Ето ме и мен сред блогърите

Всеки човек има своето частно и публично лице. Този блог ще е по-скоро моето частно лице

Досега само четях блогове. Сега си направих един. Причината е проста – кампанията ми за кмет на София. Не вярвам, че един политик може да прави кампания чрез блог. Блогът обаче е най-свободното публично слово. Във всяка кампания човек следва много правила. Предполагам, че блогът ще ми даде възможност да излизам и извън тях. Така че това е личен блог, не кампаниен блог. Скоро ще открия официалната си страница. Но блогът ще остане, за да мога да общувам и по-непосредствено с приятелите си, със съмишлениците си, с всички онези, които искат да влязат във връзка с мен, а не само с кандидата за кмет на София Мартин Заимов.

Всеки човек има своето частно и публично лице. Този блог ще е по-скоро моето частно лице. Вероятно той ще разочарова търсачите на тайнствени истории. Не мисля, че в публичния си живот съм скрил нещо особено интересно от частния си живот. Може би не съм афиширал неща, които не са имали връзка с обществената ми работа. Не ми е много ясно как любимите ми спортове, книги или филми или това как се придвижвам по улиците на София би могло да се отрази на Валутния борд. Може и да се лъжа. Разбира се, кметската институция е нещо по-различно. Един кмет трябва да спечели човешкото доверие на хората, не само да представя професионалните си квалификации.

Сега се впускам в една надпревара, която ще бъде, и би трябвало да бъде, напълно открита. Да бъдеш кмет на София означава да разбираш всеки жител на София, да общуваш с всеки и да си в състояние да изслушаш всеки. И да обичаш София.

Следваща публикация »

185 коментара

 • Иво Йонков

  Г-н Заимов от все сърце Ви пожелвам да бъдете следващият кмет на София!
  Аз вярвам, че бъдещето на дясното, минава през победа в София и като демократ ще работя за Вашето избиране. Имате моята подкрепа, имате подкрепата на семейството ми и подкрепата на приятелите ми.
  Успех на всички демократи!

 • http://www.ivoyonkov.com Иво Йонков

  Вече сте в блогрола ми!:)

 • лъчо

  С удоволствие ще посещавам блога ти, независимо от това че в неделното предаване с Цветанка Ризова не ми направи добро впечатление.Е, все пак ти пожелавам успех в предизборното състезание.Крайно време е ББ да си отиде от кметството.

 • Stefan Kraev

  Успех! :)

 • http://thehobbit.blog.bg Радан Кънев

  Поздравления!

  Радвам се, че незабавно след влизането в кампанията, влизате и в пряк контакт с гражданите на София.

  Вярвам, че управлението на Матин Заимов ще бъде период, в който гражданите на София сами ще управляват града си – както и заслужават.

  Защото София знае две и двеста:)

 • Атанас

  Съгласен съм с Иво. Нормализирането на политическата обстановка в България трябва да започне от Градът с едномилионния митинг на Орлов мост. Успехът в София е жизнено важен за връщане към „реформаторска“ България и към духовните традиции на българите. Моля внимателно да огледате състава и поредността на общинската листа (особено частта „СДС“ ако е „обща“/- от нея зависи резултата в изборите, както и последващата Ви работа в Столична община… Защото съм сигурен, че на балотажа ще спечелите и останалите колебаещи се софиянци, все още невярващи, че нещо хубаво все пак се случва. Успех!

 • http://gantree.blog.bg Ангел

  Успех и от мен

 • http://www.de-zorata.de/forum/index.php Stoni

  Има някакъв знак….и на фона на последните години усещането е значително.
  Дано се намери посоката а после преодолеят и трудностите…
  Независимо от всичко ще е нужно да се съхрани и запази растежа и много от нещата са в ръцете ти.
  Говори ясно и високо, че чуваемоста е ниска.
  Кмет на София е добро…пътят на нова реформирана България минава и през там.
  Успех но не на всяка цена , защото товзи успех ще е временен и незначителен и дори вреден, за постигането на онова от което се нуждав България и нейния народ.

