимов, благодаря Ви за отделеното време и вниманието.

  • http://dzver.com/blog/ dzver

    Благодаря за връзката :-)

    Радвам се, че отчитате наличието на противоречиви мнения за лишаването на хиляди хора от автомобилите им. В една сериозна дискусия в интернет всички мнения могат да се систематизират и да се търси смислено решение. Механичното затваряне на центъра за колите на по-бедните е ужасно.

  • http://www.bogoev.com Димитър Богоев

    Няма какво да спорим,наистина достатъчно аргоментирани разсъждения.Разсъждения,оттърсени от миналото и готови за бъдещето.За съжеление,много малко от нас биха се замислили къде е професионализма.Аз споделям своето разбиране са наличността на профезионализъм в културата на кандидата.Наистина определението че истинския борец вирее само в „агресивна“среда определя и мен самият.Не случайно съм запомнил заветите на Д-р.Дертлиев,уважавай противника и не чакай от него същото.Животът ще покаже кой е прав.Дано уважаемия г-н Заимов се всуша съветите на „побелялата“ ми глава за да стане любимец и на онази част от обществото ни което вече е отчаяно от простотията ,лицемерието и снобизъмът на новобогаташите получили всичко по твърде необясним за нас начин.
    Пожелавам успех на този млад човек,доказал себе си с това ,че е останал в Родината ни със свойте мечти и блянове,които не са ни чужди и на нас!

  • Наско

    Цитат от един друг блог:
    „Вчера бях направо изумен, когато г-н Заимов, говорейки за НДСВ, нарече г-н Симеон Сакскобурготски „Негово Величество“. И не бях само аз стъписан, защото г-н Волгин почти се запъна като го чу и го попита, за да се увери, че не е разбрал грешно.“

    Г-н Заимов, да наречете „величество“ този престарял и доказан мошеник наистина е голяма издънка …

  • http://www.liliahristova.blog.bg Лили

    Г-н Заимов, благодаря за вниманието.
    Все повече се убеждавам, че ако Вие успеете, ще е добре за всички софиянци. Дори и онези, които няма да гласуват за Вас.
    Между другото, само преди няколко дни ми припомниха, че преди около 3 години при „моето“ фонтанче е била излята плоча (от кмета Софиянски) с обещание, че там ще се направи бюст-паметник на Илия Бешков.

  • http://www.duffodil.blogspot.com Vani

    Здравей, не те познавам и не следя подробно кампанията ти, само блога ти.. Имам следния въпрос към теб. Прочетох какво си написал и виждам, че си обещал на хората всичко, което искат да чуят и разсъждаваш като нормален гражданин – да, но не ти ли се струва, че поемаш повече обещания и имаш повече планове, отколкото си в състояние да изпълниш? Кога усещаш къде е границата на това да казваш ‘ще направя това и това’? Не съм била на твоето място и не знам, затова питам. Това е голяма отговорност и се чудя с какъв акъл я поемаш, наистина :)

  • http://mydsb.wordpress.com/ ДСБ Триадица

    Спокойно, ще се направи. Хубавите работи изискват време :)

  • Сърчице

    Ха, г-н Заимов, наистина ли СТЕ в състояние да махнете колите от тротоарите??? Бих ви довела лично в квартала ми, който е на 2 крачки от Витошка и топцентъра….в делничен ден, ако намерите място да се проврете между наспиралите като копърки в консерва автомобили….2 години водих неравна борба с тях като шофьорка на детска количка….познайте кой печелеше в повечето случаи.
    И още нещо – предлагам да се създаде длъжността „квартални еко-пазачи“. Какво имам предвид-явно напоследък преобладават повече кучета, отколкото внучета…..та тези, с кучетата, безконтролно оставят любимците си да си задоволяват естествените нужди навсякъде….и да „минират“ докрай и без това мръсните улици и тротоари. Явно има нужда от хора, които дори и за това да следят, защото българина, докато не му се бръкне яко в джоба с някоя глоба, не спазва правилата, за жалост.

