Благодаря ви за вярата

Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Загубих. Не искам да упреквам никого, най-малко избирателите, които не гласуваха за мен или тези, които не гласуваха въобще. Всички партии и всички кандидати трябва да понесат част от отговорността за слабия интерес към изборите. Хората искат градът да се промени, но вече не вярват, че политиците могат или…

Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Загубих. Не искам да упреквам никого, най-малко избирателите, които не гласуваха за мен или тези, които не гласуваха въобще. Всички партии и всички кандидати трябва да понесат част от отговорността за слабия интерес към изборите. Хората искат градът да се промени, но вече не вярват, че политиците могат или искат да направят нещо за да стане животът на хората различен. За това сме виновни всички и урокът, който трябва да извлечем е, че избори не се правят само по време на кампания, а постоянно. Тази загуба не бива да ни отчайва и ако вярваме в това, за което се борим, ще трябва да продължим да го правим още по-упорито.

Кампанията ми даде огромна надежда, че София може да стане друг град. Идеите, които всички вие споделихте на моя блог и на сайта на кампанията за безценни. Ентусиазмът и вярата ви, също. Те ме задължават, като общински съветник и като гражданин на София да направя всичко, което е по силите ми, за да не се разпилее тази позитивна енергия и да не се превърне тя в поредното огорчение от политическата безпомощност на избрани и неизбрани кандидати. Надявам се да останете с мен и още веднъж благодаря за подкрепата и огромното доверие.

« Предишна публикация
Следваща публикация »

113 коментара

  • Борис

    Мартине, дали ще останем с теб зависи повече от теб. И тъй като сме се събрали в блог, най-важното е да кажеш какво смяташ да правиш с блога.

  • http://www.optimiced.com Michel

    Ще бъде прекрасно, ако твоят блог и контактът ти с хората продължат да съществуват и сега, когато изборите са зад гърба ни (ти)! :-)

    Именно защото:

    За това сме виновни всички и урокът, който трябва да извлечем е, че избори не се правят само по време на кампания, а постоянно.

    Всеки урок е урок, независимо от това, дали губим или печелим!

    Хората са до голяма степен апатични, защото е истина, че от почти 20 години изборите са научили същите тези хора, че нищо не се променя независимо кой спечели!

    Личната ми прогноза е София да продължи да тъне в кал и мръсотия, колите да са си все така навсякъде – по тротоари, паркирани до стените на къщите, в градинките и навсякъде – трафикът и хаосът да продължат да нарастват лавинообразно, зелените площи да продължат да намаляват за сметка на огромни грозни сиви сгради, и София да продължи да бъде синоним на хаотичен, мръсен, шумен, разпокъсан и мрачен град, където вилнее корупция и мизерия…

    Съжалявам, ако съм малко песимистичен…

    Но за това си има причина.

    Видях не едно кметско управление досега. Всичките по четири години или нещо такова. И новият стар кмет, който сега беше преизбран, видях, че за 4 години какво направи за София?

    Да е станала по-чиста, по-подредена, по-тиха, по-красива от четири години насам нашата столица? Да виждаме велоалеи? Да виждаме опити за намаляване на автомобилния трафик и замърсяванията? Да виждаме опити да се запазят парковете и градинките?

    Не, нищо от това не се вижда.

    Затова и следващата ми прогноза е такава… Още четири години… от същото досега.

    :-(

    Пожелавам ти успех, Мартине, макар че някак не ми се вярва в нашата мухлясала политическа класа и система, да може да вирее политик като теб – политик, който е и човек, и не кара джип или лимузина, а колело; политик, който да умее да си общува с хората; политик, за който думата „Европа“ и „европейски“ не е само дума…

    :-)

  • nv

    По традиция след изборите политическите блогове се занемаряват.

    Надявам се при Вас да не е така.

  • http://obichamsofia.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=63&sid=71bd01267f08c37ef02cddc6d4c2956d Македонски

    Погледнете тази тема. За мен тя е изключително важна. Не само бъдещето на блога, но и на уникално добрия пример, който беше тази кампания. Не съм вярвал, че толкова много хора могат отново да повярнат в бъдещето. А има още страшно много, които още не вярват. Аз лично съм готов да работя за малките стъпки в този дълъг път.

    http://obichamsofia.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=63&sid=71bd01267f08c37ef02cddc6d4c2956d

  • http://www.mr-mahony.blogspot.com Mr. Mahony®

    Приемам, че използваната дума „загубих“ е само за статистиката и за такива като дон Бобо, които само търсят сколко не те са спечелили, а с колко другите са загубили. Достойно е все пак, че казвате това.

    Ние обаче никога няма да загубим, ще видите. Говоря за десните, за хората с хубавите идеи, за качествените хора.

    Важно е наистина да останат интернет страниците за София и Вашата.

    Аз съм участвал в кампании (1997) и тогава имахме най-добрата за цяла България – тази за София област. От нея научих, че контактът с хората е най-важен. Вие вече имате исновата и базата данни, затова следващия път ще Ви е по-лесно. Останалото също го имате – талант, воля и идеи.

    Успех в новото Ви амплоа и молбата ми е само една … борете се! 😉

  • http://dzver.com/blog/ dzver

    Кампанията ви едва сега започва – ако продължите в същия дух ще спечелите следващите избори.

    Трудно е сравнително непопулярни партии да излъчат сравнително ново лице и то за 2 месеца да победи по популярност градения много години денонощно авторитет на ББ.

  • http://spisanie.cc/nb/ Bogomil

    Ние вярваме в тебе, продължи да вярваш в нас и ще успееш скоро, но трябва да работиш за София, макар и да не си кмет.

  • не гласувал

    dzver е прав, много е това което постигнахте , успяхте да спечелите доверието на много хора, а дали ще успеете да го задържите? Вашето „ново“ лице бе лекия полъх на промяната която всички очакват да дойде, за да се превърне отново в това което беше в началото, ще ви трябват много усилия и най-вече прозрачност – използвайте блога си за да показвате на хората какво се случва в общината и по-този начин ще чувстват че не са останали излъгани и след 4 години ще имате и гласовете на тези които не са повярвали напълно във вас и на тези които са се колебали(аз съм един от тях). За няколкото изминали месеца повечето хора казват само „Хубаво говори, но нищо няма да направи.“, накарайте ги след 4 години с действията си да гласуват за вас. Поехте голяма отговорност към софиянци с хубавите обещания, а с действията си оттук нататък покажете, че не сте поредната звезда на небосклона. Успех!

  • Mina

    Изборите в неделя показаха задълбочаващата се деградация на българското общество. Видяхте ли снимките по вестниците от вчера – новоизбраният кмет на София, доста подпийнал, с уиски и пура, прегърнал разни момета във фолк клуб и наслаждаващ се на гърмящата чалга ?! Видяхте ли го снощи по новинарските емисии, откриващ поредното фонтанче, заобиколен от трима-четирима пазванти, с по една глава по-високи от него ?! Déjà vu от 90-те години, нали? Да, обаче тогава мутрите не ставаха кметове и министър-председатели. С настъплението на “ГЕРБ” ЕАД в политиката, ситуацията от много, много тъжна, вече започва да ми изглежда и страшна. Радвам се, че има места като този блог, в които голямата част от пишещите са нормални и мислещи хора – жалкото е, че тези места са все виртуални.
    Няма смисъл да повтарям и аз, че съм песимистка по отношение развитието на София в близко бъдеще. Генерал-кметът и свитата му в СОС /която прогнозирам в скоро време ще бъде повече от 33 човека/ няма да свършат нищо кой знае колко полезно за задъхващия се град, но медиите ще продължават да му правят реклама. Затова е много важно диалога с гражданите на София, който се водеше по време на кампанията, да продължи. Ще бъде полезно и за двете страни, и за града.
    Успех, Мартине!

  • http://stojtscho.blogspot.com Стойчо

    Споко, не е страшно:-) Продължавайте с блога – май сте от малкото политици, дето си го пишат лично (поне така ми се струва, надявам се да съм прав). Хайде, и другият път ще съм ви застъпник, че около тези избори бях доста зает и даже в деня на изборите работих (след като гласувах:-)

  • http://yurukov.net/blog Боян Юруков

    Гледах с голям интерес представянето ви в Шоуто на Слави. Не се получи въобще добре и вината не е ваша. Това, което ми направи впечатление е, че наистина искате да помогнете на София. Доколкото разбирам, сега сте избран за общински съветник. Не знам дали ще поемете тази отговорност, но мисля, че и така може много да помогнете на града. Освен това се надявам да приложите пълната прозрачност, за която говорехте, сред колегите си.

    Що се отнася до Б.Б., вярвам, че изборът не беше лош. Наистина Борисов не е от най-представителните и дипломатични фигури, но за сега се справя добре. Наистина от сега нататък няма да има никакво извинение за несвършената работа, защото той държи съвета. Още повече, че като другите партии са в опозиция ще огласят и най-малките проблеми и измами. Мисля си, че този модел е добър в сегашната ситуация.

    Надявам се и да не спрете да списвате този блог. Видяхте, че има огромен интерес към него и че е добър начин да се свържете с народа. Мисля, че ще ви е много полезен в качеството ви на общински съветник.

  • Провинциалистка

    Съгласна съм с Борис, но при едно уточнение.Мартин би продължил съществуването на този блог само ако ние сме активни.Иначе се губи всякакъв смисъл.
    Ще следя с интерес колко от нас ще откликнат на тази първа следизборва публикация.

  • Провинциалистка

    Приятелски съвет – нека блогът ти влезе в синхрон с астрономическото време.

  • http://eminbei.com Емин Бей

    Според мен социален ангажимент на всеки политик е да си води блог. От една страна това евтин ПР (всички политици имат нужда от това), а от друга лесен начин да се поддържа връзка с хората.

    Радвам се, че нямаше цензура при предишните ми постове.