 • Miranda

  Успех г-н Заимов ! Вярвам, че ще успеете !

 • http://dzver.com/blog/ dzver

  Еми дано да пишете и четете лично, та да се чувстваме чути :-)

  Убеден съм, че в блогосферата има много интелигентни хора, които имат какво да кажат и могат да помогнат. А и много от тях се чудят за кого да гласуват.

 • Петър Георгиев

  Трудно ще успеем да победим.Без пребъдващата пълнота на Христос в църквата,нашето влияние в България няма да надмине това на някоя политическа партия,чиято сила идва от бройката а не от Бога.Съживлението е отговор на молитва-отчаяно се нущдаем от Божията намеса.Бог винаги е използвал Словото си,за да изведе Своите хора от отстъпничество,като постепенно възстановява основите на вярата им.
  Бог да благослови Мартин него и семейството му, да го държи в смирение и винаги да бъде в Божията ръка.

 • ave

  Искренно желая успех на демократичната общност в София, които във Ваше лице, г-н Заимов най-после има избор без компромис. За съжаление за нас в Пловдив това отново не се случва…
  Но все от някъде трябва да се започне.

 • http://www.mybloglog.com/buzz/members/divedi/ Dimitar Vesselinov

  Поздравления за смелостта да имате блог! Успех в кампанията!

  Bulgarian Blogosphere
  http://www.eu.socialtext.net/loicwiki/index.cgi?bulgarian_blogosphere

 • Т. Пацирева

  От сърце Ви желая успех. (От Варна съм, не съм от София, но ако имаме успех, трябва да започне от София). Много деликатен е проблемът с представителите на СДС в листата за общински съветници. Присъствието на компрометирани личности може да провали не само пропорционалната листа, но и Вашия избор. Дано това се разбере и от НИС на СДС и дано там да имат волята и силата да решат проблема.

  И една покана, (без изрично да съм оторизирана да я отправя): Заповядайте тук: http://members.democrati.org/viewtopic.php?t=79

 • Елена

  „И една покана, (без изрично да съм оторизирана да я отправя): Заповядайте тук: http://members.democrati.org/viewtopic.p
  hp?t=79″
  ЗАПОВЯДАЙТЕ :) Очакваме ви с радост!

 • http://wwwartkish.com Яни Кишков

  Не съм от София /от Пловдив/, но децата ми живеят там. Те Ви подкрепят, аз с резерви. Не към професионалните Ви възможности, а към политическите Ви пристрастия.

 • http://www.ivoberov.blog.bg иво

  Беше много хубаво това, че при Цветанка Ризова успяхте да разчупите схемите на политическо представяне и да се представите като Човек.
  Чудесно е това, че в тоя блог се представяте сам. Просто си личи, че лично сте го писали, а не пиарите.
  След Симеон, който беше политическа схема политиците решиха, че това е успешното политическо поведение и представяха пред хората Схеми.
  Като Бойко Борисов също е схема, макари Медийна схема.
  Имам чувството, обаче, че Бойко Борисов е по-отракан в отношението си към хората, защото е имал повече опит в общуването си,
  дори поради това, че в качеството си на бивша мутра е заплашвал хора за пари /нещо, което се знае, но няма как да се докаже /
  Бих ви препоръчал две неща.
  Първо – да продължите общуването си с хората. Вие явно сте по-образован и по-начетен от мнозинството в България. Не се стремете, обаче, да се харесате на хората чрез някакъв „простонароден“ език, подобен на бойковия. Бъдете себе си, бъдете добронамерен, те ще оценят това.
  Позволих си толкова дълго писание, защото обръщението в блога ви беше изненадващо искрено и трогателно

 • http://www.xing.com/go/invite/5591433.c6bbc8 Stefan Kraev

  На фона на тези архаични образи от миналото (конкурентите Ви), Вие сте като необработен диамант. От Вас зависи да блеснете с брилянтна сила!
  Контакта с потенциалните Ви избиратели е най-важен. Малко време имате, използвайте ге!

 • мартин пискулийски

  Пожелавам ви успех и победа с ясното съзнание,че моят личен успех и моята лична победа е отражение от успеха и победата на хора като вас.