  • http://bogoev.net Димитър Богоев

    Здравейте ,искам да отговоря на „Наско“,разбира се от свое име без да ангажирам никого на въпроса отправен към г-н Заимов от него :Защо е нарекъл г-н Сакскобурготски “ Негово величество“.Просто трябва да се уважава историята,колкото и да не ни харесва тя.Аз лично имам свое мнение към този наш съгражданин,дори лично да съм се запознал с него.Но неговия произход е историческа даденост и не може да бъде отречена.В този наш политик има нещо което трябва да уважаваме,че се определя като българин и е почтена възраст .Благоприличието и възпитанието ни задължава да бъдем коректни с неговото уважение към нас.Друг е въпросът за имотното му състояние,този казус е в историята и тя е факт.Но, той не е обидил българския народ с нищо и нямаме право и ние да бъдем критични към историческата действителност такава каквато е написана .“Негово величество“ е определение с което самия човек не е ангажирал никого до този момент.Защо да бъдем учудвани от този исторически факт?Учудването ми като на човек който все пак се определя като политически „опонент“на монархията като минало в нашата история ,на прагматизма на този българин с „царско“потекло да има много по добри виждания днес за Демокрацията от нас самите тръгнали по този път.Замислете се на мисълта на г-н Сакскобурготски ,че при икономическото си състояние България и бяха нужни 800 дни ,за да стъпи на крака.Какво направихме ние тогава,изоставихме тази идея .Не се вслушахме в този съвет и сега тънем в мизерия и политически цинизъм,корупция и нищета.Когато съм „критичен“към някого или към своите опоненти се замислям,а „аз“какво бих направил на негово място?Критикуваме политическата система от миналото, не правим нищо за да вземем поука от нейните грешки!

  • http://gantree.blog.bg засмян до ушите

    ухилен до ушите, ще публикувам тук нещо (извинявам се на Мартин) адресирано до г-н Илия Марков (Господин И);
    и така, попаднах преди пет минути на тази информация от news.bg, цитирам:

    ***

    Ако днес са изборите, в София ще подкрепя:
    Отговор Гласували

    Бойко Борисов, ГЕРБ 64
    Мартин Заимов, ДСБ-СДС 67
    Бриго Аспарухов БСП 10
    Тити Папазов, ДП 8
    Слави Бинев, АТАКА 36
    Антония Първанова, НДСВ 7
    Драгомир Драганов, ЛИДЕР 2
    Виктор Серов, Социалдемократи 3
    Юлияна Дончева, Ново време, Гергьовден 11

    Общо гласували: 208

    ***

    http://news.ibox.bg/poll/id_2073098284/results_1

    колкото до личното мнение на г-н Марков, което прочетох в блога му – намирам го за крайно неадекватно, зле изразено, неаргументирано и непродуктивно;

  • Атанас

    Към “господин И” /може би внук на БА :) /
    Господин И, другарю млад еж… Щом твоя любим сайт е “Социалистически интернационал”, нормално е да съветваш другите (насила) да приемат твоите предпочитания и да подканяш единствения ставащ за работата “кмет” кандидат да се оттегли от “надпреварата”. Щото според аналите на Социнтерна България досега само се “надпреварва” чрез “петилетките в съкратени срокове” – пример: архаичната програма на БСП/БКП за предишните избори, в която се призовава “ДА ДОГОНИМ ЕС по нещо си”. “Вие” гонете, ама некъде другаде, ние искаме да работим нормално. Но как да се създадат условия за нормална работа, когато Секретният бригадир иска да стане кмет :( – нима той ще осигурява “прозрачност” в действията на Столична община?!?
    Г-н Заимов, да се присъединиш към “светът на блогърите” не е “лекомислено решение”, а животен избор – изборът на свободата. Ненапразно другарят Фонтан праща ГДБОП и полиция …, а в същото време няма време и кадри да се издирват убийците и крадците (пък нещо и нямат желание, че току виж случайно ги открият и ще са в ситуация “и к’во шъ праим съга,а!”).