  • Един

    Беше логично, че Заимов ще загуби. По редица причини. Чувам, че пак ще са кандидатира. И пак ще загуби. Заимов взе едва 67 х. гласа като при това беше кандидат на ДСБ и СДС. Гаврийски и Герджиков взеха общо около 78 х. гласа.
    Заимов нали беше учил на Запад ? Защо не можа да прояви възпитание като поздрави Борисов за победата ? Явно червените, които всичко винаги са получавали не знаят да губят.
    София даде един прекрасен урок на червените отрочета.

  • http://dmilanov.wordpress.com Димитър Миланов

    Имате време да работите за София, 4 ( надяваме се ) години. Това ще е истинската ви кампания. Надявам се, че ще продължите да пишете този блог?
    Освен това, искам да ви поздравя за изключително добрият въпрос , който зададохте на Georg Greve на Open Fest. Без него лекцията нямаше да е смислово завършена

  • Полага се почивка, М

    Надявам се София да не е единствения ти интерес. Заслужено – е време да мръднеш някъде в цивилизация и разпуснеш седмица-две.
    Така, за промяна в перспективата.

    Децата тук подскачат как е редно блога да се обърне в някаква постоянна рубрика, но е добре да напомня че лидерство е първо и най-вече дистанция.

    Това е оплакването ми от кампанията – някак трябваше насила да се набута читателя в частното ти пространство. Дразни ме, когато се отнася до мен. Ще ме дразни и когато се отнася до други.

    Едничкото място в което се срещаме е пейзажа с абстрактните идеи. Начин на мислене трябва да се дискутира, възприемане трябва да води.

    Хип-хоп изявите в парцалистика и срещи медийни мелези станаха демоде.

    Макар и маргинална, е-аудиторията някак получи вятър под крилата, когато се идентифицира с нея.

    Желая ти успех и се надявам да те видя като лице не просто на София. Рядко един от десет души в обкръжението ми е чувал за София. Но е добре ако изобщо чуват за България, за да не се срамувам всеки божи път, да е за млади, интелигентни лица.

    **
    рядко чета политически блогове
    някак сценариите от по 50 години ме вкисват

  • http://radankanev.blogspot.com Радан Кънев

    Oт мен – сърдечни поздрави за настроението, което ни даде. КОментарите тук са красноречиви:)

    Резултатът (и като процент, и като брой гласове) не е повод за радост. Но стила на кампанията и събуждането на надеждата в едно малцинство – това е направо повод за празнуване.

    В моя блог и статии винаги пиша за мобилизация на „реформисткото малцинство“. Мисля, че този процес вече започва.

    Пожелавам ти устрем и железни нерви в СОС и се надявам ежеседмично да споделяш тук какво се случва зад паравана, да събираш сила за да го рушиш.

  • http://svetlaen.blogpost.com Светла

    Благодаря за прекрасния пост, Мартине! Доста от нас имаха нужда от него. Смятам, че много от нас ще продължават да бъдат с теб, но се надяваме и ти са си с нас – в блога, в сайта и като продължаваш да отстояваш идеите, заради които получи подкрепата ни.

    В тази връзка, надявам се, че разбираш колко е важно да продължиш с блога си (който, ако перифразирам „провинциалистката“, трябва да „влезе в час“) и със сайта. Склонна съм да мисля, че ако не разчиташ на гражданска активност, която в наши дни генерира инициативи основно посредством интернет, работата ти като общински съветник ще е в голяма степен блъскане в стената на статуквото. Трябва да даваш максимална публичност на всяко свое предложение; и да е ясно кой спъва нещата и чии са заслугите за постигнатото. Че иначе ББ ще си припише всичко добро и ще стовари всички неуспехи на общинския съвет.

    Още веднъж, благодаря за постинга.

  • http://radankanev.blogspot.com Радан Кънев

    Едно добро начало е акцията срещу разрушаването на хотел „България“ от хората на „Мултигруп:
    http://komitata.blogspot.com/2007/10/blog-post_1095.html

    Надявам се ти и Петьо Москов като наши представители в СОС да оглавите този протест и много като него.

  • http://svetlaen.blogpost.com Светла

    П.п. За разлика от Радин и други, не мисля, че резултатите от изборите не са повод за радост. Не беше възможно Мартин да се наложи като публична фигура за месец и нещо, а и СДС и ДСБ са в „криза на идентичността“ и с немалко противоречия помежду си. За мен е достатъчно важно, че Мартин е втори, а не трети.

  • http://stojtscho.blogspot.com Стойчо

    Понеже видях Петър Москов по ТВ – когато благодарихте на екипа си (вечерта на изборите) и понеже ми прилича на един съученик, а не съм сигурен че е той – бихте ли ми казали, той (Москов) в кое УПК е учил в 11 клас? ако изобщо е учил в УПК, разбира се

  • http://stojtscho.blogspot.com Стойчо

    Сори, за неподходящия за темата коментар, но в момента това е единственият начин да разбера – ако наистина е този, за когото го мисля, значи че имате много свестен член на екипа

  • http://wh1sp.com/ wH1sp

    Съгласен съм с dzver – кампанията Ви едва сега започва. Интересно ми беше да видя дали след изборите ще продължите да списвате блога си и с този пост бях много приятно изненадан. Всичко дотук приемам като добри приказки и пожелания, но всъщност за мен това е първият пост в този блог и ще ми е интересно да мога да следя развитието му. Бих искал да го разгранича от местните избори, за да го приема като личен блог на човек, който обича града си (искрено се надявам). Успех и пожелания за продуктивна дейност в СОС!

  • http://luchko.net Лъчко

    Надявам се този блог да продължи да съществува и да бъде активен. При това не активен пет пъти в годината като някои други блогове на политици.
    Интересна личност сте, интересно ми е да чета какво мислите и какво правите (без жълти отенъци тук).

  • Чичо

    Уфф, ама вие продължавате да пишете, а ТОЙ отново не отговаря.
    Че е боклук всички разбраха, вие ако не сте го разбрали си ваш проблем!
    Не разбрахте ли, че тези писаня не са от него! И стил различен, че даже и изразяване в някои от тях!
    Любовта е сляпа!!

  • Galina Nenchova

    Г-н Заимов,
    радвам се, че продължавате да пишете тук и да сте все така сърдечен. Болна съм от резултатите в София, но… те са факт. Сега, като водач на групата общински съветници Ви моля с цялата си душа-РАБОТЕТЕ СРЕЩУ БЕЗУМНОТО ЯВЛЕНИЕ бойко борисов!

  • Lubomir Vuchkov

    Мартине,
    За пръв път си позволявам да правя корекция на писаното от теб. Ти казваш, че “избори не се правят само по време на кампания, а постоянно”. Това е толкова вярно, колкото и обратното: ”кампания не се прави само по време на избори, а постоянно”. Защото едни избори се печелят, когато подготовката за тях започне на следващия ден след приключване на предишните. В тази връзка, моля те, ПРОДЪЛЖАВАЙ! Съхрани около себе си хората от щаба, трансформирай го като “щаб в сянка” (по подобие на “правителство в сянка”). Хората са твоя безценен капитал, не можеш да си позволиш лукса да ги пилееш, а пък да се мъчиш да ги сбереш на момента, когато ти потрябват. Или да търсиш други хора – не! Добри професионалисти се изграждат трудно, още по-трудно се стиковат нови хора с една личност, каквато безспорно си ти. Както казва Жоржи Амаду в “Какао и кръв”: “Не сечете посадените вече дръвчета. Те могат и да не дадат плод на първата, на втората година, но ако са плодоносни – обезателно ще дадат плод, трябва им само време”. Ти не си човек, който си губи времето, но и времето не е безкрайно – използвай го пълноценно. Само ще спечелиш, ако прегърнеш девиза: “За силна България пътят минава през силна София”. Силна София значи и уютна, и чиста, и управлявана от силни компетентни хора – с една дума СИНЯ СИЛНА СОФИЯ.
    В тази връзка като една от първите стъпки считам, че трябва да актуализираш блога си. Вече писах в “Моите две много кратки обещания”, 26 окт 2007, 3:45 pm [24] “ …..този блог ще бъде “Блогът на човека Мартин”. И сега също продължавам да твърдя: ТРЯБВА ДА БЪДЕ! ЗА ДА Я ИМА ПОБЕДАТА СКОРО, МНОГО СКОРО!
    Напомням ти, че една победа единствено може да бъде ЗАВОЮВАНА, няма и не може да има победа изпросена, купена или подарена! Ти се боец и твърдо вярвам, че ще успееш в бъдещите ти битки. Сега ти загуби едно сражение, спечелването на войната предстои!
    Имаш пълната ми подкрепа!

  • Ина

    Г-н Заимов,
    присъединявам се към всички, които не просто се надяват, а настояват да продължите да поддържате блога си! Лично за мен един от най-позитивните резултати от кампанията е пробудилото се усещане за общност – ако съдя по останалите коментари , това изглежда е важно и за повечето от хората, които споделят десните идеи.
    Днес давате добра заявка за бъдещата си работа:
    http://www.focus-news.net/?id=n814130
    http://www.focus-news.net/?id=n814146
    Имате подкрепата ми!

  • Даниела

    Подкрепям написаното от Светла:
    „Трябва да даваш максимална публичност на всяко свое предложение; и да е ясно кой спъва нещата и чии са заслугите за постигнатото. Че иначе ББ ще си припише всичко добро и ще стовари всички неуспехи на общинския съвет.“
    ББ има този навик да си приписва чужди заслуги, а за неуспехите да се оправдава с други.
    Благодаря за написаното от г-н Заимов и му желая много бъдещи успехи!

  • Ина

    Г-н Заимов,
    Присъединявам се към всички, които не просто се надяват, а настояват да продължите да поддържате блога си! Лично за мен един от най-позитивните резултати от кампанията е пробудилото се усещане за общност – ако съдя по останалите коментари , това изглежда е важно и за повечето от хората, които споделят десните идеи.
    Днес давате добра заявка за бъдещата си работа:
    http://www.focus-news.net/?id=n814130
    http://www.focus-news.net/?id=n814146
    Имате подкрепата ми!

