Моите две много кратки обещания

Какво да кажа няколко дни преди изборите? Гласувайте! За когото и да било, но гласувайте! Това е много банално твърдение, но е и много важно. Много хора питат: „За кого да гласувам? Този е мошеник, онзи е некадърник, другите въобще не ги знам.” И добавят: „Не им вярвам на обещанията.” Искам да кажа няколко неща…

Какво да кажа няколко дни преди изборите? Гласувайте! За когото и да било, но гласувайте! Това е много банално твърдение, но е и много важно. Много хора питат: „За кого да гласувам? Този е мошеник, онзи е некадърник, другите въобще не ги знам.” И добавят: „Не им вярвам на обещанията.” Искам да кажа няколко неща за обещанията. Обещанията са важни поне по две причини. Първо, по тях следим избраниците си. Второ, по обещанията може да видиш кой има идеи за града и кой претака стари неща. Сега си мисля за обещанията, които дадох досега по време на кампанията. Те са съвсем изпълними обещания. Ако трябва обаче да ги обединя в едно кратко изречение ще кажа, че аз обещавам човешка София. Звучи много просто, но не е. Много големи градове по света не могат да отговорят на подобно обещание. Макар и всички да се стремят към това. София обаче може да стане човешки град по няколко причини. София е малка столица. Това я прави управляема. Нейното архитектурно и културно наследство е богато. Много богато. Богатото наследство дава човешко измерение на един град. В София се е събрала паметта на България и паметта на Европа. Със София може да „разговаряш”. Природата на и около София е другото условие за нейната човещина. София е зелен, дишащ град. Това е град, който може да се държи като естествен организъм. И накрая хората на София са привързани към нея. Дори и тези, които са крайно разгневени от нейното състояние, както и аз съм разгневен, са привързани към града. И го обичат. Всичко това не прави София човешки град, но ми дава надеждата, че мога да го превърна в човешки град. И това е моето кратко обещание.

Разбира се, всеки ще зададе въпросът: „Кой ще ти помогне да си изпълниш обещанието”. Много смислен въпрос. Никой не иска някой Дон Кихот, който се бори с вятърни мелници или с комините на Кремиковци. Много простият отговор на този въпрос е: „С вас”. Едно нещо, което приятно ме изненада по време на тази кампания е ентусиазмът, страстта и компетентността на една наистина загрижена за София общност. Мисля си, че коментарите на моя блог и на сайта показват тази общност в действие. Вярно, не отговорих на всички въпроси, които ми задавате, някои от тях (много малко на брой) съзнателно игнорирам, но всеки отделен коментар ме накара да се замисля. Толкова грешат онези, които смятат, че форумите в интернет са непредставителни и безполезни. Полезността им зависи от това дали имаш за какво да разговаряш с хората. Аз имам. И затова ползата за мен е огромна. И за моя екип. И този форум ще бъде полезен и смислен и в бъдеще, не бих искал той да остане само кампаниен спомен. Кампанията обаче не е свършила. Като свърши тогава ще говорим за бъдещето на блога. Сега по-добре да се съсредоточим в бъдещето на София, което е в нашите ръце.

« Предишна публикация
Следваща публикация »

173 коментара

  • Мадлен

    Мартине,
    Благодаря ти за това искрено и човешко обръщение. Дано след предстоящата неделя неделя да започнем да най-накрая да „живеем“, а не да „понасяме“ града си.
    Поздравления за теб и особено за екипа ти :)) за откритата, вълнуваща и провокираща кампания! Успех!!!

  • симпатизанти

    Здравей Мартине,
    Можем да ти кажем само (моето семейство и аз) едно голямо браво за идеите и благодаря за ентусиазма, ние го споделяме и ще ти помогнем, сега на изборите, дай боже и след това.
    Бях вчера пред НДК и пред Булбанк, много ми хареса твоето представяне, личи си интелигентност, класа, компетентност и реални изпълними идеи. Дано и София да бъде мъдра и да направи правилния избор: Мартин Заимов

    Успех!!!!!!!!

  • Иван

    Мартине, нали обеща да кажеш гей ли си или не! По всичко личи, че си!!!

  • Клара

    Желая Ви успех и късмет!

  • http://dzver.com/blog/ dzver

    Успех!

    Шансовете не са големи, но ще се радвам да имаме кмет, който си чете коментарите в блога :-)

  • http://www.mr-mahony.blogspot.com Mr. Mahony®

    БРАВО!

    Това харесвам у Вас. Единственият, който говори предимно ЗА София. Единственият, който казва колко е красива и какъв потенциал има София. Единственият, който иска и осъзнава, че не сам, а с помощта на всички може да успее!

    Успех!

  • http://dmilanov.wordpress.com Димитър Миланов

    На 18 години съм и с десни убеждения. Подкрепям ви с цялото си сърце и интелект. С вашите умения и визия София наистина ще стане човешка столица

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Ее, браво! Това беше много свежо като за финал преди първия тур!!
    Пожелавам успех в неделя. Първо единият генерал, после – и другия.

  • Таня

    Господин Заимов, за мен е много важно когато видя по телевизията или чета по медиите за изявите на държавен или общински ръководител и да не се налага да се изчервявам пред себе си, че такива хора ни управляват. Просто ми омръзна да ме е срам от себе си когато ги гледам. Във Вас виждам надежда, че поне това няма да стане.
    София не е малък град, а много, много голям. Проблемите й също, защото са затлачени от много години. Стана така, че ние, родените и раснали тук, сега сме принудени да бягаме и да се спасяваме извън околовръстното шосе, за да можем спокойно да отгледаме децата си. И какво се получава – газим кал, нямаме поща, до нас таксита и линейки не идват – просто нямаме улица и адрес!!! За канализация – няма смисъл да говорим. Нещата няма да се оправят нито за един, нито за два мандата, но поне положете някакво начало! Нека нещата, които правите да са в услуга на жителите на София, а не на някакво имагинерно „общество“.
    Успех!
    Таня Андонова, 37 години, София

  • http://radankanev.blogspot.com Радан Кънев

    Toва ми хареса – „човешка София“.
    Съгласен съм – градът са хората, а не дупките, боклука, дори не и колите.

    Подозирам, че си чел Тери Пратчет, а това не е малко.

    Не съм имал съмнение, че ще те подкрепя – още преди да те издигнат ДСБ и СДС съм очаквал да си десен кандидат за изборен пост.

    Но не съм предплагал, че ще те подкрепям с толкова много желание и надежда.

    Поздрави и успех!

  • http://svetlaen.blogpsot.com Светла

    Чудесен постинг! Както отаналите коментатори и аз споделям всичко, написано в него.

    Много ми се ходеше на срещата с велосипедистите, но вчера бях на работа и нямаше как, прибрах се късно. Въпреки това, вчера беше много хубав ден за мен, понеже научих, че четирима души, които в началото на кампанията не подкрепяха Мартин, са решили да гласуват за него. Включих се и в групата „Обичам София“ във Facebook. Там има около стотина члена и броят им непрекъснато нараства.

    Това е най-готината предизборна кампания, която си спомням, заради спонтанната гражданска активност, която успя да генерира.

  • Jeni

    Поздрави и от кв.Надежда!
    Мартине,
    и тук има много, и прекрасни хора,които те харесват и подкрепят силно!Успех

  • Борис

    Пожелавам ти успех! Стискам палци! А кампанията наистина не е свършила, предстои втори тур!

  • ЕЛИ

    Изключително интелигентна кампания.Поддьржам те от сьрце,Мартине!

  • http://pavel-yanchev.blogspot.com/ Павел

    За един кмет няма, никакво значение дали е гей или не (3). Пожелавам успех на Мартин Заимов. Лично съм опитал да убедя всичките си познати в последните две седмици да гласуват за Вас… или просто да гласуват.

  • http://stojtscho.blogspot.com Стойчо

    Успех! И да са малки шансовете – поне има за кого да се гласува. А и си представете кмет, който сам пише блога си, а? Дано ни се случи:-)

  • http://stojtscho.blogspot.com Стойчо

    Това горното е от Сухата река и Хаджи Димитър:-)

  • Малина

    Искам да попитам бъдещия кмет, какво смята да предприеме по отношение на липсата на улици в квартал „Манастирски ливади“. Живея там от няколко месеца и по скоро имам усещането, че се намирам в средновековието, отколкото в 21 век. Чия грижа е да се изгради инфраструктурата след като се построи съответната кооперация? Има ли механизъм, който да ги задължи да го направят? Или какви са санкциите, ако не го направи?
    Това е един от няколкото наболяли въпроси, които ме вълнуват и отговорите, които биха ми помогнали да взема решение за кого да гласувам.

  • Ленко

    Малина,
    В програмата на Мартин ЗАимов (на сайта ObichamSofia.com) можеш да видиш, че той ще задължава всички строители да изпълняват инфраструктурата преди да получават разрешението да строят.

  • http://geocities.com/gguenkov/ Генко Генков

    Само преди час бях на срещата на Мартин със софийските майстори занаятчии… Малко е да се каже, че съм очарован от него!!!
    Мога да му вярвам… Защото усетих че наистина обича града ни … А за нас това е важно!
    Надявам се в неделя да надделее разума ни!
    Успех и поздрави, Мартин!!!

  • Evgenia

    Ot kv.LOZENEZ-ZA MARTIN
    POBEDA!!!

  • angy

    Трябва да призная, че наистина се развълнувах и размечтах. Вдъхновяващ управник и политик рядко се среща. Успех! Това ще е успех и за всички в София.

  • мима

    бих гласувала за Мартин ако живеех в София, но уви! Харесва ми какво мисли да направи за София и дори да направи половината пак ще е нещо. Успех и Бог да те благослови Мартине да успееш!

  • http://www.geocities.com/vuchkov_l_d Lubomir Vuchkov

    БРАВО, МАРТИНЕ!
    Човешка София може да се направи само от човек с голямо човешко, синьо сърце! Ти го имаш, имаш и всичките други човешки, професионални и политически качества, за да си един успешен кмет! Пожелавам – не за много години, а за много мандати! София има нужда от теб! Ти пък имаш нужда от София, защото София е всички нас, които безрезервно те подкрепяме!
    Този блог няма да продължи като „Моят блог за изборите“. Нито пък ще бъде „Блогът на кмета Заимов“ (като кмет ще си имаш sofia.bg). Но този блог ще бъде „Блогът на човека Мартин“. И ще съществува дълго, много дълго в интернет-пространството! И всички ние пак ще бъдем в него – с ЧОВЕКА МАРТИН!
    Но стига вече – до края на деня (и на нощта) остава малко време – да го използваме рационално за последно преди първия тур сплотяване на редиците, за окончателно приобщаване на колебаещите се, за предпоследно смазване на опонентите (предпоследно, защото иде втори тур!) ДА ДЕЙСТВАМЕ!
    УСПЕХ!

  • студент

    Успех, Мартин Заимов!