  • http://infowars.com alex jones

    Искам да знам кой от кандидатите за кмет ще отнеме концесията на „Софийска бода“ за да гласужам за него.Тоба е единстженото ми условие за да подкрепя който и да е,без значение на партийна принадлейност

  • Атанас

    По повод написаното от Г.Георгиев на 6-Х-2007 в http://www.obichamsofia.com/show_news.php?id=110&type_id=3 “Старата част на Ботунец е с действаща кадастрална карта от 1929 година. Две години скица за имота не мога да извадя. Мои съседи имат този проблем вече десетилетие. Без скица не може нито да се строи, нито да се продава.”
    В 21-и век Ботунец си е в “ботури” :)
    Според Закона за устройство и застрояване на Столичната община, приет през 2007г. в “землището на гр.София влизат “територията на градския район и прилежащите към границите му територии за далекоперспективно развитие”, т.е. и т.нар. от закона “околоградски район” с обособени “групи устройствени зони, територии и самостоятелни терени”
    И в тази връзка имам питане: Г-н Заимов, не смятате ли, че ГРАД Банкя и ГРАД Нови Искър, както и селата (уж квартали) около София, трябва да се отделят административно от ГРАД София (сега са “райони на София”!?!)? Не може ли само живеещите в ГРАД София да избират кмет на София?! Вероятно така ще се облекчи и обслужването на хората от тези два града и селата.

  • fancy

    Поздравления, господин Заимов!!!
    Помня Ви от IFAG и този път ще гласувам с удоволствие.
    Успех!!!

  • turboprinzessin

    подкрепям мартин заимов.
    само аз си знам защо

  • http://www.bigtandem.wordpress.com Александър Кръстев

    Да вмъкна нещо за онлайн пол-овете:
    В тях участват предимно десномислещи хора, които биха гласували за СДС/ДСБ. Именно затова в онлайн гласуванията тази пролет СДС „вкарваха“ най-малко Мартин Димитров, а всъщност не им достигна доста.
    Така че, колкото и обнадеждаващи да са подобн анкети, не е сигурно колко са адекватни и реални. Винаги трябва да се има наум!

  • Петър

    Г-н Заимов, кампанията ви върви вяло. Силен кандидат, но вяла (макар и симпатична) кампания. Тя е първият управленски проблем, с който трябва да се справите – както управлението на София в момента, тя е нещо, което не работи добре. Ще повторя отново – симпатична е, но въпросът е до кого стига!

    В Щаба на колела в обявените часове има по няколко човека, дошли да ви видят; велопоходът (от това, което се вижда на снимките) е с няколко хора от щаба ви; на представянето на сайта — трима-четирима човека.

    В медиите и новинарските агенции такива малобройни събития не пробиват. Добри идеи, но лоша разгласа и организация. Събитията се огласяват в последния момент. Вземете нещата в свои ръце! Времето лети!

  • Rocco

    Zashto mneniata mi v oficialnia Vi sait neprekusnato se cenzurirat? Ako iskate otgovorete na vuprosa mi za DPS? Vie sreshtu DPS i korumpiranite turci Dogan, Hasan i ne znam si koi li ste ili shte gi podkrepiate v SOS? Zashto vseki put kato napisha DPS v saita Vi i mnenieto mi se cenzurira. Smiatam che e vajno da otgovorite na vuprosa za DPS zashoto horata triabva da znaiat za kakvo glasuvat. Ako podrepiate DPS az niama da glasuvam za Vas.

  • Владимирова

    Това е европейското лице на София : умен, интелигентен, чаровен. Успех!