  Каня ви най-учтиво да се срещнете с ваши потенциални избиратели,във форума на ДСБ на адрес:
  http://members.democrati.org/viewtopic.php?t=61

  Бъдете здрав!!!

 • Maria Chelyazkova

  Vyarvam Vi! Chelaya zdravi nervi i uspeh!

 • Иво Божков

  Успех и Победа!
  Заедно можем,! и най-вече когато пред нас е застанал качествен човек като вас.
  Виждам, че френския опит ви е показал как силен политик може да бъде и в много близак допир с хората, а това е жизненоважно за успеха ви/ни. Само така предпазливия и съмняващ се българин ще може да усети искреността на един кандидат – вашата искреност.

  Всички ще работим заедно за да сме горди и усмихнати жители на София с европейско лице!

 • слави

  Всичко направено от политици преди избори тръгва с отрицателен морален рейтинг. Ще те приветствам, ако блогът ти продължи да е жив и след изборите:)

  Колеги коментьори, защо говорите на вие на човека, нарушавате бонтона на Б-пространството! 😉

 • http://www.geocities.com/vuchkov_l_d Lubomir Vuchkov

  Уважаеми господин Заимов!
  По повеля на съвестта си, а не по уставно задължение, ще гласувам за Вас! Надявам се така да постъпят всички рационално мислещи софиянци, милеещи за Столицата ни! И не само те – надявам се да получите морална подкрепа от всички българи, не само живеещите в София, но и в страната, та даже и в чужбина. ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ Е НАВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО ИМА ПОНЕ ЕДИН БЪЛГАРИН!
  На добър път и успех!

 • Ani

  Уважаеми г-н Заимов!
  Блоковете са хубаво нещо!
  Вашата фигура също е необичайно явление сред историческите политически предизборни кампаний за какво ли не. Да Ви пожелая нещо, освен искреното – успех!
  Сещам за знаменитата фраза от романа „Гепардът“ на Джузепе ди Лампедуза: „Ние бяхме гепарди и лъвове, след нас идват чакали и хиени!“
  Дано Вие преодолеете тъгата в миналото време на Лампедуза!

 • G.G

  Господин Заимов,

  Трудно е да Ви предам колко много разчитат на вас десните избиратели. Не ни предавайте.
  Моля Ви от все сърце. Имаме нужда от тотално различно поведение в политиката! Бъдете безкомпромисен и жесток с тези, които унищожават нашата страна. Бъдете поддържник на нас – тези които учим и работим за да развиваме България.
  Май няма много какво да напиша тук, което да Ви повлияе силно, още повече нямам талант с думите. Но знайте:
  Прекалено много ни лъгаха.
  Прекалено много откраднаха от нас.
  Най-големият успех на лявото е не че открадна всичко безнаказано. Успехът им се крие в това, че ни накараха да станем отвратени, цинични и претръпнали! Накарайте ни отново да ни вбесява всичко нередно!!!

 • http://nervousshark.wordpress.com/ Магдалина

  Успех!

 • http://dimiterd.blogspot.com Димитър

  Успех, София се нуждае от ново лице.

 • willie

  Радвам се че попадам тук. Моля Ви ако станете кмет в София да има вече велосипедни алеи. Движението в центъра да намалее и дори да бъде само за определен тип превозни средства.

 • тодор

  Ще е интересно и да ни разкажете как сте живял с привилегиите на внук на човек, смятан за герой на СССР и по съвместителство български национален предател. Също ще е добре да обясните как след този „тежък“ живот на галеник на режима, сега ставате лице на уж антикомунистическите партии…

 • Георги Лозанов

  Отдавна не се е появявал толкова достоен кандидат.Вярвам,че ще спечелите.Успех!

 • Марина

  Здравейте,
  Като човек на човек ви желая успех в новото начинание. Но струва ми се, че за да има успех блогът ви трябва да сте искрен. А за да е така – кажете на вашия щаб да не праща толкова много подставени мнения. Че са ваши хора личи отдалеч – от суперлативите, от идентичния стил на писане, от липсата на граматични грешки, от сходната конструкция на речта и най-вече от изразеното от всички по-горни постове единомислие и хвалебствие. Правете нещата професионално. Нищо лично. И отново – човешки ви желая успех!