  • Georgi Georgiev

    Pojelavam ti da spechelish izborite – ako stane, shte e na balotaja, veroqtno. Siguren sam, che v edna Viena bi bil chudesen kmet. No v tozi krasiv i naistina charoven grad Sofia, chestno kazano, iskreno ti sachuvstvam, ako stanesh kmet. Predi vsichko zashtoto negovata administratziq e v sastoqnie da modelira chrez pretopqvane v mutanti i nay-svetlite lichnosti. Pazi se, haresvam te i ti jelaq uspeh.

  • boris

    Eto razlika bg i evropa, tova koeto imame da opravime tuka

  • Мариана Ботева

    Един много интересен и забавен фоторепортаж за Мартин от вестник ШОУ

    http://semkiibonbonki.blogspot.com/2007/10/10.html

  • http://dimiterd.blogspot.com Димитър

    Успех довечера под „кръстосания огън“. Не се поддавай на провокации. Искрено се надявам в неделя вечер да си „голямата изненада“.

  • Един

    Дами и господа – всички видяхме, че „десният“ Заимов, не можа да блесне с нещо съществено пред „мутрата“ Борисов при Коритаров. Остави впечатление на наивник и пое ангажименти които не е в състояние да изпълни. Колкото до политическата отговорност, тя няма някакво голямо значение, защото тя е преди всичко морална, а не материална.
    Колкото и да си чешете езиците, не можете да промените нещата. Моделът „Софиянски – Антоан Николов“ още кара хората да питат : “ Кой беше зад тях? Кой осигуряваше безпрепятствено изкупуване на почти цялата градска част на София? Как стана така, че всички общински фирми, години бяха управлявани от хора на СДС и ДСБ? Колко пари загубиха редовите граждани от заменките и продажбите за „няколко долара повече“? “
    Това са само част от въпросите! Отговорите ще станат ясни на 28-ми. Заимов е един заложник на тази схема. Безгръбначно, което се прави на МЪЖ!! Щял да бъде самостоятелен и нямало да става СЛУГА на хората, които го предложиха!!! Пълна пародия!!!
    Завесата се вдига някъде към 19 : 05 часа на 28-ми октомври. Бъдете в салона!! Носете си кърпи за да триете сълзи и сополи!! Бойко Борисов може да не е идеален, но ще е главния герой във филма наречен „София 2007-2011 г./!! Другото е МИМАНС!!

  • Тони

    Великолепна и интелегентна кампания. Никога до сега не сме виждали нещо подобно. Горда съм и съм много щастлива.
    Посланията, които Марти изпраща са заредени с любов и оптимизъм. Нека всички, които го харесваме да изпращаме към него позитивни послания тази вечер, когато трябва да издържи на глупавите въпроси на това човешко недоразумение С.Трифонов.
    Успех на 28.10.2007

  • Георги Михнев

    Мартине,
    Пожелавам ти пълен успех в надпреварата. Дано повече хора да са разбрали, че управлението е наука и не е за мутри
    проф.д.ик.н.Георги Михнев

  • Нели

    Поздравления Мартине! Разби всичките си опоненти. Сега е наш ред, хора!
    Успех!

  • http://www.angeligdb.wordpress.cim Ангел Грънчаров

    С пожелание за успех от един почитател от… братски Пловдив!

  • Анонимен

    Моите ДВЕ кратки обещания.

    Първото – човешка София.
    Кое е второто?

    (не че първото не е достатъчно, но все пак…)
    Успех!

  • Ради

    Анонимен, първото е за човешка София, второто, че ще управлява заедно, с тези които пишат коментари в блога. Така, че и ти си в екипа. Честито!

  • http://raylight.blog.bg/ Лъчезар Томов

    Добре. От днес ставам консултант по принципите и приложението на Теория на Управлението във финансовия мениджмънт :)

    Нека всеки даде каквото може за София, преди да поиска от нея, ако е честен човек!

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Успех! Дано двете партии и щабът ви успеят да мобилизират всички избиратели, за да станете кмет. След това ви обещавам такава гражданска подкрепа, каквато никой кмет досега не е имал. Ето, тук коментират някои от най-умните хора в града. Това е огромен ресурс, некорумпиран, почтен и мотивират. Човешка София е това, за което мечтаем.
    След балотажа ще си говорим за мечтите… Успех!!!

  • Таня

    С вас съм, пишещи и несъмнено можещи човеци! „Ако добрите хора не гласуват, ще ни управляват лошите“

  • Escreva Isaura

    До Мартин Заимов

    „Социализъм с човешко лице“. Това е лозунгът на „Чешката пролет“!!!

    “ София с човешко лице“. Жалко е, че си просто един лъжлив плагиат! И че не си стигнал ментално по-далече от 1968-ма.

    Дори пред Чешката пролет не се посвени. И че защо ли. Тя е Онази, дето я газиха с танковете наследниците на деда ти. Та вие я смазахте с веригите на танковете на българската армия и бртските армии от Варшавския договор! И сега крадеш от мъртвите!?
    Но не е въпрос само на простото плагиатство. Въпросът е „екзистенциален“, както би казал някой от псевдо-интелигентните ти клакьори.
    България нямаше своята „Българска пролет“.
    България и сега няма пролет, защото децата й заминаха , защото проклети и прокълнати хора й я откраднаха. Тези, които пишеха и продължават да дописват Смърт и погребение на българина.

    Те са с теб МЗ, до теб, под теб, над теб, пред теб, зад теб! Те са идентични с теб!
    Смърт и погребение на Българина! Смърт с човешко лице!
    За мен Заимов, ти си не само човек без морал, ти си едно от онези чудовища без душа, които обезкървиха и удушиха Българина.
    От онези, които продаваха предприятия ни по 1 лев, които превърнаха наркоманията в държавна политика и ваш бизнес, които превърнаха децата ни в проститутки и ги избиваха , ако не искаха за проституират за да имате ламборгинита, коктейли и курви.
    Човешкото лице на София следователно е просто лицето на една измъчена, наркоманизирана пребита малолетна проститутка. Не гласувам за това! И затова не трябва да ставаш кмет Заимов и няма да станеш. Животът винаги в крайна сметка побеждава.

  • V.

    Ами, включвам се с комент само да ти пожелая успех.

    Независимо какво смяташ да правиш като кмет, важното е, че си отчел значимостта на гласовете на всички тези хора, и тяхното мнение. Да забелязваш хората и да ги уважаваш – това е важно, каквато и да е програмата ти.

    Мисля, че няма нужда да уточнявам какво имам предвид – всички си знаем какви са ни политиците по принцип. Пожелавам ти да не те заразят с простотията си.

  • http://toti131313.blog.bg инж. Тодор Стоянов

    г-н Заимов, гледах репортажите за „Местни избори ’07“ и чух от Вас една от моите идеи – улица на занаятите.
    Там казахте, че не знаете къде ще стане това!
    Най – доброто място според мен е „Женският пазар“ – по традиция, на централно място е и т.н.
    Като инспектор в Специалния отряд на Столичен инспекторат изкарах 8 месеца там и останах с впечатлението, че занаятчиите и дребните земеделски производители го знаят, като „Пазара“ – те не признават нито един от другите пазари в Столицата.

  • Васил

    Имам един въпрос:

    „ЗАЩО?“

    Питам те защо каза, че ще покрепиш Георги Кадиев?

  • http://??? Нели

    Успех, Мартине!
    Софиянци, ТРЯБВА да гласувате за Мартин, за да има надежда за всички българи!
    Не ми се мисли за алтернативата.
    Чудесната Богдана казва в една песен:
    „Ако до всяко добро същество застане още едно, ти знаеш ли колко прави това – най-малко хиляда и сто ….
    ДАНО!!!“

    ДАНО!

  • Роси

    Успех за най-добрия кандидат-кмет!

  • Илиана

    Благодаря, Мартине!

    За човешкото говорене. За това, че върна на София мечтите и усмивките. За разума.
    За надеждата, че има спасение от мутрите и боклуците.

    Успех в неделя и събирай сили за следващата седмица!

  • niakoi

    Uspeh na Zaimov, dano da stane chudoto!
    A kym tezi koito tolkova se bezpokoiat dali e gei – niama izsledvane koeto da e dokazalo che seksualnata orientatzia vliiae vyrhu upravlenskite sposobnosti i poznaniq… No ako triabva da sydim po kmeta na Parizh – da si gei ima polozhitelno vliqnie vyrhu dobroto upravlenie :)

  • Не искам да ме „усмихват“

    ЩЕ ГЛАСУВАМ защото се надявам хората от сегашния общински съвет ще си отидът ЗАВИНАГИ …затова ЩЕ ГЛАСУВАМ но НЕ за МАРТИН зад които стоят общинските фирми и корумпираните съветници.
    Сбогом господа ….нямам търпение да си отидете.

  • NMVP

    Не бях гледал отдавна ШС, обаче май си струваше да му отделя почти час. Заимов не успя да ме впечатли. Щеше ми се да го харесам, опитах се…но….не го бива.

  • Искам да ме „усмихват“

    И затова се надявам постепенно да си отидАт полуграмотните и неспособни политици. Много вярвам, че хора като Мартин Заимов имат шанс, независимо от яростната съпротива на коритаровци, росенпетровци, славитрифоновци и др. самозабравили се манипулатори и демагози.

  • http://svetlaen.blogpsot.com Светла

    Не гледам Слави, но днес се насилих заради Мартин. Смятам, че Мартин се представи доста добре. Но беше тъпо после какво наприказваха, след като той си беше отишъл и не можеше да се защити. Гадна работа.

  • Даниела

    И аз не бях гледала отдавна ШС, тази вечер го направих за да видя как ще се представи моят кандидат Мартин Заимов. За мен и семейството ми беше добро представяне, но съжаляваме, че водещите не отделиха повече внимание на програмата и идеите му. Но от възпитаници на симеоновската школа не можем да очакваме кой знае какъв интерес към дискусии за неща от обществен интерес. Всъщност обществения интерес не е тема за мнозинството граждани. Тяхната политическа култура е незряла. Доказа го една от работещите за шоуто, която не прави разлика между задълженята на община и държава. Дотам и се простира интересът. Но затова пък става много агресивна в компанията на възпитан мъж. Позволява си да вдигне адреналина, най-вероятно за да му направи впечатление. Жалко!

  • Елена

    Г-н Заимов, очарована съм от поведението ви в Шоуто на Слави и Росен! Въпреки, че не ви беше предоставена възможност да говори за проблемите на София, успяхте да покажете, че имате ясна визия за тяхното решаване. Най-хубавото нещо, което може да се случи на София в кризата, в която е изпаднала е да има кмет като вас! Дано!!!

  • Теодора

    Искрено съжалявам, че не съм от София – бих гласувала със „сърце“ за Мартин Заимов. Изключително интелигентен, премерен и позитивен човек. Много различен от всички останали кандидати. С ясни идеи за разрешаване проблемите на столицата. Бойко Борисов е джудже в сравнение с него. Р. Петров и Слави само може да мечтаят да бъдат толкова умни и забавни – все пак специалността на Заимов е Финанси – той направи шоуто, а Великият шоумен и целият му екип бяха смешни, дребнави и злобни. Пожелавам успех на Мартин Заимов!