  • Атанас

    Rocco, доколкото знам в сегашния СОС няма съветник от ДПС. Надявам се в новия също :)

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла Енчева

    За жалост, напълно съм съгласна с Александър Кръстев. В сайт, на който има банер на кампанията на Мартин, логично е да се предположи, че повечето гласуващи ще бъдат негови фенове. Защото тъкмо те са основните посетители на сайта. Преди време от анкета в сайта на българските лесбийки например „научих“, че повечето жени в България са с лесбийски наклонности.

    Така че не бива да се вярва на онлайн пол-овете! Вместо това, трябва да се прави по-активно кампания, времето и без това е малко…

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Между другото, вероятно сам сте се убедили, г-н Заимов, че е дошло време някои големи банки и други мощни рекламодатели да отделят бюджети и за публикуване на реклами в блогове, не само в казионни медии. Защото някои много важни сегменти от адудиторията четат първо блогове, а после официозните новини. Като хората, които ще гласуват за вас, например.

  • Vani

    Потвърждавам казаното от Борислав Борисов, аз например първо блоговете и нета чета, а после новините, ако изобщо стигна до гледане на новини.

  • Rocco

    Atanas,

    prav si DPS niama suvetnici v SOS, no sled 21 dena shte ima. Togava ne znam koi sht es eoplakva, zashtoto nie sme si vinovni che turcite shte probiat v Sofua, ti predstaviash li si bulgarska partia da probie v Ist, nai golemia turski grad? V bulgarskata stolica turci da ni upravliavat, nad1 milion bulgari i 2 turci i pak turcite. Nikoi niama da glasuva v Sofia i DPS shte vleze v SOS. SOS e mnog vajen , te shte kradut i v Sofia veche. Za horata v Sofia kito ne glasuvat da kaja osven che sa ovche i niaamat pravo da kritikuvat, hem ne glasuvat i pomagat na turcite hem se oplakvat. V Bulgaria vseki se oplakva i nikoi nishto ne pravi. DPS E ETNICHESKA PARTIA, nashiat porobitel si ima pametnik v Bulgaria platen ot DPS. tOVA E SUPER NENORMALNO, BULGARIA BESHE RAZDELENA NA 3 KOGATO TURCITE IA ZAVLADIAHA, SRAM.

  • Димка Гочева

    Вижда се, че сте нов.
    На блога на всеки истински блогър-ветеран има блогрол: сиреч онова, което той препоръчва от безкрайната блогосфера. Това е колегиално и уважително отношение към блогърите – шампионите на свободното слово.
    Много е хубаво, че ни показахте всички тези блогове – на тях има много впечатляващи фотоси и снимки. Ами, сложете ги тогава на първо място във Вашия блогрол!
    А и страницата Ви е прекрасна – програма, приоритети, видеоматериали. Чудно. Любимото ми място в Интернет от миналата събота. Единственото нещо, което в момента й липсва, е това да се напише името на журналиста, който вчера сутринта Ви е интервюирал в Инфорадио.
    Много често съм се дразнила от разни партийни сайтове, на които се появяват интервюта с наши известни политици и в които не се споменава кой точно е бил интервюиращият журналист. Сякаш политикът е човек, а журналистът – не…
    А иначе блогирането е много трудна работа, особено в предизборна кампания. В официалните си прояви трябва да се придържате към високия добър тон на политическата коректност с неизбежното цивилизационно лицемерие в него, а блогопространството е царството на откровеността и саморазкриването.
    Да прескачате през толкова октави от едното в другото говорене си е още един огромен товар, който сам сте сложил на гърба си в тежката борба с демагогията и демагозите.
    Желая Ви успешна нова седмица и желязно самообладание в дуела в сряда сутринта!
    Чрез всичко, което правите за града на Света София, ще си спечелите симпатиите и обичта на хиляди хора – и от столицата, и от страната.

  • Наско

    Държа да отговоря на г-н Димитър Богоев относно г-н Сакскобургготски и това, че „благоприличието и възпитанието ни задължавало да бъдем коректни с неговото уважение към нас“.