  • Ина

    Сори за тази мизерия с повторения коментар!

  • Катя Христова

    Г-н Заимов, радвам се че сте писали в блога след изборите, и поздравявате всички – ето това е вашият стил – обратната връзка с хората.
    Поздравявам ви за второто място, което не е никак малко като се имаше предвид доскорошната ситуация на десните партии. Виждам също така, че имате и много искрени и загрижени за вас симпатизанти.
    Успех!

  • http://??? Нели

    Поздравления за различната кампания!
    И аз мисля, че заедно ще печелим избори – няма как.
    И още веднъж – това, което ще направите за София, ще раздвижи въздуха в цялата страна. Дано!

  • http://dimiterd.blogspot.com Димитър

    За да запазиш подкрепата ни трябва да си достоен водач на групата в СОС. И дръж под око съветниците от СДС.

  • http://belejkinayana.blogspot.com/ яна боянова

    Блогът да поостане. Малко беше времето, в което все пак се усети различният ви подход -към хората, възможните решения, възможния „усмихнат град“. Нестандартното винаги има ефект, но забавен във времето:) Това е първата кампания от 89-та насам, която ме впечатли и в човешки план и вярвам, че няма да е последна.

  • Клара

    Изборният ден винаги ми носи емоционален заряд. Гласувам сутринта и след това настроението ми е приповдигнато. Очаквам с надежда прогнозните резултати… След научване на тези от първия тур за София започвам да си мисля, че явно чалгата е навлязла и в мислите на хората. Чудя се как може елементарното поведение и арогантност да се харесат втори път. Сигурно за някои е нужно повече време за реална оценка на ситуациите…За съжаление ще трябва да се изчака…

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    И ние благодарим за вярата. Дано бъда лош пророк, г-н Заимов, но като започнете дейността си в общинския съвет на столицата, дълго ще се чувствате като човек, видял страшни привидения. Ето, тука ще можете да споделяте с нас истината. Надявам се, че вашият блог ще продължи да бъде място за честен приятелски диалог с нашия представител във местната власт. Успех!

  • Таня Соломонова

    Здравейте на Всички!
    Изчетох внимателно всеки коментар след новия пост на г-н Заимов „Благодаря Ви за вярата“!Изчетох ги, защото ме интересува!
    Лично от себе си аз благодаря на всички участници в този форум за това, че сте хора с положително мислене, хора с конкретни и конструктивни идеи.
    Според мен се случва нещо добро в този ЛИЧЕН блог на г-н Заимов! Само една скоба, той е личен блог, но е И СЪЗДАДЕН по повод местните избори 2007, София! ЗАТОВА искрено се надявам,че г-н Заимов ще ни отговори все пак какво смята да прави с този блог – до неделя, 4.10.07 г., т.е. до 2-ия тур за избор на районни кметове.
    Според мен се случва нещо добро, защото в този форум не пишат само т.н. „фенки“ на Заимов, или пък само убедени поддръжници на ДСБ. Според мен тук пишат ГЛАВНО хора, които обичат града си, искат и вярват, че техният град може да стане по-добро място за живеене. Именно заради това ще си разреша да цитирам – Негласувал/№8 – един от участниците днес във форума: „Използвайте блога си, за да покажете на хората какво СЕ СЛУЧВА В ОБЩИНАТА и по този начин те ще чувстват, че не са останали излъгани и след 4 г. ще имате и гласовете на тези, които не са повярвали напълно във вас и на тези, които са се колебали…“
    Според мен този блог е важен именно защото е една от формите НА ОБРАТНА ВРЪЗКА с гражданина, днешен и утрешен гласоподавател. И ако не греша, струва ми се, че всеки един от Вас, участвал днес във форума, казва същото по един или друг начин.
    Ето заради това на мен лично новият пост на г-н Заимов „Благодаря Ви за вярата“ ми хареса, НО ОЧАКВАМ И ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ в скоро време тук да четем за това, което пише „Негласувалия“! А как да стане това – участниците в този форум дадоха достатъчно предложения – мисля, че сега ВИЕ СТЕ НАРЕД, Г-Н ЗАИМОВ!!!
    С уважение, Таня Соломонова

  • Илиана

    Разбира се, че оставаме, Мартине.
    Това не е краят, а началото на битката.
    Погледнато в проценти – загубихме, но подемът сред десните хора в София е победа срещу отчаянието и апатията.
    Залог за бъдещето, който не бива да пропиляваме.
    Успех на теб и на всички, които обичат София!

  • http://??? Нели

    Тази сутрин гледах Петър Москов при Асен Григоров (струва ми се, че единствено при неговото домакинство в медиите се получава истински дебат) и мисля, че г-дата Заимов и Москов имат потенциала да бъдат новите лица на демократичната общност.

  • http://vasilgarnizov.blog.bg/ Васил Гарнизов

    Съжалявам за резултата. Но той не можеше да бъде много по-различен. Все пак поздравления за второто място в състезанието.

  • Светослав Светославов Манолов

    Марто,аз оставам с теб и ми се ще да превърнем този блог в нещо по-голямо,например да се направят срещи с посетителите му.След като имаме общи позиции за бъдещето на София и имаме вече кой да ни представлява в общината,защо да не се виждаме с него от време навреме :)

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Това за срещите и на мен ми е хрумвало, във връзка с иницииране на гражданска активност по определени проблеми. Но първо според мен трябва да се преформулират концепциите за този блог (на който вече е безсмислено да пише „моят блог за изборите“) и на сайта „Обичам София“ с оглед на това, че Мартин вече не е кандидат за кмет, поне не официално 😉 . Също и мисля, че Мартин вече е време да усвои блогърския етикет и да отговаря поне на част от коментарите в блога си – не с нов пост, а с коментар.

    Съжалявам, че се повтарям, но тези неща са много важни. С оглед на доверието и с оглед на перспективите. Повечето от тези, които се навъртаме около този блог, имаме нужда и от двете. Без равноправно общуване и без идея защо всъщност го правим, с времето някои ще се разочароват и оттеглят.

  • Pingback: Доказателство, че изборите са свършили | velqn()

  • http://voxybg.com voxy

    Това което не ми харесва е тона, с който говорите за ББ, прекалено е груб, доста често почива на едни бъдещи предположения и все едно ДСБ са ви учили как да говорите, те постоянно говорят с едни нотки на неприкрита омраза, които според мене не правят добра услуга за образа който един политик гради пред обществото – няма значение дали сте прав в случая за нещата за които говорите, има какво да научите от Стефан Софиянски/не като управление/, много по-симпатични са хора които запазват спокойствие и с нормален тон и човешко отношение изказват мнението си
    Също в кампанията си говорихте за лошо управление на фирми, които всъщност са се управлявали от партиите които ви издигнаха – като Паркинги и гаражи, по начин все едно ББ е виновен, без да кажете ясно кой е виновен – СДС, ДСБ…
    Всички кметовете на София допреди Бойко, след промените са производство на десните които ви издигнаха – е вие харесвате ли какво направиха за София те? и защо някой десен трябва да ви припознава само защото СДС и ДСБ ви били подкрепили, в смисъл тези две партии тотално се провалиха с управлението на града до сега.
    Пожелавам ви успех на следващите избори, вероятно след две години, но не трябва да забравяте, че ще ви се наложи да работите с пълно мнозинство на ГЕРБ в местния парламент.

  • Котаче

    Здравейте господин Заимов, здравейте и на вас почитатели на господина! Не знам дали сте попаднали на новините в 20h на 31.10., но интервюто на господин в Заимов в горепосочените новини доказа за пореден път защо хората не гласуват или защо си избираме тези, които си избираме. Господин Заимов загуби изборите, но снощи в новините заяви пред всички граждани на България /аз съм от Благоевград/, че ще работи срещу избрания кмет. Тоест той и другите подобни нему общински съветници копнеят да започнат работа като такива, за да могат да правят контра на избрания! Браво! За мен това резюмира сиуацията! Няма и какво да се обсъжда! За съжаление и интелигентно изглеждащи хора като господин Заимов се стремят към политиката единствено и само за едно – власт! И когато не успеят, са готови да изгубят всякакво достойнство само и само да продължат да драпат за кокала! И така, ние простосмъртните, народецът, скоро бял ден няма да видим, защото никой, ама никой наистина интелигентен човек, с чувство за достойнство не би се намесил в тази „мръсотия“ – българската политика! Не би му понесла смрадта!

  • Провинциалистка

    Подкрепям Таня(37) и Светла(42), но нека не забравяме, че изборите все още не са свършили.Единадесет кандидати за районни кметове на Алианс за София отиват в неделя на балотаж.Вероятно г-н Заимов всецяло е ангажиран с тяхната кампания и донякъде бих го оправдала за оскъдното му участие в блога тези дни.
    Вярно е, че този блог е личен на Мартин, но също така е вярно, че е направен заради изборите.Чудно ми е ,дами и господа, че не коментирате балотажа в неделя.Надявам се не сте се отказали да гласувате.

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Към провинциалистка – ще гласувам, разбира се! Нямам спомен дали преди съм гласувала на балотаж за местни избори, но този път със сигурност ще!

  • Мария

    Г-н Заимов, поздравявам ви за куража и енергията, с които проведохте истинска европейска кампания. Като се има предвид, че вашата продължи месец и нещо, а Борисовата – 5 години, може да се каже, че резултатът е повече от добър. Не се отказвайте от каузата „София“, така както и ние няма да се откажем. Не бива да се примиряваме родният ни град да бъде оставен в ръцете на простаци и да бъде съсипван методично и превръщан в ъндърграунд. Битката за София не е свършила. Господ да е с нас!