  • http://dimiterd.blogspot.com Димитър

    Браво, отлично се представи в ШС, неслучайно милиционерчето така се ядоса :).
    Успех в неделя!

  • Светослав Светославов Манолов

    Мисля,че на Марто в Шоуто на Слави не му дадоха водещите много да говори,а използваха по-голямата част от времето да го компроментират по спяциялни скрити начини(те са професионалисти в тази област).Много се надявам това да не повлияе на резултата ни на изборите,аз до последно вярвам и ще вярвам в крайната победа! Нищо,че ти го казах лично вече 2 пъти,но дори ще го кажа пак,защото ние и Мартин в този момент се нуждаем от това -УСПЕХ!!! УСПЕХ МАРТО :)

  • Провинциалистка

    Софиянци,
    Благородно Ви завиждам за Вашия бъдещ кмет Мартин Заимов.Той вложи цялото си сърце, душа,енергия и интелект в най-европейската и модерна кампания правена у нас.Отвърнете му с висока избирателна активност.Това е единствения начин всичко изговорено от Мартин да стане реалност.Красивата и подредена София е във вашите ръце.Направете я реалност!

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Представянето в шоуто на Трифонов беше повече от добро. Който се смее последен, се смее най-добре :)
    На добър час!

  • vvv

    ivane maika ti e gey!

  • Любомир Брестнички

    За повечето хора, 28 октомври е края на една вълнуваща изтория. Ще ми се това да не е така. Представям си го по-скоро, като начачалните надписи на еднин филм. Музика, образи и персонажи – преди истиския конфликт да се е разкрил на публиката. Благодаря Мартине, че ме накара да вярвам пламенно. Последния месец беше много емоционален за мен.Надявам се да се получи един смислен филм.

  • кефчо

    Ама тоя Росен Петров много се впрегна, а и Слави се ошашави съвсем в шоото си. А и другото ченгенце – Сиромахов – как само избуши и той. Много ги хвана яд, че са четирима на един, а пък ядат бой.

  • http://gantree.blog.bg Друг

    Браво за снощи.

  • кефчо

    Снощи беше нещо такова – интелект срещу чалга. Напъваха се, напъваха се Славито и шоото. Как ли само им се е радвал Бойко…? Чета си сега „Физиогномика“ на Аристотел и се смея на Росен Петров, Сиромахов и Трифонов (за оная балерина – нека замълчим).

  • http://www.bella7.wordpress.com Бела

    Казват, че „човек спира да се страхува, че ще изпусне влака, след като вече се е качил на него“. Казват го по повод на любовните връзки. И понеже кампанията ти е много „обичаща“, се надявам да не страдаш от често срещания синдром, когато получиш нещо, вече да не го обичаш толкова много. Надявам се да имаш възможност да ни докажеш, че не напразно и ние сме оцветили сърцата си – в твоя цвят. Успех!

  • iza

    Снощи в шоуто на Слави,Вие бяхте ,като бисер всред……!Дано избора на софиянци покаже,че способните и можещите са печелившите личности в една европейска столица!
    Успех,Мартине!

  • Деси

    Успех, Мартине!

  • http://www.trendoffice.org trendoffice

    Колко хубаво би било, ако това тук беше представителна извадка на жителите на София. Но дори и да не е, все пак е част от надеждата, че тази кампания е различна и то в положителен смисъл. А това никак не е малко. Достатъчно е, че Мартин показа и другото лице на София – включително и на шоуто снощи. Това е първата голяма стъпка към промяната след толкова години. Дано утре да е втората!
    Успех, Мартине! Успех за всички, които толкова искаме да имаме една ‘дишаща’, човешка, културна столица, способна да внушава на децата ни истински ценности и да ги кара да мечтаят да живеят в нея!

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    През нощта и сутринта, от чатове и форуми научавам, че младото поколение е нещо съвършено различно от представите на Росен Петров и компания. Мартин Заимов спечели много от агресивното им поведение, а шоуто на Слави загуби още повече. Младежите се чудят защо корифеите на шоубизнеса ги мислят за дебили. Прочетох много думи на възхищение от Мартин, сега остава да убедим тези хора да отидат и да гласуват. НЦИОМ казва, че Заимов има голям неусвоен електорален потенциал – ами да действаме, няма какво да дремем пред компютрите. Агитацията в лични разговори с приятели и познати не е забранена.

  • Посетител

    Живея в чужбина и не мога да гласувам, но следя кампанията на Мартин с голямо удоволствие. Намирам, че той внася свеж полъх и дава нови, истински eвропейски перспективи пред хората на София, а както виждаме по някои постинги, и на цяла България.
    Успех, Мартине!

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    От няколко дни си мисля, че в деня преди изборите искам да поздравя Мартин с нещо насърчително. Проблемът е, че хем искам това да е парче, което ми е скъпо на сърцето, хем да е относително слушаемо и създадено от относително популярен музикант, хем да съдържа позитивно послание, хем по възможност да има „закачка“ в посланието, която да може да се свърже с кампанията на Мартин. Трудна задача за някой с музикален вкус като моя.

    Тази сутрин изведнъж ми просветна кое е правилното парче, което съчетава всички горни качества! Дори се оказа, че в клипа има туптящо сърце – е, не е синьо, но ние можем да си го представим такова, нали :-) ?

    И тъй – Мартине, пожелавам ти, разбира се, успех за утре, но също и сили, здрави нерви и чувство за хумор – винаги помага :-) . И най-вече увереност, че има много хора, които ще сме с теб, независимо от резултата. Така че всъщност при всички случаи печелиш. Защото ние, които те подкрепяме, сме повече от електорат – ние сме свободни личности с изострена гражданска чувствителност, които сме те избрали, защото не се страхуваме да си служим със собствения си разум (в което, според Кант, се състои просвещението).

    Това е моят съкровен подарък за теб в 7/8 и поздрав за всички, които те подкрепят, четат коментара ми и ще кликнат на линка 😉 .

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    П.п. Прилагам и концертна версия на парчето, в което Питър Гейбриъл прави… познайте какво!

    А сега обещавам, че както съм си сама в кабинета, след като изпитах сума ти студенти, ще танцувам на тази песен от начало докрай в чест на Мартин (е, колело няма как да карам)!

  • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

    беше чудесен при Слави Тр. 1:0 за Мартин. Неговият приятел, онзи с татарска физиономия /забравих иемето/ просто е човек, който мрази хората да са щастливи или радостни. Омразата и интригата карат очите му да блестят. Мисля, че хора като Мартин изобличават същността на такива като него /как му беше името/.и карат да страдат

  • http://martinzaimov.quipu.bg/ Теодор

    Най-достойния претендент! Успех!!!

  • йо

    Браво на Светла за поздрава! и thank you for the music!

    Представяте ли си една София, в която хайде не 50%, но 40% от хората са като тези, които пишат в този блог (е, разбира се с нужните изключения като Един, Изаура etc.)? Мисля, че бяхме свидетели на най-силната, интригуваща и въздействаща кампания в най-новата ни история, мисля, че Мартин даде всичко от себе си и дано бъде възнаграден за всеотдайността си, мисля,че дори и да не спечели, той даде едновременно и пример и тласък на един нов тип отношения, които от своя страна дават надежда, че съществува истинска гражданска общност, на която предстои да се разраства.

    Гласувала съм против комунистите, гласувала съм за демокрацията и за дясната (синята) идея, но за първи път ще гласувам за човек, който напълно я олицетворява в моите представи.

  • Милена

    Дясното отдавна не е имало по-добър кандидат! Харесвам мечтите му за човешка София. Мечтите са мечти, за да се сбъдват. Нека дадем шанс на Мартин и да му помогнем – заедно да сбъднем мечтите си! Успех, Марти!

  • ани

    Успех, Мартине!

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Е, дано утре се окаже, че Мартин Захариев е кандидат именно на така нареченото дясно, институционализирано в две партии. В моя квартал едната от тези партии има огромен клуб, но агитация за Мартин наоколо няма. Да, разлепих няколко стикера със сини сърца… Само че аз не съм партия, слава Богу. Ако се случи някакво чудо и лидерите на тези партии накарат апаратчиците и членовете им да гласуват, имаме шанс да се сдобием с готин кмет. За съжаление, партиен плам в очите на онези, които забогатяваха през 1997-2001 г. не забелязвам – те се преориентираха към нови клиентели. СДС и ДСБ са ДЛЪЖНИ да мобилизират електорат утре! Няма ли кой да им го внуши това елементарно задължение?!?

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Поправка. Написал съм Захариев, по-горе, за което се извинявам. Обяснението е, че отново се оптиват да ми разказват по радиото легенди за списание „Егоист“. Моля Мартин Заимов да приеме извинението за тази предизвикана грешка. Тя е показателна, впрочем, за контекста, в който живеем. За мутациите и мутантите в културата ни. Съжалявам, дано грешката е за кадем :)

  • voip

    Гласувал съм за разни хора и политически сили и съм съжалявал.

    Ще дам шанс на Заимов с гласа си. Надявам се да е искрен.

    Успех!

  • Ангел

    УСПЕХ !!!!!

  • Велина

    Харесва ми новаторската кампания, има идея, има предложения, има свежест и ако на края се изпълнят не знам кое ще преобладава след време – I(love)NY ili I(love)Sofia! :)))))
    Успех!

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Ето какъв коментар получих в блога си днес :-) :

    „I hope Martin Zaimov get a good election and many votes tomorrow. Sure there are many views to consider and many different interests in a capital city, so be open minded and make Sofia a nice place for all its inhabitants. I live in Denmark, a different society, but we are together in the European Union and I think that is good for all of us.

    Kind regard

    Thomas Bo Jensen
    Copenhagen, Denmark“

  • NMVP

    Hybavo e, 4e ste nadyhani, no za6to kazvate na 4ernoto – bqlo? Kakwo 4udesno, prekrasno, velikolepno i izvynzemno vidqhte v 6S.

    Ako 6te e za dobro vpe4atlenie, dnes toi mi napravi mnogo po-dobro takowa na OpenFest-a.

    Ajde i da glasuvate buino i ustremno:)

  • Нели

    Аз лично видях отново, както и на „диспута“ при Коритаров истински триумф на интелекта. Противниковия отбор се увеличава – от двама на един при Коритаров, снощи в ченгесаркото шоу бяха трима срещу един. Какво ли ще бъде преди балотажа?
    Ще гласувам за Мартин. Познавам двама човека, които до момента не са гласували за десен кандидат, но харесват Мартин и ще гласуват за него. Вярвам в успеха. Успех за Мартин, София и всички нас.

  • Илиян Стефанов

    Успех на Мартин и на София утре!

    Дано повече хора си дадат сметка, че ако пропуснем този шанс, ще мине доста време преди да ни се отдаде възможност отново да гласуваме за вдъхновен кандидат като г-н Заимов.

    Разбирам колебанията (когато са искрени!) на тези от вас, които имат своите резерви към Мартин. Ала десният кандидат се нуждае от подкрепата на автентичните десни партии и ако в миналото тези партии са ви огорчавали и подвеждали, това не е основание никога повече да не отдавате доверието си на подкрепяните от тях политически фигури.