 • Pingback: Добре дошъл, Мартин | Струва си!()

 • http://sashoblog.net Сашо

  мда, нито един коментар на латиница и без правописни грешки… хич не е реалистично. :) чак па толко да са/сме ви интелЕгентни избирателите… айде нема нужда. 😉

 • http://alexanderkolev.blog.bg/ Александър

  От сърце ви желая успех (въпреки че първоначално приех с недоверие вашата кандидатура).
  Вие сте най-свестният кандидат!
  Ако спечелите, това ще е поврат срещу сегашната мутризация в политиката. Трябва да го направите!
  Тръгвате обаче от по-заднo място и трябва да рискувате. Както е според поговорката, най-големият риск ще е непоемането на такъв.
  Говорете високо, ясно и безпощадно!
  Бог с вас!

 • Konstantin Kutzkov

  Досега гласувах почти винаги против нещо (чалгата в политиката, ксенофобията, ДС и т.н.), но този път съм истински мотивиран да подкрепя един европейски десен кандидат.
  Желая Ви успех!!!

 • http://yurukov.net/blog Боян Юруков

  Добре дошъл сред нас. Блогът изглежда добре като оформление. Пожелавам ви и съдържанието да е качествено.

  Интересно е когато една публична фигура влезе в интернет и започне да контактува с хората. Затова ще добавя блогът ви към reader-а си. Надявам се наистина да не разчитате на съветниците и секретарите си да ви пишат статиите, както се случва с много подобни блогове, а да предавате истинското усещане зад кулисите на изборите. Блоговете не са под ударите на закона и не се регулират от СЕМ, така че може да говорите свободно.

  Смятам ще че е още по-интересно, ако започнете и видео-блог. Доколкото ми е известно в България още няма истински такива. Идеята е, че когато имате да кажете нещо не го пишете като текст, а се записвате на видео от мястото на събитието, в офиса или от където и да е. Така съобщението се предава много по-искрено и връзката с читателите (зрителите) е много по-голяма. Майсторлъка е да не изглежда сухо и като официално изявление, а по-скоро като приятелски видео разговор. Такъв формат би ми бил интересен.

 • Lilav slon

  G-n Zaimov, jelaia vi uspeh. 6te se radvam, ako spe4elite, tui kato 6te glasuvam za vas, a veroiatno 6te ubedia i 4ast ot priatelite si da go storiat. Dano vie ste onzi nov povei, koito 6te vduhnoviava za 4estna rabota i trud v imeto na okaiania ni roden grad.

 • http://madness.whispers.cc/ Лина

  Смело решение – имате моето уважение за него (както и за лиценза на съдържанието!). Да влезнете в блогосферата носи не малък риск, защото отсега мога да кажа, че читателите Ви ще бъдат много взискателни към отношението Ви към това място. От заявката, която правите в тази публикация, засега приемам, че няма от какво да се притеснявате.
  Ще следя блога Ви, защото не знам почти нищо за Вас, а когато отида да гласувам, искам да взема информирано решение.

  PS Между другото, в блогосферата сме свикнали да си говорим на „ти“. По ред причини. Дали можем да скъсим още малко разстоянията?

 • Нели

  Много разчитам на вашия успех в София.
  Трябва да се спре с чалгата в политиката.
  Някой трябва да покаже, че не „всички са маскари“. Мисля, че с вашата кандидатура имаме шанс това да се случи.
  Стискам палци! Успех!

 • http://smiling.webreality.org/blog/ Жюстин Томс

  Браво!
  Успех!

 • здравко

  чрез граматични грешки да ударим по доверието на недоверчивия грамотен враг.
  врагът вече не бди.
  пише ни.