    Г-н Богоев, първо искам да ви благодаря на очевидно добронамерения отговор. Аз също държа на благоприличието и уважението към историята. Доколкото ми е известно обаче, тя (историята) сочи, че въпросната личност нито за миг не е била Цар на Българите, а за краткото време след смъртта на баща му Борис III, държавата е била управлявана от регенти. Още по-малко би могла да бъде наричана Цар на Българите и „Величество“ личност, в която не тече и капка българска кръв, която говори трудно и несвързано български език и която само година преди да дойде в България и да се кандидатира за премиер, продаде на търг ордените и медалите на дядо си Фердинанд. Моля ви също не забравяйте, че не мое и Ваше, а на въпросния Кобургготски беше трогателната лъжа за 800-те дни, а Вашето извъртане че, видите ли, той бил казал, че при икономическото си състояние, на България били нужни 800 дни, за да стъпи на крака, ама българският народ, не го бил разбрал е … много меко казано … пълна глупост и подигравка с тези, които се излъгаха и преди шест години гласуваха за въпросния най-обикновен лъжец и известен в цяла Европа комарджия.

  • тома

    В крайна сметка КОГА г-н Заимов най-после ще отговори на въпроса какво е отношението му към г-н Сакскобургготски и защо го нарича „величество“?

  • http://raylight.blog.bg/ Лъчезар Томов

    Господин Заимов, ако се интересувате от неща, свърззани с вашитв ценнсоти, в моя блог ще пускам някои интересни неща в това отношение.

  • Борис Ташков

    Мога ли да махна колите от тротоарите?
    7 октомври 2007 • 29 коментара
    В подкрепа на справедливите протести на живущите в Центъра на софия!

    Днес, в Зала 10 на НДК, на среща, организирана от женския Форум Българка имах възможност да поставя въпроса за проблема, който имат живущите на “пъпа” на София, проблема със задръстения с коли център на София, и изобщо решаване въпроса с паркирането в София.

    Изложих своята позиция, че една от причините за паркирането по тротоарите е отънелия джоб на българина и невъзможността му да плаща високата такса от 1.00, 1.50, 2.00, че и 3.00 лв. на час. Моето разбиране е, че трябва да се създадат безплатни паркоместа за собственици на коли с българска регистрация в “синята зона” на София, а за леки коли с българска адресна регистрация извън “синята зона” и от ”провинцията”, таксата за 1 час в открит автопаркинг за коли с българска регистрация да бъде 0,10 лв. и 0.20 лв. за 1 час в закрит паркинг. Колите с чужда регистрация могат да заплащат по 1 евро за 1 час в открит паркинг и 2 евро в закрит паркинг за 1 час.

    Една такава политика към българина-собственик на МПС ще позволи той да не паркира по тротоарите, а да търси необходимост да паркира в открити и закрити паркинги, което ще намали плътността на МПС по тротоарите и ще направи улиците на София проходими.

    Тази политика ще направи излишна служба „Паркинги и Гаражи” с нейния огромен щатен състав, чиито служители са като „падари“, разположени почти на „всеки милиметър“ от улиците на София и при това са значително повече от служителите по чистотата в София.

    В Европа почти не се среща указателната табелка за ”авто-паяци”, които вдигат МПС. Но там цената за 1 час в автопаркинг е около 2-4 евро за 1 час и около 6-8 евро за 6 часа, при заплати в размер на средно от 5 хиляди и повече евро на месец, което представлява минимум 1/2500 до 1/1250 част от месечната заплата. Съпоставено със средна българска заплата от 400 лв, средната такса на час е 1/200 от месечната заплата.

    Затова считам, че е необходима спешна реформа на общинската политика към собствениците на МПС с българска регистрация, съобразена с доходите на българските водачи на МПС.

  • ivoki

    Толкова дълго време се надявах да се появите г-н Заимов, за да има за кого да гласувам с удоволствие, а не от лоялност към десницата.
    Бог да Ви пази и помага !!