    Вгледайте се в личните качества на Мартин, прочетете негово изказване, пуснете си някое негово видео и си отговорете на въпроса, който най-много ви мъчи: ако този човек стане кмет, ще може ли да бъде командван?

    И след това, моля, гласувайте…със сърцето си, за да не ни управлява някоя от другите две алтернативи, които олицетворяват анти-демократичното.

    Изборът на Мартин за кмет може да бъде нашият граждански принос за възраждането на София. Защо не? Позволете си да помечтаете и не се срамувайте да повярвате – никой няма да разбере, че сте го направили

  • Провинциалистка

    Добро утро на всички приятели и гласуващи за Мартин,
    Днес имате шанс да осъществите мечтата си за една по-хубава София.Убедена съм, че ще гласувате за Мартин.Но след като излезете от избирателната секция звъннете на претоварените си с всевъзможни задачи приятели и ги подсетете и те да отидат да гласуват.Помогнете на престарелите си баба и дядо, стреснати от студената утрин да стигнат до избирателната секция.Забавлявайте децата на съседката за час , за да отиде и тя до избирателната урна.Не позволявайте дребни ежедневни пречки да възпрепятстват по-доброто бъдеще на ВАШИЯ ГРАД!
    Гласувайте! Но се погрижете това да направят и всички ваши познати!
    Успех!

  • Ваня Петкова, Цветелина Христова

    Здравейте!

    Поздравления за Вашата смислена и политически издържана кампания!
    Най-сетне послание, което достигна и до интелигентните хора с по-критично отношение към малосмисления политически живот в България.
    Успех!

  • Атанас

    Успех днес! Надявам се днес да пратим за гъби бригадирското движение, а следващата неделя – и „мухобойките“ :)

  • Един

    Драги фенове – погледнете сайта на агенция Фокус. За да видите реалността:)

  • Даниела

    Абе Един ли си, не си ли сам не знам. Ама много си болен човече. Реалността ще я видиш ти след време и може би никога няма да си простиш нещата които правиш в момента.

  • http://dzver.com/blog/ dzver

    Като гледам изтеклите класации за мерудията на женския пазар и т.н. има реален шанс за балотаж, на което не съм се надявал до днес.

  • Човек, на когото му пука

    Много е хубаво да помечтаем, за сетен път да си кажем: „Какво пък – този път може и да стане!“ Това, от което се страхувам е, че вече няма от какво да се страхувам. Мисля, че всички преживяхме всичко дори и тези, които си мислят, че започват на чисто. Но докато си изхвърлят възрастни хора от шестия етаж боклука в един от най-престижните квартали на София/действителен случай/, нещата ще си останат все така грозни и песимистични. Хубава кампания, но тези хора, за които говорите сигурно са някъде скрити или са прекалено малко. Софиянци почти не останаха в България, те са заместени с постоянни „гости“ на столицата, на които изобщо не им пука какво става около тях.

  • Димка Гочева

    dzver,
    Аз пък се надявах на това още от първия ден, в който разбрах, че Мартин е нашият кандидат.
    А и каква кампания направиха той и екипът му!
    А по повод на агенцията, дето я е посочил изключително мъжественият анонимко Един, си спомних питането от блога на Иван Бедров: „Откога сядането на една маса е новина?“
    Въпросната агенция беше снимала бате ББ, разкрачен, както си му е редно за един мачо, да седи на една маса със шефа на агенцията.
    За някои журналисти това бяха новините по време на кампанията.
    Или парфюмите-ментета по откритите пазари – свръхважен проблем за обществото, с който ни занимаваше една национална телевизия в най-гледаното време за новинарски емисии…
    Но след малко ще се разбере.

  • йо

    Аз попаднах от сутринта на това http://www.zagrada.bg/show.php?storyid=391744
    и се чудя дали имат право да публикуват подобни данни.

  • Един

    Гочева – ти откъде си ? Явно не си от София. Ако добре познаваше София нямаше да напишеш толкова много текстове пълни с наивност.
    Аз съм кореняк софиянец. И това, което ще стане на тези избори е предизвестено за такива като мен.

  • йо

    А Дарик са се изхитрили да кодират
    http://dariknews.bg/ – сигурно така се измъкват от закона.

  • NMVP

    Varna-Plovdiv-Sofia
    Bez balotaj
    Bez dqsna vlast
    Bez ….jelanie za promqna

    SAD BUT TRUE

  • Димка Гочева

    Господин Един,
    Първо, не съм Ви разрешила да ми пишете на „ти“ и второ, още не сте се представил.
    Къде Ви е възпитанието на кореняк-софиянец? Явно кореняк-заралиите сме по-възпитани от кореняк-софиянците:-)))
    Вярно е, че написах много наивни текстове. Уви, бруталните демагози както обикновено надвиват наивниците и наивничките.
    Е, Един, няма ли най-после да постъпите като мъж и да се представите?
    Щом вашият демагог така убедително печели, от какво Ви е страх?

  • йо

    Искам да се обърна към г-н Заимов (все пак това е неговият блог):
    г-н Заимов, независимо от резултатите, вие дадохте надежда (надявам се на всички свестни хора, пишещи във вашия блог), че истински десните сили имат сили да тръгнат напред и отново да приобщят разумните към една истинска гражданска общност.

    Сигурна съм, че Бойко Борисов и неговата партия ще се сгромолясат с гръм и трясък, защото ще дойде време, когато зад медийния образ на „мъжкаря“ ще лъснат истинските му (не)способности. Очевидно партия, чиито авторитет се гради единствено на авторитета на лидера си (при това съмнителен), няма бъдеще.

  • Един

    Няма да се представя, тъй като не съм наивен:) Живеем в милиционеркапитализъм и поради това не желая да се представя.
    Вие както разбирам сте от Стара Загора -само не ми е ясно защо казвате „заралии“.
    А само който се е родил в София и е сърбал попарата на Заимовците е наясно с тези избори.
    Вие да не сте от семейство на комунисти от Окръжния комитет в Стара Загора ? Или дете на активни борци ? Питам защото обикновено такива станаха видни „демократи“:) А сега и Заимов:)))))
    Очаквам на изборите за президент през 2011 г. „десните“ да издигнат Жени Живкова или малък Тошко:) И те са десни – имат преуспяващи фирми.
    И няма демагогия – просто защо не разберете, че хората са различни (не всички са толкова наивни като Вас:) и, че в София са прекалено много хората, които сърбаха попарата на Заимовците и много добре знаем какви зверове бяха по времето на комунизма. Пред нас няма как да мине номера – тия червени вълци могат да си слагат агнешки кожи. Добре им знаем номерата.
    Впрочем – дано има балотаж със Заимов. Тогава ще го размажем.
    Друг е въпроса, че той е с избягала центровка:) Дори преди малко каза нещо от рода, че спечилил изборите:)))
    Хем комунистически бозайник, хем циник, който се прави на десен, хем малко луд. Е, прекалено е…….

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    20 процента и преднината пред Аспарухов са реално и много важно постижение! Поздравявам г-н Заимов! Съществува очевидно и реално основание тези избори да бъдат касирани – бюлетините са брутално прозрачни. Освен в моя блог още 3 човека до момента са писали по темата. Ако СДС и ДСБ последват намерението на една друга партия да се протестират изборите и да се предизвика касирането им, може би най-сетне в България справедливостта и върховенството на закона ще възтържествуват. А и ще си изберем честно достоен кмет.

  • Зимзелен

    Поздравления за кампанията.
    Наистина ми харесахте – общо взето за първи път виждам бг политик, пред когото да не изпитвам някакъв вид потрес :-)
    Независимо от резултата намирам присъствието ви на българската политическа сцена за абсолютно обнадеждаващо.
    Успех нататък.

  • Росица

    Аз също подкрепям идеята за касиране на изборите. Лично протестирах в избирателната си секция срещу прозрачните бюлетини. Не защото крия за кого съм гласувала – казвах го и с удоволствие го казвам на всеки – за Мартин Заимов. Протестирам, защото прозрачните бюлетини са недопустими за демократични избори.
    Иначе радостта ми от отличния резултат на Мартин Заимов е огромна. Дано да има балотаж, ако не се касират изборите в София!

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Не се чувствам разочарована и се радвам, че коментаторите преди мен също не изглеждат разочаровани. По време на предизборната кампания по всякакъв начин се опитвах да потискам мечтите си какво ще стане, ако Мартин бъде избран за кмет. Беше ясно, че това няма да стане, въпреки че не бих си позволила да го изрека преди изборите, както направи Цветозар Томов.

    Надявам се обаче, че хубавото едва сега започва. Мартин успя да привлече около себе си много граждански активни хора – макар и да не сме достатъчно, за да спечелим изборите, ние сме достатъчно силни, за да бъдем гражданско движение (нямам предвид псевдо партия, а истинско гражданско движение), което да постигне много. И мисля, че това би могло да бъде поне толкова успешно, колкото се надявам да бъде работата на Мартин като общински съветник, ако не и повече, защото в наше лице ще има повече съмишленици, отколкото в общинския съвет 😉 .

    Смятам, че Мартин има огромен потенциал за развитие в публичния ни живот. И ако състоянието на партиите, които го издигнаха, беше по-добро и ако той имаше повече време да се наложи като образ в публичния ни живот, резултатите щяха да са различни. Но, както казах, надявам се, че хубавото тепърва започва!

  • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

    балотаж едва ли ще има. Но ние СЕ ВЪЗРАЖДАМЕ. А това е най- важно. Г-н Заимов вие и ние имаме добра переспектива. Поздравявам всички съветници от Алианс за София, с едно на ум: Бориславов, Иваном и Кисьов ще кривнат към Мутробойко. По навик. Но на нашите съветници от ДСБ пожелавам принципно и почтенно поведение. Разчитам на тях като мои представители.