 • http://marfieta.wordpress.com Marfa

  Ами и аз като Dzver – дано пишете и четете лично, дано и лично да решите да отговаряте. На мен би ми било странно и ново усещането пряко да комуникирам с действащ политик, имам ужасно много да питам, ще ми се ужасно много да науча, но да видим първо как ще тръгне работата. 😉

 • Pingback: Мартин Заимов - Обичам София at Smiling()

 • http://www.angeligdb.wordpress.cim Ангел Грънчаров
 • http://www.angeligdb.wordpress.cim Ангел Грънчаров

  Също Ви желая успех на изборите! Дай Боже Ви еда сте следващия кмет на София – и това е съвсем реално. Мутрите не трябва повече да бъдат допускани до властта…

 • http://lydblog.wordpress.com/ lyd

  ако аз се захвана с политика, ще наблегна не само на писане, но и на четене на блогове :)

  ако искаш да четат, пиши редовно и внимавай какво отговаряш на коментарите … ама ти сигурно си имаш PR съветник, така че няма нужда от тия напътствия … затова:

  добре дошъл в блогосферата! не знам какво предлагаш на софиянци и не следя кампанията ти дотук, но ако си с мъдри намерения и имаш капацитета да ги осъществиш, желая ти успех :)

 • http://trevistozelena.blog.bg/ trevistozelena

  да, и аз обичам София. именно затова ти желая най-искрено успех:)

 • http://dzver.com/blog/ dzver

  От-го-вор! От-го-вор! Ние сме интерактивна среда, не публика в зала.

 • http://www.xing.com/go/invite/5591433.c6bbc8 Stefan Kraev

  Присъединявам се към мнението на dzver. Г-н Заимов, знам че в момента сте много зает, но няма да е лошо, ако има и обратна връзка с Вас!

 • http://grigor.blog.com greg0ry

  Айде един малко по-скептичен коментар като за начало:
  Надявам се блогът да не се списва от ентусиазираният ти щаб, защото ще се получи малко глупаво. Бих гласувал за теб, но няма да съм в България по време на изборите. Това поне ще ми позволи в бъдеще да видя дали съм щял да направя грешен избор. И успех, че бая работа има да се върши в тоя град.

 • http://www.angeligdb.wordpress.cim Ангел Грънчаров
 • Таня

  Пожелавам Ви успех! От сърце! Иска ми се заедно да се преборим с чалгата, с далаверата, с „модела“, установил се в София. Модел, зад който стоят много интереси, подкрепени от много пари. Може ли честността да се пребори с „онези“ пари? Битката ще е да спечелите тези, които не се замислят за задкулисните действия, а приемат първично. Надявам се да успеете да го направите!

 • Лъчезар Богданов

  Успех в кампанията !

 • neli

  Искам да Ви пожелая успех, за пръв път от 5-6 години мисля, че си заслужава да гласувам. Не ме разочаровайте.
  Надявам се, че ще успеете да накарате и други млади хора да Ви повярват и да гласуват. Успех!

 • Елена

  А на Тити, защо няма от-го-вор.Така и за мен щеше да е ясно дали работата ,с която се захващате е по силите ви /на щаба, на екипа/.Тук особено важно е да се отговаря бързо както е при решаването на тест -искат се не само знания ,но и бързина.Ако ще я караме както досега -когато му дойде времето -не зная има ли смисъл да се участва в тази сфера.
  Хайде, захващайте се за работа ,както ние си вършим работата-с обич!

 • d1d1

  радост за софия, радост за демократите,
  надобър час

 • Ангел Игов

  Г-н Заимов, Вашата кандидатура ме изненада приятно и най-вероятно ще дам гласа си за Вас. Но ще се радвам, ако скоро ни запознаете с детайли от програмата си за управление на София – до изборите не остава твърде много време, а все повече хора (така поне си мисля) вече искат да чуват реални предложения и стратегии, вместо компромати и популизъм.

 • http://www.xing.com/go/invite/5591433.c6bbc8 Stefan Kraev

  Искрено се надявам г-н Заимов, че ако Ви изберат за кмет на София, ще въведете ясни (прозрачни) бизнес-правила, така че българи занимаващи се с бизнес извън страната, да помислят да се върнат и инвестират там. Сега тези хора ги е страх, да не попаднат във водовъртежа на корупцията…
  Смея горното да твърдя, защото от 24 год. живея и работя извън БГ (политически емигрант на времето, сега с двойно гражданство), като винаги съм се стремял да не прекъсвам връзката ми с Родината!