  • Димка Гочева

    Разбира се, че изборите не са приключили.
    Ние, от Гео Милев-Слатина-Редута, имаме чудесен кандидат – инж. Агоп Овагимян.
    Вижте тук: http://www.agop-kmetslatina.com/news.php
    Да го изберем!

    А на Мартин – огромни благодарности!
    Мартине, Вие започнахте кампания на 18 септември, а изборите бяха на 28 октомври.
    Само за 40 дни кампания поставихте абсолютен рекорд – за отрицателно време такъв напредък във формирането на общност, както виртуална, така и реална.
    Представям си какво напрежение е било.
    Намерете време и за няколко дни почивка, защото следващите години ще бъдат много трудни за всички нас – мръсотията и простотията ще ни победят, ако ние не ги победим.
    Но трябва да се грижим и за себе си, за семействата и професиите си, за приятелите и роднините.

    Светла, мисля, че не е реалистично да очакваме от Мартин повече от един постинг на седмица. На него и на всички наши общинари, и на всички наши районни кметове, които ще бъдат избрани сега в неделя, им предстои страшно много работа.
    Ще им се отели вола.
    Защото градът ни е пред колапс.
    Според мен и блогът, и сайтът, както и сайтовете на районните кметове като на нашия кмет инж. Овагимян, трябва да останат, но не е възможно да очакваме от тях да посвещават много голяма част от времето си на интернетното общуване.
    Може би веднъж седмично ще е добре?
    Писане и отговаряне на въпроси и предложения.
    Нещо като виртуално приемно време от два часа веднъж седмично трябва да има и Мартин, който е редно да бъде избран за шеф на групата на общинарите, и всеки един от тях, и всеки един от нашите районни кметове.
    За всички проблеми на нашия район, аз ще се обръщам към инж. Овагимян – дай Боже да го изберем!

  • http://www.gatchev.info Григор

    Последни избори няма. Предизборната кампания започва в деня след предишните избори, и продължава всеки ден. И се състои в работата на политика на обикновеното му работно място.

    Във вашия случай, то ще е СОС. Докажете с работата си там, че ще сте кметът, който софиянци биха желали. И на следващите избори ще имате шанс.

  • http://vasilgarnizov.blog.bg/ Васил Гарнизов

    Всъщност като се замисля не е добра идея след проведената кметска битка, да ставаш общински съветник. Ще принизи и постижението (второто място) и загубата (второто място). Систематично ще те вкарва в клопките на реваншизма. Ще орязва възможността за бъдеща победа.
    Но пък си е въпрос на лична преценка и лично решение.

  • Сладки сънища

    Да къде стиганаха така наречените „десни“ ? До това да боготворят един субект от червената шайка и слуга на пияницата Славков – зет на Живков ! „Антикомунистите“ се кланят на тоя червен ибрикчия на Батето:((((((

  • Таня Соломонова

    Здравейте!
    Желая успех на всички кандидати на 2-ри тур, издигнати от „Алианс за София“! Аз лично ще гласувам в моя район, „Красна поляна“!
    А що се отнася до „сладките сънища“ на т.н. десни – повтаряте се, Господа! В РБ няма т.н. десни, и това е така още от началото на демократичните промени в нашата страна, крайно време е да го разберете!
    В РБ има граждани с едни или други политически убеждения, това е право на избор и е нещо естествено и нормално във всяка правова държава. Но колкото и да е различен гражданинът в своите политически виждания и предпочитания, все повече ще стават гражданите, които ще искат да живеят в по-добре устроена държава, респ. град (насело място) и все повече ще стават гражданите, казващи „НЕ!“ на страха и на морала, респ. „антиправилата“ на мутрите! Ето това е била и е мечтата, а не „сладки сънища“ на всеки български гражданин, обичащ Синята идея!
    Поздрави, Таня С.

  • Ира

    Склонна съм да се съглася с voxy /42/, този тон именно, Ви попречи да изглеждате толкова различен от жонглиращите в черно-бели, респ. синьо-червени категории, колкото вярвам, че сте. А именно крайните настроения по отношение на произхода Ви, попречиха на доста хора да се вгледат въвВас като самостойна личност.
    Безумното поведение и стилистика на Иван Костов отвратиха хора като мен – активни и убедени седесари, които му вярваха и след това разочаровани се оттеглиха и спряхя да гласуват. По- добре да бъдете себе си – умереност, обективност и добронамереност ще ме убедят да гласувам за Вас отново. А дано и всички седесари, които не излязоха да гласуват, защото ако те излезат да гласуват, ако повярват, че има надежда нещата да се променят, София ще бъде отново синя.
    Успех!

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Кратък цитат [url=http://politika.bg/article?sid=&aid=7045&eid=112]оттук[/url]:

    „Безпрецедентна липса на подадени гласове за вота за кмет и общински съветници в София засякоха социалистите и демократите. Според данни на Областната избирателна комисия (ОИК), от урните са изчезнали общо 43 097 бюлетини. 20 068 от тях са пуснати за общински съветници, а 23 034 – за кмет. Бройката е изчислена от обявените от ОИК подписи на гласувалите и броя на откритите в урните бюлетини. За кмет в София са гласували общо 420 673 души, но намерените бюлетини са едва 397 638. Столичани, пуснали гласа си за общински съветници, са 417 639, но в урните са открити само 397 571 бюлетини. Тези цифри не включват недействителните бюлетини, тъй като в случая бюлетините просто липсват и няма как да се каже дали са действителни или не.

    Пълно недоумение в БСП, СДС и Демократи за силна България (ДСБ) буди и друг феномен от приключващия на 4 ноември местен вот. В урните са открити общо 20 254 бюлетини без пликове. 9 576 от са за кмет, а 10 677 – за общински съветници. Празните пликове, открити в урните, обаче са едва 602 общо, така че и дума не може да става, че някакви бюлетини са се изсипали от пликовете си. И в единия, и в другия случай тези гласове се броят като невалидни.“

  • Таня Соломонова

    И още нещо за „Сладките сънища!“
    Струва ми се, че е важно да се каже!
    Бългаярският гражданин, който иска да живее и работи в правова държава, който изповядва „правилата“ и е против „антиправилата“ като начин на мислене, не боготвори човеци, а защитава своите убеждения и по време на избори, и в обикновения делничен ден. Той, гражданинът с демократични убеждения, застава зад една или друга кандидатура, издигната от една или друга политическа формация, като добре помни за своите убеждения. Този гражданин е с активна житейска позиция, той добре знае, че е дълбоко погрешно заради грешките на една или друга политическа фигура да се отчае и да приеме, че и „тия“ и „ония“ са все „маскари“ и всичко е далавера. Този гражданин е способен в определени моменти да даде своето политическо доверие дори и на кредит, но това не е „сляпо“ доверие, защото след това той както дири отчет от своите избраници, така и с каквото може помага да се реализират поне част от дадените предизборни обещания.Този гражданин, именно защото е с активна житейска позиция, защитава демократичните си убеждения реално в своя личен и професионален живот.
    Ето заради това за мен лично приказката за „сладките сънища“ е нещо много опасно, защото е дълбоко неморално и развращава.За мен лично, който изповядва тази житейска позиция е човек, наблюдаващ живота отстрани, човек, който все мрънка, че това или онова не е наред, че държавата е скапана и т.н., т.е. това е човек с ретроградно мислене, който тегли другите човеци към дъното.Ето това за мен е основната разлика между „сладките сънища“ и Синята идея, мечта, още от началото на демократичните промени в нашата страна.
    Таня С.

  • http://www.trendoffice.org trendoffice

    Ако цитираните по-горе факти са верни, то защо тогава изборите в София трябва да се считат за валидни? И защо изобщо тогава да гласуваме?

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Ще прощавате за техническата неграмотност, линкът е този:

    http://politika.bg/article?sid=&aid=7045&eid=112

    trendoffice, първият Ви въпрос според мен е повече от уместен. Вторият – не. Колкото до фактите – че как иначе, ако не по този начин, могат да се спечелят кметски избори в София и пълно мнозинство в СОС още на първи тур?
    Все пак, става дума за мутри, нека да не забравяме това.

  • Кандидатите на Бойко:

    Три имена – Людмил Леонидов Йорданов
    Дата на раждане – 17.10.1948 г.
    Място на раждане – Гр. София
    Вербувал го служител – Огнян Димитров на 11.01.1978 г.
    Ръководил го служител – Огнян Димитров
    Структури, в които е осъществявано сътрудничеството – Отдел ”Задгранични паспорти”
    Качеството, в което е осъществявано – Агент

    ЖИТЕЛИ НА РАЙОН „ОБОРИЩЕ“ – УМНАТА!

  • Таня Соломонова

    Да, нека да не забравяме…
    А не е ли по-правилно да си кажем, време е да се опомним, задето разрешихме да се наложи този антиморал на мутрите, задето ни погнусиха със „сладки сънища“?!
    Лично аз нямам спомен да се изнасят толкова факти в пресата за подмяна на вота на избирателя – не е само София – от началото на демократичните промени в РБ! Да,винаги се говори за манипулация след избори, но такова чудо не е било отдавна!
    И заради това този блог, вкл.сайта, според мен, трябва да се запази и след неделя, 4.10, и искрено се надявам, че господа политиците ще чуят активната позиция на гражданина!
    Поздрави на всички!

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Аз имам спомен, г-жо Соломонова. На парламентарните избори през 2005-та година имаше около 115 хиляди фалшиви гласа, за които обаче официално се разбра около три месеца по-късно. Сега, за тези обшо 43 хиляди „изчезнали“ гласа в София се разбира на четвъртия ден, което все пак е по-обнадеждаващо като време. Има и още нещо – изчезват гласове, а не се добавят, като през 2005-та.

    За „опомнянето“ – не Ви разбирам. Аз лично съм си наред с паметта. Предполагам, и Вие също.