  • Илиян Стефанов

    Прави са анонимните постващи да се притесняват. Ние се забавляваме с техните истерични словоизлияния, но току виж някой по-сприхав и агресивен човек не им издържи на глупостите и вземе да им научи IP адресите

  • Димка Гочева

    Излиза, че съм най-голямата мечтателка от пишещите в този блог.
    Все пак, второто място е символна победа. И „Маркет линкс“, и „Алфа рисърч“ – двете агенции, на които вярвам – прогнозираха трето. Щастлива съм, че не познаха.
    Светла, права си. Мартин влезе в последната възможна секунда, общата листа беше регистрирана също в последната възможна секунда.
    В абсолютен цайтнот Мартин и екипът му направиха чудо.
    В абсолютна медийна демагогия и пълно фаворизиране на демагога ББ, Мартин и екипът му направиха чудо.
    Преди да седна да напиша това, чух Иван Кръстев да говори по телевизията какво неуважение към гражданите е това, че партиите никога не се самокритикуват, когато видят първите прогнозни резултати.
    Е, понеже явно те няма да го направят, аз ще си позволя да напиша две много остри критики.
    Първо, според мен вотът на недоверие за кризата в образованието точно в последната седмица преди местния вот беше много груба политическа грешка.
    Това беше изключително лицемерие и перфектен пример за политически опортюнизъм.
    Неслучайно, учителите не бяха на площада в двата дни – на дискусиите и гласуването.
    Никой не може да повярва на двете партии, че наистина милеят за образованието, след като през последните години самите те не са предлагали никакви смислени образователни политики.
    Този вот беше пример за изключително лош тайминг и заби нож в кампанията на Мартин.
    Много се радвам, че Найден Зеленогорски е спечелил от раз и че д-р Рашев върви към победа. Но те са много добре познати като кметове, а Мартин – не.
    Мартин и неговият екип бяха в кошмарен цайтнот и – хоп! – точно в последните няколко дни на кампанията, когато медийното внимание трябваше да се насочи към най-новия десен кандидат за кмет, сините разцентроваха медийния фокус с вот, който беше обречен на неуспех.
    Втората ми бележка е, че едната от двете партии започна да се обновява и подмладява, а другата – все още не.
    За да можем реалистично да се надяваме на сериозни успехи в бъдеще, ще трябва да видим не само единодействие, но и нови лица, и нов тип обществени политики. И в двете партии.
    Някои от тези хора в Парламента нямат абсолютно никакъв усет за правене на политика. Съгласете се, че във времето за местна, урбанистична и общностна политика, в абсолютен цайтнот на нашия кандидат, не беше уместно да се похабяват два от пет дни за куха реторика в Парламента.
    Това заби нож в гърба на Мартиновата кампания и не помръдна нито с един милиметър напред чудовищните проблеми на образованието.

    Скъпи Мартине,
    На Вас и на хората от Вашия екип – благодаря от сърце за огромния труд и Ви честитя победата, спечелена в невъзможни условия! При всичко това второто място е победа.

  • http://svetlaen.blogspot.com Светла

    Между другото, само чаках да минат изборите, за да се регистрирам в „Обичам София“, та току що го направих. Не бих била член на партия и не бих се регистрирала в сайт, който има партийни цели. Направих си профил в „Обичам София“, защото очаквам това място да се превърне в генератор на гражданска активност.

  • http://??? Нели

    Много се надявам на „статистическа грешка“ и Мартин да отиде на балотаж!
    Но, в случай че това не стане, искам да заявя категоричното си мнение, че Мартин Заимов ИМА и ТРЯБВА ДА ИМА важна роля в бъдещето на десницата. Представянето му на тези избори е успешно. Чувствах се горда от начина, по който се проведе кампанията му. Животът продължава – убедена съм, че заедно ще постигнем успехи.

  • Ина

    Много достойно се представихте на пресконференцията си в НДК, г-н Заимов, както впрочем и по време на цялата си кампания! За първи път от много време насам в България имаме пример за смислено публично поведение, говорене и излъчване. Най-сетне глътка чист въздух сред кресливата посредственост и соц безхаберието. Вярвам, че ставаме свидетели на действително възраждане на дясната идея и съм обнадеждена от факта, че толкова хора станаха съпричастни с емоция и разум към тази кампания. Това е само началото!

  • http://dzver.com/blog/ dzver

    Дали се възражда дясна идея или не ще зависи от много неща, между които това, дали Мартин ще продължи да води открит диалог тук следващите 2 години. Столичната община има нужда от публичност и прозрачност, и за това може да допринесе и опозиционна група в общинския съвет, ако има желание и воля.

  • Ина

    dzver е безспорно прав по отношение на необходимостта от открит диалог! Та нали именно оскъдието на такъв диалог през последните няколко години доведе до печално известните крушения на десния проект в БГ!

  • Провинциалистка

    Браво на Мартин!
    Браво и на Вас софиянци, които гласувахте за него!Мартин ще бъде сладващия кмет на София през 2009/по мое мнение/!
    Мартин направи най-съвременната и европейска кампания до сега в България!Аплодисменти за екипа му!
    Мартин стартира новото политическо говорене на десницата, напипа верния пулс на сърцата Ви и Вие му отговорихте веднага, само след един месец кампания с почти 20%резултат!
    Политик и избиратели в десния спектър комуникират на една и съща вълна и това веднага дава резултати!
    Верният тон е намерен! Остава да го доразвием и приложим!

  • Пит

    жалко, жалко. Явно демократи и интелигенти не виреят в София

  • Илиян Стефанов

    Резултатът на Мартин е истински успех и то не толкова с това, че беше постигнат при почти обречена битка, а с това, че неговото поведение събра здравомислещи хора, хора с гражданска позиция, които разбраха, че имат много съмишленици.

    Поздравявам екипа на г-н Заимов и самия него за прекрасната кампания, която ни вдъхнови да мечтаем за красива София. Това е началото

  • angy

    Съжалявам, че няма да сте кмет на София. Но мисля, че спечелихте много повече. Както и ние. Духът, който се породи в това малко общество в блога, е много вдъхновяващ и съм сигурна, че все по-убедително ще търси пробив и наяве. По-отношение на бюлетините – няколко приятели, които от отдавна не са гласували, но отидоха да гласуват за вас, не са разбрали, че е трябвало да задраскат номера в квадратчето, а са сложили х-чето встрани, което прави бюлетината им невалидни. Просто в секциите липсва обозначение как се отбелязва, а това не е редно. Не всеки гледа TV. Жалко, сигурно има и още такива примери. Сам знаете, че полученият резултат има висока придадена стойност. Ще е чудесно, ако продължавате да работите за София! Поздрави и всичко най-хубаво!

  • Един

    Явно има тук-таме болните мозъци:)))
    ДСБ практически вече не съществува. Къде в България има кмет от ДСБ спечелил на тези избори ? Май че и в Горно Нанагорнище няма. ДСБ на някои места са се присламчили към някой и сега прогнозирам, че вечния лузър Костов ще отчете успех:)))))
    А за София – тя за пореден път размаза сектата на Костов. Я сравнете броя на гласовете за комунистическия бозайник Заимов с тези на Гаврийски плюс тези на М. Герджиков !

  • Един

    http://www.todor66.com/mizb/2005/index.html

    Както се вижда Герджиков и Гаврийски са събрали около 77000 гласа.
    Ами Заимов ?????

  • Един

    А през 2003 г. Михайлова е получила 86000 гласа.
    Здраво потъване:))))))
    86000 гласа, 77000, ами сега ? Дали ще има 70000 гласа:) ?

  • http://bg-drebolii.blogspot.com/ Зорница Димитрова

    Бих искала да изразя възмущението си от нарушената тайна на вота заради прозрачните бюлетини. Не подозирам конспирация, а подозирам, че някой отново не си е свършил работата. Този, който е бил отговорен за това да провери бюлетинит епреди тяхното масово отпечатване, трябва да понесе отговорността и да бъде санкциониран. Разясненията на ЦИКМИ, че пликът гарантира тайната на вота не са адекватни, защото всеки, който е упражнил правото си на глас е видял, че лицето, което поставя втория печат (след гласуването, преди бюлетината да се постави в плика), съвсем спокойно може да види отбелязания от гласоподавателя номер.
    Слушайки с половин ухо репортажите от изборния ден, ми се стори, че и г-н Заимов възропта по въпроса докато гласуваше (ако не греша), така че ще се радвам ако се потърси отговорност на съответните лица.
    Поздравления за определения успех, постигнат за изключително кратко време и много ограничена при старта популярност на г-н Заимов.

  • Иван

    Гледах вчера по телевизията Мартин Заимов – пресконференцията – изглеждаше като бит педераст!!!

  • Провинциалистка

    Емоциите от изборната нощ отминават.Идва време на анализи и равносметка.Мартин събра добър предизборен екип и това ме кара да мисля, че ще работи и с качествени политолози и анализатори.Хора, които няма да захаросат 20 процентната подкрепа, която му дадоха софиянци.Липсата на реална преценка за ситуации и личности изигра лоша шега на СДС и ДСБ през последните няколко години.Факт е, че голяма част от десномислещите хора не гласуваха на евроизборите, президентските и изборите за кмет на София преди две години.На фона на тая картина подкрепата , която дадоха на Мартин софиянци ,изкушава лидерите на двете големи десни партии да говорят за завърнало се доверие и подобрени властови позиции.Страшно ми се иска това да е истина.Но точно в този момент изобщо не са необходими розови очила, а реализъм в оценките и безпогрешна стратегия за бъдещето.
    И така.Кои са хората подкрепили Мартин?В кои възрастови групи са и с какъв социален статус?Каква част са представители на групата негласували на предишните три избора?Европейската визия на Мартин и съвременната му кампания ли ги доведоха до урните за гласуване?В каква степен хората обърнаха внимание на политическото говорене, което демонстрира Мартин в последните десетина дни на кампанията?
    Тези и още много въпроси си задавам аз.Надявам се и Вие да го направите.Мартин предполагам, че вече има отговор на някои от тях и би го споделил с нас.

  • Dimitar

    Ivane, prekalyavash! Podkrepyah te vuv vuprosa ti kym Martin za seksualnata mu orientatsiya, no ne te podkrepyam s obidite. A i ako tselta ti e ne da ustanovish istinata za edna publichna lichnost, a da obizhdash, suvsem ne te podkrepyam.

  • http://www.bas.bg Rumiana Radeva

    Здравейте, всички! Поздрави на г-н Заимов!
    Не зная по каква техническа причина адресът ми не се изтрива, но толкова по-добре – оставам си там докато има блог. Искам да хвърля малко светлина по въпроса за възрастовия профил на гласувалите за Мартин. Нямам претенции, че правя представителна извадка, но всичките ми племеници /8/ на възраст под 35, и младите ми колеги / около 10/, които по време на всички досегашни избори изобщо не искаха и да чуят за гласуване,сега гласуваха ЗА МАРТИН.

  • Filipa

    В моя блог още преди месец написах представата си за миналия вчера вот. Там няма проценти, защото не съм нито врачка, нито социолог. Тази е и причината да не продължа с повторенията от рода на „Успех, Мартине“/не отричам полезността им/…Искам да кажа, че за мен нещата, които трябваше да се случат, се случиха. Това си беше подготовка за синия кандидат. Въпреки качествата и биографиата му…ТАКА ЧЕ, УСПЕХ МАРТИНЕ! ОТ ДНЕС НАТАТЪК!

  • Ангелина Димитрова

    Bilo, kakvoto bilo! Tova, che sme na 2-ro miasto, e vse pak niakakva uteha, makar da sme nayasno, che BB i BA sa dvete strani na edna i sashta moneta. Shemata s tzaria deistva pezotkazno. I vse pak, blagodaria, che imashe za kogo da glasuvame.

  • http://Google.bg Човек – Димитър Чонев

    Хубаво, имаше за кого да гласувате!
    А защо гласувате все по малко за кандитата на СДС/ДСБ?
    Защото Гаврийски се представи по-добре и то при много по сериозна конкуренция!
    Та защо не гласувахте?

