София си има вече четворна коалиция

С одобрението, миналия четвъртък, на бюджета на Софийската община от съветниците на СДС, ДСБ и от моя страна като представител на Демократическата партия официално бе създадена коалиция на трите партии и ГЕРБ. Кметът и общинската група на ГЕРБ приеха да бъде създадена комисия за контрол на изпълнението на бюджета, г-жа Фандъкова да приеме в управленския…

С одобрението, миналия четвъртък, на бюджета на Софийската община от съветниците на СДС, ДСБ и от моя страна като представител на Демократическата партия официално бе създадена коалиция на трите партии и ГЕРБ. Кметът и общинската група на ГЕРБ приеха да бъде създадена комисия за контрол на изпълнението на бюджета, г-жа Фандъкова да приеме в управленския си екип представители на другите партии и да бъдат предвидени в бюджета около 5 млн. лева за изпълнение на предложени от другите партии проекти.

От политическа гледна точка това означава, първо, че смятаме г-жа Фандъкова за по-добра от предшественика си и второ, че вярваме в останалото кратко време до следващите местни избори да можем да свършим по-добра работа заедно. Надявам се да успеем да докажем, че политическите коалиции се създават, за да се изпълнят обществено-полезни, а не лични или теснопартийни цели.

« Предишна публикация
Следваща публикация »

7 коментара

 • http://www.ludipari.com/blog Апостол Апостолов

  А аз се чудех днес, защо София е непроходима, защо всеки софиянец пътува повече от час до работното си място. А то, виж какво било! Е, дерзайте некадърници!

 • 1

  Аз пък си мисля, г-н Апостолов, че София е доста по-чиста и по-проходима от предишни години… Онзи ден, когато валя повечко сняг, ми направи впечатление, че чистят и по страничните улици в центъра. Забелязах проблеми само в квартал Младост (по малките улици). В тази посока наблюденията ни се разминават диаметрално.

  Не зная как стоят нещата в общината, дали не се преследват теснопартийни цели по стария начин… Но знам, че това, което се вижда, е по-добро от отнова по Неговото време! Работи се повечко за сметка на палячовщините.

  Надявам се нещата да продължат по този начин. Това е добре за София.

 • Минаващ

  Г-н Заимов не е представител на Демократическата партия в Столична община. Напротив, той се яви на изборите през 2007 г.от името на СДС и ДСБ срещу кандидата на собствената си Демократическа партия. През 2009 г. пък изрази готовност да се кандидатира отново за кмет, ако бившият кмет (т.е. предшественика на г-жа Фандъкова) Борисов го подкрепи. В този постинг пък изразява неодобрението си за предшественика на г-жа Фандъкова. Въобще – доста „гъвкаво“ политическо поведение на принципа „Винаги с победителя, за да сме във властта“.

 • http://kirilarsov.com Кирил Арсов

  Нека уточним подробностите около поднесената информация!
  Бюджета подкрепих и аз, съветник от НДСВ.
  Комисията по контрол на бюджета се превърна в съвет по бюджета. ГЕРБ не прие да бъде контролиран, нищо че обещаваха открито управление на София.
  В съвета по бюджета ГЕРБ допусна само представители на послушните партии, а не допусна представител на НДСВ.
  Написах това, за да знаят хората, а не да се заблуждават, че нещо полезно и нечувано се върши от ГЕРБ.

 • stefanova

  СДС и ДСБ – послушните, а пък – НДСВ – непослушни??? Г-н Арсов, моля Ви – прегледайте се на лекар, ако наистина вярвате в това… Партията – символ на далаверата и сдушването с всеки, само и само да си на власт била непослушна. Малеее…

 • http://kirilarsov.com Кирил Арсов

  Госпожо Стефанова!
  Миленче, така е, за жалост. СДС го прави от слабост, а ДСБ под въздействието на костовия синдром. За НДСВ се говорят разни небивалици, но истината е друга и тя си личи. Аз казах, че съм подкрепил бюджета, лично, по мои съображения. От това не следва, че НДСВ като партия го е подкрепила. Партията има резерви към бюджета на ГЕРБ, както и към цялата му политика, крепяща се на метода „проба-грешка“.

 • http://thejober.info aviaappoint

  Здорово)