  • Таня Соломонова

    „За опомнянето!“
    Честно казано не знам как да Ви отговоря кратко „за опомнянето“.Затова ще се опитам само да маркирам!
    Вижте какво пише №42/Ира, най-близък пример тук, в този блог. Струва си и да се помисли дали получените гласове за Б.Борисов са само защото българинът бил изпростял? Лично аз не харесвам този тип класификации по-принцип, защото според мен е добре да се уважаваме и зачитаме дори и тогава, когато имаме диаметрално различни политически пристрастия като гласоподаватели.
    И още, не е ли време т.н. „стара“ десница да влезе в час и наистина да си отчете грешките. Докато това не се случи и нейният гласоподавател не го разбере, няма да си го върне. Най-лесно е да се казва, че ако през 2001 не беше се появил Симеон Сакскобургготски щяло да бъде друго. Лично аз не мисля така, както и не мисля, че „топката“, образно казано, винаги е у гласоподаветеля. Вероятно „топката“ е дотолкова у него, че трябва да стане много по-критичен към своите политически избраници, не да критикари по принцип, а активно да изисква от избранниците си. И не на последно място малко да повярва и на самия себе си, че и от него нещо, макар и малко зависи, и то не само по време на избори.
    Поздрави!

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Мила госпожо Соломонова, опасявам се, че отново не Ви разбирам; такива като въпросната жена, която ми давате като пример, аз лично ги подминавам с висока скорост, без дори да ги дочета; разбира се, с изключение само на случаите, когато написаното се отличава с изключителна наглост и безочливост;

    дали и доколко е изпростял „българинът“ е въпрос, който изобщо не ме интересува; нямам високо мнение за сънародниците си, за разлика от Заимов – което му прави чест; аз съм по-скоро краен в преценката си, а той е по-широкоскроен човек, и със сигурност затова не такива като мен, а такива като него е по-добре да се кандидатират в избори, и да се ангажират с реформирането на нашата малка кочина; такива като мен трябва само да стоят встрани, и да помагат, доколкото им е във възможностите;

    пишете за т.нар. „стара десница“, да била влязла „в час“ – не съм съгласен с думите Ви; няма такова нещо „стара десница“; няма и „нова десница“ – всичко това го има само във вестникарските бръщолевеници на разни изпаднали в творческо безсилие коментатори и анализатори; ГЕРБ, ЕДП, АТАКА, НДСВ или Ново време изобщо не са „десница“; лъжци и измамници, или както ги наричат – „популисти“ – такива, за жалост, има навсякъде в цивилизования свят; има ги и у нас;

    поздрави, и не се връзвайте много-много на вестникарските шаблони;

  • Таня Соломонова

    Драги господине, …!
    И аз с някои неща с Вас съм съгласна, с други не съм! Но за разлика от Вас не казвам, че не Ви разбирам. И Вие ми се струва, че добре ме разбирате, но явно мислим за доста неща по различен начин. И в това май няма нищо лошо, вкл. аз Ви благодаря за отговора, защото би трябвало и мене да подмините с висока скорост…
    Според мен, щом някаква формация съществува на политическата сцена, т.е. има своите избиратели, това си даденост и няма нищо общо с популизма. А инак, употребявам думата „стара“ десница единствено, за да става ясно за какво точно говоря. Да, шаблон, но потребен.
    Останалото, в което ние с Вас се различаваме мисля, че и на двама ни е ясно и е излишно да изпадам в подробности. Но тъй като на тези избори явно ние с Вас сме заедно, а не от различни страни на политическия спектър, длъжна съм аз да се ИЗВИНЯ на Ира под №54.
    Извинявайте, госпожо, че се опитах нещо да кажа, според мен, имащо значение и, че се опитах да го обясня, цитирайки Вашия пост.
    С най-добри чувства, господине, поздрави, Таня

  • Нели

    „дали и доколко е изпростял “българинът” е въпрос, който изобщо не ме интересува; нямам високо мнение за сънародниците си, за разлика от Заимов – което му прави чест; аз съм по-скоро краен в преценката си, а той е по-широкоскроен човек, и със сигурност затова не такива като мен, а такива като него е по-добре да се кандидатират в избори, и да се ангажират с реформирането на нашата малка кочина; такива като мен трябва само да стоят встрани, и да помагат, доколкото им е във възможностите;“
    Напълно споделям казаното от Друг /№63/. Това е и моята позиция от 1999г. насам и е непоклатима.

  • Таня Соломонова

    Извинявайте, Нели, не преценявате ли за нещо добро, че гласоподаватели с по-крайни преценки като Вас, Друг и т.н. са заедно на тези местни избори/София с гласоподаватели с по-умерени позиции като мен, Ира и т.н. ?
    И още! Именно защото са заедно този път, няма ли да е по-добре ПОНЕ да изключим от говоренето си изрази като „нашата малка кочина“ и прочие?
    Поздрави!

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Вие сте по-добре разположена във времето от мен, Нели; това е Ваша позиция от 1999 насам, а е моя едва от есента на 2001-ва, две години по-късно; дотогава – до есента на 2001-ва – аз все още се надявах, и се надявах, че хората, мнозинството от хората не са чак толкова невежи и неразумни, колкото се оказа, че са;

    ***

    до Таня – може и да Ви се струва на Вас, че „добре Ви разбирам“, но не е така; ето, аз например, за разлика от Вас, нямам доверие на шаблона „стара“ & „нова“ десница, и този шаблон не е част от думите ми – вижда се ясно; Вие също твърдите от своя страна, че нямате доверие на този шаблон, но това изобщо не пречи той, шаблонът, да е част от думите Ви – за да ставало ясно за какво точно говорите; но, за да стане още по-ясно, защо просто не говорите без шаблони, а конкретно – ДСБ, СДС, ДП, ССД, ГЕРБ, НДСВ и т.н.? какво по-ясно има от това да наричате нещата с истинските им имена, както правят нормалните хора, вместо да употребявате вестникарски шаблони от типа „стара“ & „нова“ десница? ГЕРБ е лява партия, НДСВ – още по-лява; Вие обаче ги наричате „нова десница“, защо? ето, аз не го разбирам това, а Вие после ми идвате насреща, и ми казвате едва ли не, че Ви разбирам много добре, но сигурно хитрувам, пишейки Ви, че не Ви разбирам;

    всъщност, то няма никакво значение дали точно аз Ви разбирам, или не; Вие си пишете за нещата такива, каквито са с истинските им имена, за да Ви е чисто пред очите, и бъдете сигурна, че тогава всеки ще Ви разбира;

    поздрави

  • Таня Соломонова

    Здравейте, Друг!
    Честно казано в първия момент, след като прочетох написаното до мен – подскочих, но после си спомних за Ваши думи, в друг контекст, „да не се връзвам“ и успокоявайки се, си казах, че ще Ви отговоря спокойно.
    Първо относно шаблона! Погледнете, ако желаете, за да видите, че никъде не употребявам въпросния шаблон в контекст – „стара“& „нова“ десница, вкл. никъде не съм употребила изобщо думата „нова“ десница. За да няма никаква неяснота, когато съм употребила шаблона „стара“ десница съм имала предвид единственно някогашното СДС – ОДС, като парламентарна група.
    Нещата назовавам с истинските им имена, моля да ме извините, но лицемерието ми е дълбоко не присъщо, гнуся се от него! Ако ме питате относно политическата ми принадлежност, ще Ви отговоря. Не съм била член на БКП до 1989 г., ама малко оставаше – спаси ме възраст! След 1989 г. не съм била член на СДС, но винаги до 2000 г. съм гласувала за СДС. Казвам до 2000 г., защото тогава на онези местни избори за първи път от 1989 г. изобщо не гласувах. На парламентарните 2001 г. гласувах за ВМРО, което май беше в коалиция с Гергьовден, но главно тогава много се надявах да е дошъл вече моментът на затваряне страницата „тъмно синьо – тъмно червено“, образно казано. За да няма отново неяснота, по принцип като убеждение съм привърженик на „дясно – център“, но дори и да се утвърди някоя от партиите като такава – не бих й станала член, просто не съм партиен тип. И още нещо, последно. Винаги съм смятала назад във времето, че е добре: Напр., да се приеме закона за лустрацията, никога не съм била от разочарованите от политиката на г-н И. Костов, но не мога да бъда член на ДСБ, дори и да бях партиен тип.
    Надявам се, че бях ясна и изчерпателна!
    А сега нещо аз да Ви попитам! На Вас пречи ли Ви, след казаното по-горе, че на тези местни избори в София за „Алианс за София“, с издигната кандидатура за кмет г-н М.Заимов са гласували такива избиратели като мен, Ира и т.н.
    Ако казаното по-горе е вярно, би било жалко, защото тогава явно не сме били заедно на тези избори! И не само това!!!
    С уважение, Таня С.

  • http://gantree.blog.bg Друг

    не е трябвало да „подскачате“, мила госпожо; не е имало за какво;
    да, не сте употребила един шаблон, а сте употребила друг шаблон със същия смисъл – добре, но нека сега да не почваме да си сочим думите една подир друга, не е в това идеята :) не става дума и за лицемерие, не знам откъде изобщо Ви хрумват подобни неща;

    „Ако ме питате относно политическата ми принадлежност …“ – не, не Ви питам, и не съм Ви питал изобщо; не ме интересува политическата Ви принадлежност, а думите Ви и смисълът им по същество; „дясно – център“ – няма такова позициониране по „хоризонталата“; то е нещо като консерватизъм, ама не съвсем, като либерализъм, ама не точно – това Вие виждате като свое убеждение; ако бяхте художник, не знам как щяхте да се оправяте с палитрата :) надявам се, а и ще бъде наистина добре, ако не сте художник; както и да е, не е точно тук мястото да си правим биографични изложения;

    за въпроса Ви – нищо не ми пречи на мен; каквото съм могъл – направил съм го; според мен за Заимов е гласувал всеки, който има глава на раменете си; ако съм бил заедно с някого на тези избори – това са само хората, за които съм гласувал, и близките ми съмишленици, чиито мнения и позиции познавам; за останалите хора нищо не знам, и не ме интересуват особено; ако се приближат до мен като мнение, ще ги приема; ако не – да са живи и здрави, светът е широк, и има място за всички;

  • Таня Соломонова

    Чудесно! Сега май вече наистина се изяснихме, надявам се! А да Ви опонирам, струва ми се, че не би било коректно, не заради нас двамата, а заради останалите участници в този блог – все пак, утре е 2-ият тур на изборите!
    Желая на всички участници в блога хубав ден, а на „Алианс за София“ – Успех!!!
    Поздрави, Таня С.