  • Един

    Един добър урок получиха „десните“ начело с преподавателя по политическа икономия и кафеджията със селската физиономия:

    http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=392300

  • Lubomir Vuchkov

    От уважение към всички, които позитивно участваха в тоя блог поствам това, което вече написах на друго място:
    Вчера не постагнахме целта си – поне балотаж. Но въпреки това имаме основание да се гордеем с Мартин и с постигнатото от него! Това е и наша заслуга, защото го подкрепяхме! ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА СТОЯ РЕДОМ С МАРТИН И В БЪДЕЩЕ, КАКТО НА ОНИЯ НАШИ СНИМКИ В ПАРКА „ЗАИМОВ“ ПРИ ОТКРИВАНЕТО НА КАМПАНИЯТА!

  • Един

    Заимов е получил 67 хиляди гласа. Явно „десните“ партии създадени в лабораториите на ДС и Партията са едни маргинални организацийки:).

  • http://pavel-yanchev.blogspot.com/ Павел

    Съжалявам за резултата.
    Половото съотношение на хората, гласували за ББ, е 39% мъже, 61% жени. Не знам какво точно си избра 1/5 от София – кмет, мутра, пожарникар, охранител или playboy. Нищо. Добре е, че намерихте път към част от нас – младите. Май за миг си помислихме, че нещо зависи и от нас.
    Успех, г-н Заимов! Следващия път…

  • Таня Соломонова

    Още веднъж, поздравления, г-н Заимов!
    Подкрепям казаното от №№122, 123 от 29.10.07 г. В тази връзка имам 2 въпроса:
    1/ Докога ние ще си говорим ТУК само помежду си? На Вас харесва ли Ви това? На мен лично не!
    2/ Относно пресконференцията, за която говори №121, внасям едно уточнение. Такава ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, дадена от парламентарно представените две партии, СДС-ДСБ, издигнали кандидатурата на г-н Заимов, НЯМАШЕ в изборния ден. Както беше съобщено в късните новини на Дарик радио СДС се е отказало от своята пресконференция и такава ще даде заедно с г-н Заимов на 29.10. в централата на СДС, което се и случи. А на 28.10., т.е. в изборния ден, пресконференция даде ДСБ заедно с г-н Заимов, но по времето на пресконференцията на НДСВ и затова Канал1 уведоми зрителя за казаното на тази пресконференция в резюме, а bTV „сякаш я прекъсна“ . Единствено пресконференция в изборната нощ от „старата“ десница, както я наричат политолозите, даде Демократическата партия със своя кандидат за кмет Тити Папазов. И още, Тити Папазов беше в централата на СДС на 29.10., където поздрави Мартин Заимов. Такива са ФАКТИТЕ!
    Лично аз първоначално си помислих, че това е някаква грешка и аз не съм в час, но днес – 29.10., вече не мисля така. За мен лично „Алианс за София“, т.е. двете партии СДС-ДСБ, издигнали кандидатурата на г-н Заимов не можаха(вероятно НЕ поискаха) да дадат ЗАЕДНО пресконференция.ТОВА НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ, ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ! Така няма да си върнете изгубения гласоподавател, независимо че този път издигнахте една добра кандидатура! На мен лично Вие дадохте като гласоподавател възможност да гласувам за качествена кандидатура за кмет, но един ден след изборите се питам: СДС-ДСБ, издигнали г-н Заимов за кмет на София, стоят ли ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАЕДНО зад издигнатата от тях кандидатура, след като ДОРИ НЕ МОЖАХА ЗАЕДНО да дадат една пресконференция?!
    Моля да ме извинят пишещите в този блог, но въпросът ми не е дребнав, въпросът ми не е относно сексуалността на г-н Заимов! Въпросът ми относно политическата подкрепа на г-н Заимов, т.е. двете партии, СДС-ДСБ, издигнали го за кмет, е според мен от точно толкова съществено значение, както и личностните и професионални качества на съответната кандидатура.
    Господа политици, не казвам с горенаписаното, че за пореден път сте ме разочаровали и съжалявам за дадения от мене глас за г-н Заимов! Не можете да ме разочаровате, защото синята идея – мечта за демократична България от началото на 90-те години на миналия век НЕ е Ваша лична собственост! Казвам само, че е крайно време да „влезете в час“, иначе ще продължавате да губите гласоподаватели и НЕ гласоподавателят ще е кривият за това!
    С уважение към всички в този блог, Таня

  • http://raylight.blog.bg/ Лъчезар Томов
  • Tаня Кирилова

    Болно ми е, че след цялата интелигентна, свежа и вдъхновяваща кампания и личност на Мартин Заимов толкова много софиянци или не са отишли да гласуват или са дали гласа си за Б.Б. Какво толкова притегателно има в една мутра, която не прави нищо (обществено полезно става въпрос), не казва нищо и само занимава хората със собствебото си тежкареене и болни амбиции? Изумява ме,че това се харесва на българската жена (61% – срам!) и то когато става дума за управление! Дано този безкраен преход не ни е деформирал непоправимо. Надеждите и мечтите ми за града ни (и за бъдешето тук в БГ!) идват от енергията, която създават хората в този блог, от това, че Мартин продължава да работи за София като съветник и, дано не след дълго, и като кмет. С Вас съм, подкрепям Ви, наистина вярвам, че можем да постигнем нещо заедно!
    ПП Съгласна съм с Таня Соломонова по-горе – СДС и ДСБ не заслужиха кандидата си. Крайно време е старите, корумпирани муцуни от ДСБ да се захващат с нещо друго и да дадат шанс на демократичните идеи.

  • http://raylight.blog.bg/ Лъчезар Томов

    Един пък е прост манипулатор. Заради такива като него хората нямат информиран избор и демокрацията ни е изкривена.

  • http://raylight.blog.bg/ Лъчезар Томов

    Таня, говориш наизуст за ДСБ. Ето, и аз съм от ДСБ, но не съм корумпиран. Всичко правя там от сърце, а не за пари. Отворете си очите, хора – корупцията е на други, червени места!

  • http://socioswu.blogspot.com Светла

    По повод на първа точка от изказването на Таня Соломонова, съгласна съм. Предположих, че това, че Мартин не отговаря на коментарите в блога си (не че всички от тях са за отговор), макар и несъответно на блогърския етикет, е проява на предизборна предпазливост. Два дни след изборите обаче още го няма тук. Разбирам, че има нужда да си поеме въздух. Но коментар от два реда би означавал много за нас :-) ! Надявам се в скоро време да напише някой ред по повод на двете неща, които беше обещал да ни каже – за медиите и за бъдещето на този блог. Мен лично живо ме интересува и бъдещето на сайта „Обичам София“.

    Към Любомир Вучков – и на мен ми е кофти, че бат Бойко спечели още на първи тур. Но едва ли някой сериозно се е надявал, че Мартин би могъл да го „бие“ на втори. Така че за мен добрата новина е, че Мартин е втори, а не трети, както повечето от агенциите прогнозираха. И искрено се радвах да гледам физиономията на Бриго на първото интервю след изборите.

  • кефчо

    Що се прайм на луди? Това не е никакъв блог. Това е плакат, по който личат драсканици на фенки и злобари. И сега следва познатата история – ние умните сме малко, а те простаците са повече от нас и затуй не ни избират.
    Сега чакам и Димка да се изкаже за гениалността на средниста Заимов и на колегата й по висше Юруков – какво политически гении са те двамата. Политиката в условия на демокрация е изкуството да си с масите. Ако не ти харесва – занимавай се с друго изкуство или пък със същото но не в условията на демокрация.

  • Един

    Др. Томов – приземяване, приземяване, приземяване…..
    Това казваше др. Живков – боса на партията, в която членуваше Елена Костов и партията създала политическата икономия на социализма, която пък Костов преподаваше:))
    На изборите през 2003 г. Гаражната принцеса получи 86 х. гласа, през 2005 г. Гаврийски и Герджиков полумиха общо между 77000 и 78000 гласа.
    А сега за Заимов – 67 х. гласа. Топите се сини другарю:) Имате е цели 11 съветници от 61 общо. Сред тези 11 са и великите мошеници Кисьов, Иванов и Бориславов. Нали тия бяха олицетворение на клиентелата, а ДСБ е в една листа с тях:))))
    Кога заблуждавате ? Ставате все по-жалки и смешни:)

  • Димитрина

    Колеги и приятели,

    В бюджета за 2008 правителството планира 4.2% от БВП за образование и 0.4% за наука. ЕС препоръчва съответно минимум от 5% и 1%. Румъния ще отдели 6% за образование.

    С този проект управляващите продължават разрухата в образованието. Карйно време е да заявим нашето виждане за бъдещето на България. Настояваме за 5% за образование и 0.8% за наука още в бюджет 2008!

    По инициатива на студенти, преподаватели и служители на Факултета по математика и информатика, Богословки, Химически, Физически факултети на Софийския университет, на учители и граждански движения се организира

    ОГНЕНО ШЕСТВИЕ
    В навечерието на деня на Народните будители, под лозуга

    ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА – НАЦИОНАЛЕН ПРИОРИТЕТ!

    Шествието ще започне в 18:00 от НДК, по Витошка, цар Освободител, до плошад Св Александър Невски.

    Има разрешение от общината. Сборен пункт НДК 18:00

    Носете огън, светлина (свещи, факли, фенерчета)

    ДА СЕ ИЗПРАВИМ СРЕЩУ БЕЗПРОСВЕТНОТО ЗЛО!

    Да отделим 1 час за нещо достойно, да излезем заедно – учители и студенти, преподаватели и учени, служители и родители, граждани. Да излезем като на празник – с децата и семействата си, с приятели, за да зигрее отново надеждата за България!

    Академик Борислав Боянов.

  • кефчо

    И още нещо. Беше смешно да се чуе именно от Заимов изказване на тема дезертиране от армията. Човек, който дори не е отбил воинския си дълг има наглостта да обсъжда дезертьорството. Това мина всички граници. Всички. Искам да Ви кажа нещо – не вярвам да има нито един български мъж, който да е служил честно и доблестно в армията (въпреки омразата, която изпитвахме към казармата всички), който да гласува за скатавковци и мамини дечица като Сергейчо и Мартинчо. Познавам такива, които вместо да служат са били на курорт в поделението, където тати е бил командир и такива вярвам, че много добре са „разбрали“ фината душевност на „Мартин“ и са го подкрепили.