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Добре, че преждеговорившите се изясниха :)

    Според мен, в посттоталитарните страни „ляво“ и „дясно“ изобщо нямат този смисъл, който имат на Запад. Като се опитвам да обясня на западните си приятели, че десният кандидат за кмет на София беше този, който е в най-голяма степен загрижен за неща като екология и права на хората с увреждания и че лявата партия е всъщност по-консервативна, и че бодигард на бившия диктатор иска да мине за десен, те изпадат в културен шок…

  • Културен шок

    Хайде – и те са правят на интересни. Че в Германия като пляснаха с ръце леви и десни се прегърнаха в общо правителство какво да кажем ? Това е логично, а тук еди-какво си не било логично:) Какво да кажем като нашите червени бандити си изнесоха парите на Запад, че и къщи спретнаха – защо Запада допусна това ? Май че парите не миришат.
    А що се отнася до Борисов, съобщете на Вашите западни приятели, че неговите депутати са в парламентарната фракция на ЕНП – така по-малко ще са шокирани.
    И да бяхте им казала, че западният и десен Пьотеринг призова десните да гласуват за агента Гоце преди балотажа на президентските избори. И че същият Пьотеринг по адрес на ченгетата на ДС каза, че те трябва да получат втори шанс. Явно не му пука за това, че други нямаха никакъв шанс.
    Мисълта ми е да не се чудите толкова много на западните приятели, защото техните правителства и техни представители направиха това, което току-що описах.

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Светла, не разбирам изцяло какво искате да кажете със сравнението си за понятията у нас и „на Запад“. Ако западните Ви приятели бяха родени и израснали у нас, тогава може би щяха да имат подобни на нашите схващания за „ляво“ и „дясно“. Съвсем отделен е въпросът, че грешите, ако смятате, че Заимов „в най-голяма степен“ е бил загрижен за „екология“ и „правата на гражданите с увреждания“ на територията на Столична Община. Сигурно сте проспала цялата му кампания, и изобщо не сте погледнала предизборната му програма, ето тук:
    http://www.obichamsofia.com/static_page.php?tree_id=2&page_id=2

    Сигурно не сте имала достатъчно време, и затова сте останала с такива повърхностни впечатления.
    И ако позволите, един приятелски съвет в контекста на казаното от „Културен шок“ след Вас – пазете се от германците. Винаги досега през кратката ни история, когато сме съобразявали политиката си с германската политика, сме губили. С много и задълго. Един приятел дори казваше открито в разговор, че „единствените свестни хора в Германия са турците и американците“.

  • Elena A.

    Не забравяйте, че сте граждани и имате права. Направете всичко, което е по силите Ви и ГЛАСУВАЙТЕ за № 8. ВАЖНО е за всички нас ! Успех !!!

  • Карина

    Добре би било избирателя да мери с едни аршин партиите, ама не е така. Значи има други причини.
    Защо е толкова взискателен към т.нар. „стара“ десница, а приема лековерно други и все се натриса хубавичко.

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Ох, Друг. И кампанията съм следила, и програмата съм чела, както и отговорите на отзовалите се кандидат-кметове в „Горичка„, и изобщо не съм говорила за германци, и не ми е ясно за какво ми връзвате кусур, и добре ще направя в следващите дни само да чета този блог и да не пиша… И няма да задавам въпроса кой от кандидат-кметовете за София е имал по-детайлна екологична визия.

    Иначе, иначе, пожелавам на всички ползотворно гласуване утре :-)

    Но да, съгласна съм, че ако западните ми приятели бяха българи, щяха да имат „подобно на нашето“ разбиране за ляво и дясно.

  • Таня Соломонова

    Защо е толкова взискателен избирателят към т.нар. „стара“ десница?
    Друг, този път май с право трябва да ми се скарате, че вкарах този вестникарски шаблон!
    А защо е толкова взискателен избирателят? Ами повече от ясно е защо! Защото му е на сърцето някогашното СДС – Синята мечта за демократична България и защото иска да живее и работи в демократична и правова държава, а не тази на мутрите! Че кой тук разговаря, спори – разбира се, всеки така, както осмисля нашата политическа действителност – с другите участници в блога? Във всеки случай гражданинът на когото му пука и в деня на избори не отива за риба!
    Знаете ли, Друг, защо сега не ни апострофира Един (извън загубеният остър интерес след победета на ББ)? Ами, че той няма как да се вмести „тук“ и „сега“!
    Ето на това аз му казвам в моите разбирания, въпреки всичко – „заедно“!
    Кажете ми, моля Ви се, на други политически блогове водят ли се такива разговори между участниците? Мисля, че това е един от начините как да се помогне на ръководствата на десните партии (ДСБ, СДС,ДП – толкова според мен в контекста на местните избори 2007), за да започнат да си връщат своя избирател.
    Още веднъж успех утре/днес на изборите – 2-ри тур на „Алианс за София“!

  • Таня Соломонова

    Светла, и аз си бях казала същото преди няколко часа, че вече само ще чета в този блог и няма да пиша, но… Щом надскочих личното в себе си – осъзнах, че тук има комуникация (1) + всеки спори, отстоявайки своите разбирания, като се опитва наистина да е толерантен към другия участник(2).
    Поздрави, Таня

  • http://lambo.blog.bg lambo

    Г-н Заимов, аз не съм национал-нихилист (червен или син) и затова не съм бил за ВАС, още повече и заради еврейския ви произход.

    НО … веднъж ви гледах по някаква ТВ (мисля НОВА). И какво чух? Ами чух моите собствени мисли! По памет:

    „Защо се опакова боклука? За да се харчат излишни пари! Защо се кара боклука през половин България до Карлово (аз живея в Карлово) Пак да се харчат 30 милиона от бюджета на София. Няма да се опакова! Няма да се кара! Ще се отвори Суходол! 18 месеца за ново сметище и 2 г. за завод за боклука“

    Това приблизително казахте ВИЕ …
    И … МАЛКО СЛЕД ТОВА ДОГАН ВИ ОТКАЗА ПОДКРЕПАТА СИ !!! И знаете ли защо?

    Защото и двете депа – Карлово и Цалапица са дадени на НЕГОВИ фирми-оператори, които смъкват луди входни такси за всеки кг. приет боклук.
    ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН !!!

  • Един

    Че струва ли си човек да пише за „партии“ като СДС и ДСБ. Те са в интензивното:)
    За общинските листи на ДСБ общо в страната са гласували между 2 и 3 процента. Същото се отнася и за листите на СДС.
    С лузъри не се занимавам. Да не говорим за простоватото излъчване на Юруков, който се беше пазарил като търговец на Женския пазар с Борисов и след като Борисов му отряза квитанцията тоя се прегърна с другия лузър – политическия келнер на комунистите Костов.

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Понеже знам, че много млади хора от цяла България и днес седят пред компютъра и надничат в интересния блог на Мартин Заимов, искам да им кажа най-приятелски само едно: Гласувайте!

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Нещо чува ли се за резултатите за районни кметове в София? Аз където и да погледна, все за другите градове става дума… А с Таня май и двете бяхме от Красна поляна, доколкото си спомням 😉

    Иначе, бюлетините наистина бяха неприлично прозрачни.

  • Таня Соломонова

    Здравейте!
    Към питане на Светла! Из Mediapool.bg, 4.11?

    ГЕРБ печели изборите в 17 от общо 24-те района на София: Банкя, Връбница, Възраждане, Илинден, Кр.поляна(жалко, не се преборихме, Светла), Кр.село,Люлин,Младост,Надежда,Овча купел,Панчарево,Сердика,Подуяне,Слатина,Студентски,Триадица.

    Заради малките разлики в гласовете в някои райони Пл.Юруков е заявил, че ще бъде поискано повторно броене.

    „Алианс за София“ – 5 – Витоша, Кремиковци, Лозенец, Оборище, Средец.

    БСП -2 – Изгрев, Нови Искър.

    София бележи изключително ниска избирателна активност – в края наизборния ден 17.86%

    Единствен от десните партии е дал изявление пред журналисти в изборната нощ Пламен Юруков. Из Mediapool.bg, 4.11.
    „По данни на СДС не повече от 10/15% от десните симпатизанти са се насочили към Герб.
    Сега се вижда, че ние получаваме доверие, до голяма степен то е на кредит, който трябва да изплащаме, и наистина ще го изплащаме.
    Представянето на десния Алианс на балотажа той определя като „добър старт на върнатите надежди“…“
    И т.н., изявлението си заслужава да се прочете!
    Поздрави, Таня

  • Таня Соломонова

    Честита победа на ГЕРБ, Един!
    Но за да покажете, че сте победили, не е потребно да си служите с обидни квалификации! На победителите им отива да са великодушни! Освен това, ако не греша, на едни отдавна вече забравени парламентарни избори – 1994 г., когато БСП спечели, г-жа Клара Маринова от политическа радост взе та оцвети картата на България в червено, ама скоро след това май всички помним какво се случи!
    С уважение и поздрави, Таня

  • Един

    Кога най-после Заимов ще поздрави Борисов за победата ? Къде е възпитанието на Заимов ?
    А що се отнася до обидните квалификации, не виждам нищо обидно. Вместо да се обиждате попитайте Юруков какво е правил в годините от 1991 до 1993 г. вкл. ? Защото това той го крие – вижте в сайта на СДС, че тези години отсъстват от биографията му. Попитайте го и как така през 1994 г. (година на мутрите) той е започнал бизнеса с кафе – с какви пари го е започнал и какви отношения е имал с мутрите ? И как е станал почетен консул на комунистически Казахстан ?
    А Костов е ясен – преподавал е идеологически дисциплина до 1989 г. Идеологическите дисциплини бяха задължителни за всички студенти и преподавателите по тези дисциплини бяха политически келнери на БКП ! Те обслужваха БКП като идеологически обработваха младите хора.
    Впрочем – Атанасов, който е шеф на ДСБ-София по времето на комунизма е бил прокурор ! А прокурорите по комунистическо време бяха изключително лоялни на БКП.
    Изобщо сред „десните“ лидери няма нито един страдал по времето на комунизма. Все са я роднини на видни комунисти, я служили добре на БКП и т.н.
    Пропуснах да кажа за Филип Димитров – той е племенник на комунистически партизанин. Дори на името на тоя партизанин е кръстено село. Впрочем Димитров подобно на Заимов и Станишев не е служил войник.