  • Lubomir Vuchkov

    Прчетено в
    http://frognews.bg/Frog/index.php?option=com_content&task=view&id=3197&Itemid=125
    ……………..
    Най-висока степен на участие на посетителите на сайта демонстрира obichamsofia.bg. Освен централното място на форума в общата архитектура на сайта, потребителите (след регистрация) могат да публикуват свои статии, да гласуват онлайн в анкета кои са най-горещите проблеми на града, да докладват със снимки за конкретни проблеми в своя квартал и да дискутират всичко това помежду си. И те се възползват активно от дадената им възможност да огласят своето мнение – 667 регистрирани потребители, над 110 статии, 35 теми във форума, стотици коментари към новините и статиите.
    ………………..
    Безспорно най-успешното приложение на блога като инструмент за онлайн маркетинг виждаме в личния блог на кандидат кмета на София Мартин Заимов – martinzaimov.quipu.bg. Първата му публикация представяща новия блог привлича над 160 коментара, а всяка от останалите получава средно по 30 коментара. С такава активност и интерес рядко могат да се похвалят дори най-старите и най-авторитетни български блогове. Водещият публикува редовно и участва в горещата дискусия, като отговаря често и на повечето поставени въпроси и коментари. Нещо повече – демонстрира специално внимание и висока оценка към блогърите, създавайки блогрол за София (връзки към блогове, които пишат за проблемите на града) и адресира посланието си директно към българската блог общност, идентифицирайки се като част от нея: „Когато се водеха дебатите за Странджа, разбрах, че интернет вече е пробил у нас и води до реални резултати, до значими граждански акции. Тогава някой нарече този феномен „странджански блогъри“. Но ако блогърите могат да спасят Странджа, защо да не могат да променят София. Да променим София. Нали и аз съм в тази категория, макар и отскоро.“
    …………
    Вероятно, ако изборите за София се провеждаха онлайн победител щеше да бъде Мартин Заимов. Но да не забравяме, че Интернет е само един от информационните канали и че все още 2/3 от българските избиратели са извън Мрежата

  • Димка Гочева

    кефчо анонимен,
    Това, което е написано в края на постинга 138 се отнася за охлокрацията, а не за демокрацията.
    Много хубаво правите, че си признавате невежеството си.
    Още по-смешно, но и страшно е това, което е написано в постинг 141.
    Логиката на Бойко Борисов и на написаното в постинг 141 е казармена логика.
    Много хубаво прави и той, и неговите симпатизанти като теб, че си признавате: вие се опитвате да превърнете обществото и града в казарма.
    Нека всички хора с полицейски манталитет като него и теб да си купят на първо време Херодот и Тукидид, че да прочетат най-после нещо още за античната полисна демокрация.
    За това какво е демокрацията, сиреч управлението на мнозинството, пише на няколко места Херодот. Демокрацията, а не охлокрацията, кефчо, има осем характеристики, според Херодот.
    Отвори, като за начало, трета книга, кефчо, и прочети разговора между Отан(ес), Мегабюксос (или Мегабикс) и Дарий.
    Там са изброени пет характеристики на управлението на мнозинството и една от тях е следната: всички, които изпълняват управленски длъжности, носят отговорност за това.
    Щом един генерал е избран за кмет на София, той трябва да се държи като кмет на София, а не като казармен началник.
    Ако Борисов възнамерява да дезертира от полиса София предсрочно, нека да бъде така добър да поеме разноските по следващите извънредни кметски избори.
    Кефчо, знаете ли колко милиона лева ще струват едни извънредни кметски избори в София през 2009 г.?
    Всички български данъкоплатци платиха с почтения си труд няколко милиона лева за току-що проведените избори навсякъде.
    Огромните разходи, които бяха направени, бяха направени, за да бъде избран кмет за 4 години.
    Ако някой възнамерява да бяга, преди да си е изпълнил работата, за която сам се е „натегнал“ за срок от четири години, да бъде така добър да плати извънредните избори.
    Не виждам викаква логика в това ние, скромните български данъкоплатци да плащаме за болните властнически амбиции на хора с казармен манталитет.
    България не е казарма!

  • http://pavel-yanchev.blogspot.com/ Павел

    Напиши си името като говориш за демокрация (138, 141)!! А ‘войнския дълг’, слава богу, вече е отживелица. С нея стотици хиляди запълват разговорите си, с цел да обяснят какви мъже са, защото нямат друг начин…

  • кефчо

    А да се съблека гол не искате ли, Павел? Казвам се Кефчо. Ако щете вяврвайте. Но и името да си казвам не съм длъжен да правя. Това изобщо не е блог.
    Благодаря на Димка за лекцията. Слава Богу, че си признахте в кой век живеете и какво разбирате под мъжественост. Дали пък да не поотворим и Платон малко.
    А и друго нещо – прочетете „Писма до Егина“ (много хубава и поучителна книга) и се опитайте да познайте „Мартин“ на кой герой би могъл да послужи за прототип(ос)?
    Ние си загубихме по 2-3 години от живота. Близки хора си заминаваха през това време от света и нашият живот и ние не можехме да се сбогуваме с тях, а разни женчовци се криеха.
    Веднъж посрамил се – цял живот.

  • Димка Гочева

    Най-после и аз да се съглася с кефчо за едно нещо.
    „Писма до Егина“ е наистина много хубава и поучителна книга. Чела съм я преди всички останали читатели, цялата. Това, което излезе, е леко съкратена версия, под умелата редакция на Георги Тенев.
    Дай Боже, някой ден да излезе пълната версия – за истинските ценители на античността.
    А авторът Николай Гочев на своя личен блог призова да се гласува за Мартин!
    кефчо, виж http://nikolaigochev.blogspot.com/.

  • Lubo

    Кефчо ли си, Кирливчо ли си – няма особено значение. По писанията ти си личат кирливата душица и мръсния ти поглед – като оная зла птица, дето замеря околните с фекалиите си и на всичко отгоре – се киска. Затова – и да се съблечеш гол, ще предизвикаш само погнуса и отврат. Е, може и да доставиш малко кеф на себеподобните си – един, робинята и на ония, дето проявяват нездрав интерес към сексуалната ориентация. То не само интереса ви е нездрав – всички сте болни хора, безнадеждно страдащи от нещо като политспин. Не се лекува, да знаеш!

  • кефчо

    Добре, Любо! Много си мил!

  • Таня Соломонова

    Здравейте!
    Подкрепям казаното по-горе от Димитрина – №140, според мен добра инициатива и аз лично ще гледам да отида.
    Във връзка с изнесената информация от г-н Л.Вучков имам към всички Ви едно предложение!
    1/ Да настояваме до приключването на местните избори – неделя, 4.11. – да ни се отговори какво се случва оттук насетне със сайта obichamsofia.bg, вкл. с личния блог на г-н Заимов, който е създаден от него по конкретен повод – кандидатурата му за кмет.
    2/Ако сайта и личният блог на г-н Заимов бъдат запазени, то според мен, може ТУК да бъдем запознавани какво ще се случва занапред в Столична община, а именно: кой и как гласува от май 11-те общински съветници на „Алианс София“(конкретно – поименно), кои от предложенията на съветниците от „Алианс за София“ се приемат и от кого лично, вкл. от коя група е в новия СОС(т.е.партията, която го е издигнала), кои от предложенията на другите групи от новия СОС се приемат от съветниците на „Алианс за София“ и т.н.
    3/ Правя горното предложение в т.2 по няколко причини, а именно: това е един начин за обратна връзка и ОТЧЕТ пред гражданина, респ. бъдещ гласоподавател; така ще можем да видим дали съветниците на „Алианс за София“( те са издигнати от 2 партии – СДС и ДСБ) функционират ЗАЕДНО като група и, ако не функционират заедно – ЗАЩО; и не на последно място, това е един начин как „ЕДИН“ да получи информация, която да потвърди тезата му, или да я оспори.
    Една молба към „ЕДИН“: Моля Ви, затова, че някой не споделя Вашето мнение, респ. определя своите политически пристрастия по РАЗЛИЧЕН начин от Вас, не го „другаросвайте“!!! Все пак годината е 2007 и колкото и трудно да се променяме, ама дори и в градския транспорт бабите и дядовците ни се обръщат един към друг с думите „госпожо/господине“!
    И нещо последно. То е към Т. Кирилова, към казаното под № 134. Според мен по-конструктивното и по-моралното е НЕ да си „ходят“, а да оправят бакиите, които се случиха и едва след това да се заемат като всеки човек с частните си дела. А кой, с какво и как е участвал в сътворяването на тези „бакии“ за мен, лично, само те си знаят в тази клюкарска и братовчедска държава. За последните си думи се извинявам на всички Ви, защото по принцип смятам за неправилно както да се плюе държавата РБ, така и да се плюят българските граждани помежду си.
    Поздрави Таня С.

  • кефчо

    Авторът на „Писма до Егина“ казва, че ще гласува за Блога на Мартин Заимов, а не за Мартин Заимов. Вероятно участва в някакво допитване за най-плакатни блогове.

  • http://Google.bg Човек – Димитър Чонев

    Добър вече, госпожи и господа!
    Това блог ли е или просто пропоганден сайт?
    Единственият отговор е – ПРОПАГАНДЕН САЙТ!
    Който не го е разбрал до сега, меко кадзано е ….!
    Не обичам да обиждам!
    Факт е

  • http://Google.bg Човек – Димитър Чонев

    Добър вече, госпожи и господа!
    Това блог ли е или просто пропоганден сайт?
    Единственият отговор е – ПРОПАГАНДЕН САЙТ!
    Който не го е разбрал до сега, меко кадзано е ….!
    Не обичам да обиждам!
    Факт е, че дори и фенки на господина стигнаха да извода, че той не отговаря на нито един поставен въпрос във форума.
    Това говори само за едно – той не участва тук.
    Надали е написал и един ред в блога си!
    Има си разни журналисти, които вършат тази работа. (Мисля си, че един от тях е магистъра по журналистика ББ, участник в този блог!)
    А госпожа Димка Гочева няма нужда да я коментираме. Явно не е разбрала, че в политиката интелигентността и високото образование не са нужни, още повече, че дори и пречат.
    Нима Р.Рейгън е високо образован-НЕ, н той е една от знаковите фигури за десните ДСБ, или пък Де Гол, или Саркози, Бил Клинтън и др.
    Народът е обикновен и с него трябва да се говори просто и обикновено. Не се блазнете, че сте много интелигентни и по този начин превъзхождатае другите.
    Вижда се, че има една безсилна злоба и съжаление , че Вашият кандидат не е успял.
    Но той взе само 6% от имащите право на глас по списъците. Значи 94% не го приемат!
    Това какво говори? Че фактически никой не го харесва от тези, които гласуват.
    Ако искате да получите повече гласове простото бъдете народни. Избират ВИ всички, а не само ФИЛОСОФИТЕ като г-жа Димка Гочева.
    На кратко – Мартин Заимов не става!
    Просто го разберете!

  • Един

    Г-жо Таня С.
    Използвам думата „другари“ неслучайно. Защото считам, че тези, които са били другари винаги си остават такива. Имам предвид доста членове и симпатизанти на ДСБ. Те според мен произхождат на комунистически семейства и за мен винаги ще бъдат „другари.“
    Да казвам ли коя е майката на Заимов, да казвам ли какво е работил Костов, да казвам ли пълната измама с биографията на Юруков (влезте в сайта на СДС и ще видите как този „другар“ е скрил годините от 1991 до 1993 вкл., а изведнъж от тази биография научаваме, че е почнал бизнес с кафе през 1994 г. – една мутренска година). Същият Юруков сега е почетен консул на Казахстан у нас. А в Казахстан върлува бесен комунизъм. И тоя „демократ“ е почетен консул на Казахстан.
    Не Ви ли прави впечатление, че няма нито един от босовете в така нареченото дясно пространство, който да не е свързан по някаква линия с БКП. Я някой бил преподавател по политическа икономия, я някоя е комунистическа снаха като Михайлова, я дядото на друг е съветски шпионин и т.н. и т.н. Както казват табладжиите, както и да хвърлиш заровете все излиза геле. Иначе казано – те са ! Те са ! Те – синове, внуци и снахи на тоя или оня Другар ! Един извън тези среди няма.