  • http://www.bella7.wordpress.com Бела

    Крайно време е този блог да се превърне от „моят блог за изборите“ само в „моят блог“.

  • Димитър Богоев

    Не си загубил Мартине!Идеята за Демокрация не може да загуби.Ето аз отправих сериозна критика към досегашната работа на моята община „Лозенец“.Пожелах с чиста съвест на Прошко Прошков да бъде достоен представител на СИНЯТА ИДЕЯ.Идея на която отдадох 17г от моя живот.Заветите на моя учител Д-р Дертлиев ЗАЕДНО ще превърнем в ДЕЛА!

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Благодаря за информацията, Таня! До последно преди да си легна надзъртах в Медиапул и не я видях, явно се е появила по-късно.

    Иначе, напълно съм съгласна с Бела. Но и като се има предвид коментара на Димка Гичева (49), може би ще е добре от наша страна да дадем на Мартин малко време…

    Честито на тези от вас, чиито кандидати за районен кмет са спечелили! Както се видя, аз не съм от тях…

  • Чичо

    @Димитър Богоев
    И като сте пожелал това за г-н Прошков, не се ли сетихте, по време на кое управление се съсипа община и квартал „Лозенец“, та вече му викат Грозенец. Нима е добре това, което се получи с блокове през 6 метра и високи по 18 метра. Хората си гледат в спалните, а прекрасната зеленина в квартал все повече намалява.
    Сигурно СДС или ДСБ нямат отношение към проблема. Може би, защото ДСБ е нова партия, както каза един неин активист тази сутрин.
    Нова е, но със стари муцуни и манталитет!

  • Чичо

    @ Светла
    Има си сайт за местните избори и ЦИКМИ.
    Нима не сте го открили?
    Там резултатите за София бяха публикувани още снощи къв полунощ. За почти всички райони.

  • Един
  • Истината

    Нено Димов: Местните избори бяха катастрофа за ДСБ

    05 ноември 2007 | 15:41 | Агенция „Фокус“

    София. Местните избори бяха катастрофа – поредната и най-тежка катастрофа, която ДСБ е имала досега. Това заяви Агенция „Фокус“ депутатът от тъмносинята партия Нено Димов. Той допълни, че не би могъл да посочи никъде успех за ДСБ – особено на фона на претенциите, които партията е имала преди три години.
    “ДСБ не можа да си постави политически цели на местните избори. ДСБ не можа да издигне почти никъде самостоятелен кандидат за кмет – освен Пловдив (бел. ред – Спас Гърневски, който получи 3.22% от гласовете на пловдивчани на първия тур). Когато една партия не може да се явява самостоятелно на изборите, е под въпрос нейното съществуване”, заяви депутатът. По думите на Димов доказателство за загубата на влияние на ДСБ са и общинските листи: “ДСБ губи както гласове, така и влияние в общинските съвети”.
    “ГЕРБ и Бойко Борисов печели в София, СДС- в Плевен. ДСБ не може да се похвали с нито един областен център”, заяви Нено Димов. По думите на депутата ГЕРБ и ДПС са победители на местните избори, защото са разширили влиянието си в общинските съвети и са спечелили повече гласове, а “Атака” запазва своето място. “Останалите партии на прехода, включително и БСП губят”, посочи Нено Димов.
    “От ДСБ се обявихме, че ще бъдем против фасадната демокрация и против статуквото. Проектът ДСБ, основан на идеята, че трябва да има нова десница след прехода в Европейска България, претърпя провал”, подчерта Нено Димов.
    ДСБ имаше добра идея, но лошо управление на проекта, “който изчезва от съдържание”, допълни още той.
    Цветана ГЕОРГИЕВА

    http://focus-news.net/?id=n817840

  • Таня Соломонова

    ЗДРАВЕЙТЕ!
    Поздравления на избраните районни кметове, издигнати от „Алианс за София“!
    Няколко думи за „ИСТИНАТА“, вкл. и КЪМ г-н Един, г-н Чичо и т.н.
    Г-н Един, по тема „Моите две много кратки обещания“ с Вас дълго се изяснявахме…
    За информация на другите участници в блога, сигурно са прескочили този среднощен разговор, №№151-168.
    Та там, г-н Един, разбира се, ако днес – „тук“ и „сега“ сте същият Един – Ви казах, че се повтаряте, все едно и също. И още Ви казах, което в случая е по-важното, според мен,че очернянето заради самото „очерняне“, критикуването заради самото „критикуване“ е път „За никъде“ и, че лично аз не приемам тази житейска позиция. МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ, че когато спорят помежду си останалите участници в този блог, спорът е конструктивен – разменяме мнения, но за принципни неща; сблъскваме се, защото сме различни, но и сме толерантни един към друг. А когато се включите Вие, или „ДРУГИ“ участници като Вас – се появява пост „Истината!“. Оставям настрани, че звучи крайно помпозно, не е дори приповдигнато и емоционално, а защо не е – тук няма да влизам в тези подробности. По-важното е друго! Когато се появява пост, напр.“Културен шок“/№72 тук, този пост е комуникативен, т.е. той дава определено мнение спрямо водения в момента разговор от другите участници в блога, а в други случаи подобни мнения – тези са по самата тема, в случая „Благодаря Ви за вярата“. А постът „Истината“ и съответно цитиране казаното от г-н Нено Димов, който и да стои зад него, не казва нищо друго на участниците в блога освен следното: „А, хах Ви сега, няма да го има ДСБ!“ Това нито е конструктивно, нито е толерантно спрямо другите участници в блога. А дали ще го бъде, или не ДСБ, г-н Един, това е вътрешнопартийна работа на самото ДСБ, на неговите членове и симпатизанти. Това не е нито Ваша, нито моя работа, и да се разбира това е въпрос на елементарна култура, не само политическа. И още нещо, цитираното в пост „Истината“ показва лично на мен, че ДСБ няма нищо общо с т.н. „чугунени глави“, че там тече активен диалог относно присъствието на тази дясна партия в българското политическо пространство.
    Тъй като не съм сигурна, че вярно ще прочетете пространното ми изложение по-горе, от уважение към Вас, Един, вкл. и към поддръжниците на пост „Истината“ ще Ви препоръчам да прочетете публикуваното днес в сайта „Обичам София“ – БНТ – „Денят започва“, стенограма на агенция „Фокус“. Участниците в разговора са 3-ма: П.Москов за „Алианс за София“, Г.Кадиев за БСП, Д.Кирилов за ГЕРБ. Докато водят участниците разговор относно програмите си г-н Кадиев пита г-н Кирилов бил ли е 10 г. член на БСП и сега член ли е на ГЕРБ. Г-н Кирилов потвърждава казаното, но пита какво общо има това с водения разговор за програмите. Г-н Кадиев му отговаря, че въпросът му е принципен и е в контекста на водения разговор за програмите, защото иска да си изясни коя е позицията на г-н Кирилов в крайна сметка. Е, да Ви опонирам ли сега аз на Вас, Господа, с приказки от рода на: А, значи г-н Кирилов е станал член на БСП някъде около 1996 г., а какво е правил дотогава и т.н.?! Не, господа, няма да Ви опонирам по подобен глупав начин! А това, което пита г-н Кадиев е наистина важно, вкл. е важно и ЗА ГЛАСОПОДАВАТЕЛЯ, защото г-н Кирилов е един от общинските съветници на новоизбрания СОС!
    Искрено се надявам Един, че ако ми отговорите – опонирате ще е принципно и няма да се завърти отново, за кой ли път на този блог, играта на „разваления телефон“!
    С уважение,Таня

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Скъпи чичо,

    Както се вижда, снощи съм задала въпроса преди полунощ…

    Племеница

  • Lubomir Vuchkov

    Тук искам да повторя това, което писах в сайта „Обичам София“ с едно пояснение. Писах по повод Жалбата на Мартин, че това не е достатъчно, необходимо е да се сезира Софийският административен съд за касиране на изборите в София пред вид фрапантните нарушения. Сред тях най-малко убедително доказателство са прозрачните бюлетини. Далеч по-сериозно е нарушението с предаване на изборните протоколи през нощта в НДК, когато цели тумби „протоколоносци“ са си тръгнали за вкъщи с протоколите и може да има съмнение за манипулации. Междувременно СДС обяви, че ще внесе такова искане за касиране на изборите. Изразих мнение, че следва да подкрепим СДС в този опит.
    За мое съжаление, в оня постинг употребих думата „реванш“ в смисъл на възможност за достигане до балотаж при провеждане на нови избори.
    Искам дебело да подчертая, че най-малко на мен е присъща тенденцията на реваншизма. И многократно съм доказвал това в публичното пространство чрез девиза: „Не на реваншизма!“ Обикновено използвам образното внушение от два популярни рекламни клипа. Едният „О, Пепи, докараха ли кремвиршите от месо?“. Отвратителна апологетика на соца, когат уж кремвиршите са били толкова хубави (??!!). Вторият клип е рекламата на кайлъшката гроздова. Там група добре облечени бизнесмени от началото на миналия век трескаво ни убеждават колко почтеност е имало тогава (????!!!). Аз пък непрекъснто повтарям: Не на недоузрелия кремвиршов социализъм, не на спиртосаната монархическа идея! Не на реванша! Нека гледаме не назад, а напред – към Европа и света! Само така България може да бъде силна и уважавана в семейството на цивлизованите нации!
    Така че, моля, който ме е разбрал неправилно, да приеме извиненията ми.
    А иначе поддържам тезата, че трябва да се опита с касиране на изборите – все ощ имаме шанс за успех!