  • Таня Соломонова

    ОТГОВОР ДО ЧОВЕК – ДИМИТЪР ЧОНЕВ ОТНОСНО „ПРОПАГАНДЕН САЙТ ЛИ Е ТОВА?“
    Уважаеми, г-н Д.Чонев! Много Ви моля СПРЕТЕ – както Вие, така и ЕДИН – да обиждате участниците в този сайт!!! Никой не Ви е дал правото да слагате на другите участници в сайта „Обичам София“, вкл. и в личния блог на г-н Заимов, ЕТИКЕТИ!
    Засрамете се, това е липса на елементарно възпитание!!!
    След като участвахте в този ФОРУМ и продължавате да го правите, а ние ВСИЧКИ ДРУГИ – А НИЕ НЕ изказваме едни и същи мнения, СМЕ „МЕКО КАЗАНО…“, то що дирите сред нас??? Каква е Вашата и на г-н Един цел на участие в този ФОРУМ – да НИ отворите очите на нас „ДРУГИТЕ, НО И РАЗЛИЧНИ ПОМЕЖДУ СИ“, или да ЗАМЪРСЯВАТЕ СЛОВЕСНО пространството на този форум?
    Под №149 дадох едно предложение относно САЙТА! Моля другите, РАЗЛИЧНИТЕ, участници в този форум да вземат отношение по предложеното или да предложат друго по-добро! И още нещо предлагам!!! МОЛЯ всички други, РАЗЛИЧНИТЕ, учтиво да помолим господата „ЧОВЕК“, „ЕДИН“ и т.н. да дефинират своето участие в този форум!
    С уважение, Таня Соломонова

  • Таня Соломонова

    ДО Г-Н „ЕДИН“!
    Уважаеми, г-н „ЕДИН“! Възпитано е да Ви отговоря!
    Между другото, на Вас харесва ли Ви така някой да се обръща към Вас?! Да, вярно, всеки има правото да не назове или назове във форума своето име, въпрос на избор!!! И все пак, ЗАЩО не си измислите едно лично име, за да можем да разговаряме в този форум по-естествено и нормално? Оставям избора на Вас!
    Та още веднъж МОЛЯ и Вас, и г-н Чонев да дефинирате своето участие в този форум!!!
    Относно написаното лично до мен по-горе, искам да Ви кажа, че по време на цялото Ви участие в този форум Вие говорите едно и също!!! Добре, лично аз Ви чух, предполагам и всеки друг участник в сайта!!! Но МОЛЯ ВИ, господине, ЗАЧИТАЙТЕ правото на избор на всеки един български гражданин, утрешен гласоподавател, не му ВНУШАВАЙТЕ Вашето мнение, т.е. зачитайте РАЗЛИЧИЕТО, господине, за да живеем всички НИЕ утре в малко по-добре устроена държава!!!
    Г-н ЕДИН, гражданите в една държава я правят такава, каквато е! Затова пътят на „очернянето по принцип“, това е път „За никъде!“ Извинявайте, Вие това ли ни предлагате през цялото време в този форум? Ако е така, НО МОЛЯ Вие сам да назовете ЩО предлагате, та ако е така – АЗ ЛИЧНО не споделям тази житейска позиция. Уточнявам, житейска позиция, не „философия“, защото Философията е наука, а аз имам друго висше образование.
    С уважение, Таня Соломонова

  • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

    Господин Чонев, благодаря за комплимента! Не, за съжаление не съм от екипа, който помага на Мартин Заимов за тази кампания. Имам си собствен блог и там си пиша. Поръчайте лингвистична експертиза, явно има кой да ви плаща. Други текстове от мене може да намерите в архивите на вестник „Култура“, например. Примирете се с истината, Мартин Заимов е пределно интелигентен човек, може сам да си пише блога и явно го прави. А фактът, че не филтрира и не модерира безполезни коментари като вашите, показва нетипично за българската среда ниво на толерантност, както и друго важно нещо – авторът на този блог просто няма от какво да се страхува.
    Останете си със здраве и си намерете по-адекватна трибуна за личностна изява!

  • Един

    А вие защо ни се връзвате? Очевидно е, че сме тук, за да ви дразним. Доставя ни удоволствие. А и плащат.

  • Димитър

    Прав е Един, защо му се вързвате?

  • Таня Соломонова

    БЛАГОДАРЯ НА Г-Н „ЕДИН“!
    Здравейте! Аз лично Ви благодаря, че кратко и ясно дефинирахте своето участие в сайта „Обичам София“, вкл. и в личния блог на г-н Заимов!
    Още едно предложение към другите участници в този форум: Моля, НЕ забравяйте за №157 от 30.10. Тук г-н „Един“, вероятно и г-н „Човек“ и т.н. на прав текст казва/казват какво е за тях участието в този сайт.
    Аз лично, когато отварям вече сайта, няма да си губя времето, поради учтивост и възпитание, да чета НАПИСАНОТО от НЕГО/ТЯХ!!! И скоро на господина/господата ЩЕ СПРАТ да им плащат за безполезното им занимание.
    Поздрави на всички!!!

  • Таня Соломонова

    И още едно питане!
    Извинявайте, г-н Димитър, под №158 – Вие сте г-н Димитър Чонев – Човек, или сте друг Димитър?
    Горното питане е само за мое сведение и моля другите участници във форума да ме извинят! Аз лично НЕ обичам играта „на развален телефон“!
    ПОЗДРАВИ!

  • Човек – Димитър Чонев

    Правилно. И на мен не ми обръщайте внимание. А онзи Димитър е друг.

  • http://google.bg Човек – Димитър Чонев

    Ох… забравих си линка.

  • Димитър

    Да, друг Димитър съм.

  • http://google.bg Човек – Димитър Чонев

    Здравей, адаш, и лека нощ на всички симпатични хора в този форум! Не приемайте глупостите ми лично! Аз така се шегувам понякога, като си нямам работа.

  • Таня Соломонова

    ЗДРАВЕЙТЕ, ГОСПОДА – „ЕДИН“!!!
    Не може да бъде горенаписаното от Вас – ЕДИН!
    А защо не може да бъде, „ЕДИН“, попитайте някое хлапе от квартала си – и то ще Ви отговори, защото и до днес в българското училище до 8 клас се изучава предмета „Логика“!
    А инак, ЕДИН, на Вас не само Ви плащат – Вие го правите и по убеждение!
    Моля другите участници в сайта да запомнят и това, когато г-н ЕДИН реши, че НИЕ, Другите със истинските си имена сме забравили играта му на „развален телефон“!!!
    Поздрави, господине!

  • Един

    Права сте, госпожо Соломонова – както се вижда, горното не е от мен, а от Димитър Чонев. Права сте и за нещо друго – не само ми плащат, а го правя и от убеждение. По-точно от удоволствие. Реакциите на коментарите ми ме възбуждат. Колкото повече хората се засягат от коментарите ми, толкова повече се възбуждам.

    Поздрави, госпожо!

  • Един

    Аман от ментета. Този път са 157 и 166.
    Г-жо Соломонова – пиша за последен път. Ако по-нататък се появи някой с този ник – не съм аз.
    А сега по същество. Изказвам само мнение. Както правите и Вие. Считам, че моето участие беше нужно, тъй като в противен случай щеше да се създаде една превратна представа за настроенията в София. До голяма степен съм изразител на мнението на хора, които произлизат от некомунистически семейства, които никога няма да приемат за чиста монета преподавателя по политическа икономия на социализма Костов и клакьорите му, които в масовия случай също са били слуги на комунистите, комунистическия бозайник Заимов и др. подобни.
    Пред нас нямат шанс червените, които на страни години се сетиха да се правят на демократи. Няма бивши комунисти….
    Поздрави !
    P.S.
    Пак ще кажа – каквото и да е текст да се появи с ник Един след този постинг няма да е от мен. Повече не пиша.

  • http://Google.bg Човек – Димитър Чонев

    Изказванията под номер 161, 162 и 164 не са мои.
    Това показва колко зле е организилан сайта, всеки може да ползва чужда самоличност от форума и то без проблем.
    А изказванията ви относно заплащането са проста смешни. Явно на вас ви се плаща, защото хората съдят за другите от себеси, дори и да го отричат.
    До Борислав Борисов
    Всъщност, след като прегледах Вашия блог, установих, че Мартин Заимов само е загубил от Вашето неучастие. Неговият екип е доста по-слаб от Вас, доколкото можах да преценя от блога Ви и мненията Ви в този сайт и другия.
    Поздрави до всички и не страдайте прекалено дълго.
    Животът продължава!

  • http://www.liliahristova.blog.bg Лили

    Г-н Заимов, припомням Ви няколко Ваши думи:
    „И този форум ще бъде полезен и смислен и в бъдеще, не бих искал той да остане само кампаниен спомен. Кампанията обаче не е свършила. Като свърши тогава ще говорим за бъдещето на блога.“
    Говорихте ли вече с екипа си за бъдещето на блога и на сайта обичамсофия.ком, или още не сте стигнали до този маловажен въпрос?

  • Кремона

    мартин получи по-малко чисти гласове от сбора на гласовете за минко герджиков и светослав гаврийски преди две години.

    останалото е пропаганда:(

  • Кремона

    а ако говорим за мажоритарен вот за личности – то той получи и далеч по-малко гласове дори от неделчо беронов.

    изводите оставям на вас.

    ако можете и искате да си ги направите.

  • Кремона

    Мартин Заимов „единственото, за което съм дошъл, заради което съм се ангажирал с десните партии е проектът за София“.

    no comment

  • http://www.worlduni.narod.ru Michail Vashkevich-Belarus.

    ПИСАТЕЛ Е ТОЗИ, КОЙТО САМ СЕБЕ СИ ОПРЕДЕЛЯ ЗА ТАКЪВ ! П О К А Н А.Съюз на писателите в България (от всички етноси) http://www.worlduni.narod.ru ,vashkevich@mail.bg ,
    Най-учтиво ви каним на редовни сбирки всеки вторник от 15 часа, и всяка събота от 18 часа на адрес:гр.София,ул.”Шипка”№6(кафенето). За повече информация:тел. GSM 0889-200141, 02/9448774, Борис Ташков-02/9274072: 02/8725822:Руси Стойков.
    До
    УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА
    СДРУЖЕНИЕ
    „СЪЮЗ НА ПИСАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ„;www.worlduni.narod.ru

    Моля, да бъда приет за ЧЛЕН на Сдружение
    “Съюз на писателите в България”

    ………………………………………………………………………………………………………………………….
    ЕГН…………………………………….тел……………………………………………………………………….
    Дом. адрес:……………………………………………………………………………………………………….
    Служ. Адрес:……………………………………………………………………………………………………

    Дата:…………………………….. Подпис:
    Координатори: Руси Стойков,тел. 02/8725822, Борис Ташков-02/9274072, 0889-200141,Михаил Вашкевич.
    СЪЮЗ НА ПИСАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ/от всички етноси/.
    ЧЛЕНОВЕ.тел.за контакти;9448774,8725822,9274072.