  • кефчо

    Това си е блог отвсякъде…! Наивници все ще се намерят.

  • Един

    Не са наивници, а фантасти:))) Говорят за касиране:))) Борисов е с 202000 гласа, а Заимов със 67 000, но виждаш ли имало фалшификации и затова трябва да има балотаж:))))
    И като има какво ще стане ???? Заимов ще спечели:)))))) Явно някои от участниците в блога не знаят къде се намират. То бива елементарно мислене, ама това……….

  • Таня Соломонова

    ЗДРАВЕЙТЕ!
    Да иска гражданинът ЧЕСТНИ ИЗБОРИ не е наивност нито фантастика!!!
    Елементарно Уотсън!!!
    Елементарно, защото е право и задължение на гражданина да изисква горното, инак никой гласоподавател днес или утре няма да знае за кого гласува и като резултат от това накрая ще спре изобщо да гласува поради опорочаване на изборния процес. Елементарно, защото винаги има победители/победени при едни избори, но правилото за честни избори е „а-б“ на демокрацията, Уотсън! И още, Уотсън, годината днес е 2007, а не 1990!!!

    Г-н Вучков, струва ми се, че е по-правилно предизборният щаб на „Алианс за София“ да прецени относно сезирането на Софийския административен съд и с какво искане. Струва ми се за по-правилно това, защото именно предизборният щаб разполага с цялата информация.
    Лично аз подкрепям идеята още отсега да бъде внесено в парламента искане за промяна в избирателния закон. Ето това, според мен е много важно!!! Защото годината наистина е 2007 и не може за кой ли път избирателният закон да се променя на парче месец/два преди поредните избори.
    Поздрави, Таня

  • кефчо

    Сега мислите на Заимов и неговият щаб са в посока как да повдигнат цената на гласовете си в общинския съвет. Един от начините е да се разделят дсб и сдс на различни групи. Така ще се плащат подкупи на две групи, което е по-скъпо отколкото на една.
    Ако някой се чувствува изоставен (такива като Димка, Светла и други) от Мартин, нека знае че наистина е изоставен. Не е просто чувство. Истина е.

  • Таня Соломонова

    Още веднъж, ЯВНО някои не са прочели – на победителите им отива да са великодушни! И знаете ли защо, Кефчо, защото утре те пък ще са победени. Ето това е едно от многото хубави „нещица“ на демокрацията!
    А инак, злостта не е добър съветник никому – тя нищо не създава, а само развращава!
    Поздрави!!!

  • кефчо

    Драга и уважаема Таня,
    аз не съм от победителите. Сред победителите са всички онези ояли се членове на ОС, които са отново вътре. Развалени мъже и жени. И не изпитвам злост, а само тъга, че чрез Мартин успяха да подведет страшно много хора. И сега бизнесът им пак ще е добър. Светла ще си мечтае за един по-добър свят от своя кабинет. Димка ще си чете за справедливостта през Античността. А оялите се шебеци ще си гушкат кинтите.

  • Посетител

    Постът на Таня Соломонова #93 е в 10-ката. Всъщност Един нали беше казал, че нямало да пише повече. Той е не като развален телефон, а развален грамофон направо. С една плоча. Поне парчетата са няколко – Един, кефчо…
    Поздрави!

  • кефчо

    Посетител, мъдър си! Много си мъдър. И не си парче, а си нещо цяло. Посетител…?!

  • Таня Соломонова

    ЗДРАВЕЙТЕ!
    Знаете ли, Кефчо, за един миг ще забравя играта на „развален телефон“ и ще Ви отговоря, не само защото по принцип го изисква учтивостта и толерантността. А най-вече защото ОМЪРСЯВАНЕТО по-принцип е нещо много вредно за нашето общество!!!
    Нали знаете вица – не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле.
    Затова, Кефчо, според мен, би трябвало да се радвате, че има такива български граждани като цитираните от Вас – Димка и Светла, а аз бих Ви допълнила с имената на още много други участници в този блог. Защо да се радвате, Кефчо, ако наистина сте „тъжен“, а не „злостен“? Ами защото това, за което Вие пишете в пост №101 – ако за миг приемем за вярно – говори само за едно, за слабо гражданско общество!
    В интерес на истината, за жалост, признавам, че в определена степен това е вярно. И именно заради това аз лично се радвам, че ги има такива граждани, които Вие цитирате. И те ще стават все повече, защото ВРЕМЕТО върви напред, а не назад, и защото българинът е интелигентен и добър човек и накрая ще проумее, че „омърсяването“ по принцип ( =вица за Вуте) e път „За никъде“!
    Поздрави, господине!

  • кефчо

    Благодаря за поздравите, уважаема и драга Таня! За казаното за Димка и Светла съм съгласен. Но ги виждам като наивни. Което включва честност, но и липса на рефлексия. Не е достатъчно да си честен. Доказаха го плеядата мошеници, качени на гърба на честните великани. Просто мисля, че Заимов е един от тези мошеници. Следете сега какви коалиции ще има отново в СОС. Какви заменки тип берберянки, бакърджиевки, антоанки, софиянки-алисанки и т.н.

  • Таня Соломонова

    Здравейте още веднъж, Кефчо!
    Радвам се, че поне в „прашинката“ достигнахме до съгласие! Това не е малко…
    Ако не греша, струва ми се, че в предизборната кампания на г-н М. Заимов се говореше и за такива неща, а именно: възможно е, при наличието на добра воля+професионализъм, отделните групи в новоизбраният СОС да се съгласяват и да стигат до общи решения в интерес на всички софиянци, като запазват своите политически различия, защото само така носят политическа отговорност пред своите избиратели.
    В тази връзка, казаното по-горе, все пак прочетете публикуваното в този сайт от 5.11.07 – „БНТ – „Денят започва“ – стенограма на агенция „Фокус“. Вече цитирах този материал по друг повод. От разговора на 3-та участници се разбира, че те говорят именно за проблема, който Вие изнасяте в поста си по-горе. Вижте всеки от 3-та участници с каква позиция застава. Не е добре да говорим НАИЗУСТ, това не ни върши работа по принцип като граждани.
    Защото гражданинът НАИСТИНА трябва добре да гледа, за да знае утре кого да подкрепи като гласоподавател. Ама добре да гледа, не означава до безкрайност да спряга различни негативизми! В интерес на гражданина е да подкрепя дори само прашинката положително да се случва, ОСОБЕНО в нашата родна действителност …
    Знаете ли кой е на гости в момента в РБ? Валентин Варенников!!! Утре е 90 години от Великата Октомврийска социалистическа революция. По 7 дни ТВ той участваше в предаването на Велизар Енчев. Май не само аз бях потресена от това, което чувах, май този път беше втрещен и самият Велизар Енчев!!! Само не разбрах въпросният генерал – един от превратаджиите срещу Горбачов някога, днес Президент на международна лига за човешките интереси – на какво точно посещение е в РБ, нещо посредата, хем държавно, хем като частно лице, ама е получил някакво държавно отличие. Това ми се губи, загледах предаването по-късно.
    Поздрави!

  • Lubomir Vuchkov

    „Президентът“ на „международната лига“ за „човешките интереси“ генерал Валентин Варенников е макрокосмосът на такива микроорганизми като нашия о.р. полковник Явор. Нали си спомняте – писах му да не мърси честта на българския офицер. Май не ме разбра, но вие ме разбирате – като погледнете получените от него гласове и проценти на изборите.. А що се касае до неговия „духовен отец“ генерала – срещал съм съветски генерали, далеч по-одухотворени от сношновечерната ТV звезда. От това, че са по-одухотворени, не ги прави по-симпатични, а по-опасни. Нашите блогъри Един, Робинята и т.н. има много да учат от горецитираните „висши духовници“ – „свещенослужители“ на религията на човеконенавистта.

  • Приятел

    Ние ти вярваме,но защо все по-малко оставаме?

  • Неразбралчо

    Добре де,загубихме но…
    Все се питам и не мога да разбера,защо след като се обединиха СДС + ДСБ , Вие г-н
    Заимов още в първия си телевизионен диспут /Нова телевизия/започнахте да критикувате предходния кандидат на СДС, а не предстоящия си конкурент от БСП или ГЕРБ?
    Кой все пак беше врагът с който трябваше да се биете на тези избори?
    Честно… не Ви разбрах,но ако е това което си мисля…ясно ми е защо загубихте.

  • Кремона

    Радане, на какво отгоре храниш надежда на фона на тези изборни резултати???

    нима дори и ти не се замисляш за това колко безумна беше тази кандидатура изобщо???

  • Кремона

    Приятелю от постинг 108,

    и още по-малко ще ставате – или не ви направи впечатление, че мартин предпочете да се подвизава като независим в общинския съвет, като това дори не му попречи да се превърне в един от заместник-председателите???

    момчето си опече баницата, сега остава вие да прогледнете за това, че сте я дали на човек, който няма нищо общо с вас и никога не е имал намерение да има каквото и да било общо с вас.

    е, поне има шанс да прогледнете? може би.