 • http://www.terko.net teri

  Поздравления за блога и за това, че сте се насочили към този път. Ще се радвам, ако наистина усещам диалог тук. А той вече се усеща.
  Няколко политици си направиха в последно време блогове, но те са монологични. Не търсят диалог с читателите, а само изразяват някакви позиции. Вярвам, че вашият няма да бъде такъв. Поздравления още веднъж и ви желая успех на изборите! Дано блогът остане функциониращ и след тях, независимо дали спечелите или не. Аз лично се надявам, да спечелите, защото за мен другите кандидати са само демагози и опетнени хора, които нямат място в политиката.

 • anfredo tores

  успех с кампанията!

  заслужавате да спечелите надпреварата, а дали ще се случи е вече друга тема..

 • Галя

  Успех!

  Надявам се скоро да чуем конкретика, с която да убедите апатично настроените и обезверени софиянци, че може да промените към добро градът ни!

 • Б. Борисов

  Успех!

 • http://www.geocities.com/vuchkov_l_d Lubomir Vuchkov

  До тодор // 13 сеп 2007 в 5:42 pm
  ЛИЧНО МНЕНИЕ:
  Г-н Заимов няма основание да се сравума от дядо си и има право да се гордее с него! ЗАЩОТО ГЕНЕРАЛ ВЛАДИМИР ЗАИМОВ Е УЧАСТНИК В МЕЖДУНАРОДНАТА АНТИХИТЛЕРИСТКА СЪПРОТИВА (и много българи са участвали в нея дори в чужди страни – Франция, Белгия), ЗАЩОТО Е АНТИМОНАРХИСТ И УЧАСТНИК ВЪВ ВОЙНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! А що се отнася до някои, които се опитват да ревизират историята, то историята ще ги съди!

 • Ивайло

  Мартине,
  (Позволявам си такова обръщение, защото смятам, че в блога всички са равни!)
  Твоята кандидатура е може би най-доброто попадение на десницата – попадението, което може да ме накара отново да гласувам в синьо. Но имам едно притеснение – като знаеш кои партии стоят зад теб, докъде са се докарали и как са свикнали да действат, смяташ ли че ще можеш да промениш манталитета им и да парираш алчността им?
  Нямаше ли да е по-добре да се кандидатираш независим?

 • NIk

  Най-после една личност с европейско излъчване и манталитет.
  Желая ви от сърце успех, защото ни умръзнаха дребните тарикати, на които се доверявахме до сега. За съжаление в последните години София доста се „омутри“ и ще ви трябват доста усилия за да отстраните баш мутрата Б.Б.
  И ако ми разрешите една холандска поговорка:
  „По-добре бъди първа класа себе си,
  отколкото второкачествено копие на някой друг“

 • petya

  Г-н Заимов,
  Много ми е симпатичната вашата кандидатура, а за медийния ви образ (дали реален или създаден в конкретния случай няма никакво значение) мога само да ви поздравя.
  Ще си позволя само два съвета ( от позицията на потенциален избирател, нямам претенции за експертно мнение):
  1.проявата на сантименти и чувства от страна на един мъж е трогателна гледка, но от позицията си на политик е по-добре да го избягвате;
  2.разбирам напълно стремежа ви да бъдете откровен и конкретен в медийните си изяви, но фразата „нямам никакво понятие“ или другият й използван от вас вариант „не разбирам абсолютно нищо“ не звучат добре в рамките на една кандидат – кметска кампания .
  Желая ви пълен успех!

 • http://ddodo.wordpress.com ddodo

  Защо не станеш кмет на моя град?
  Тук е много много много по-хубаво да си кмет-като приказка е!
  Ще имаш страхотна вила на Кенана,ще строиш постоянно масивни сгради с строителната фирма,която ще си създадеш,ще организираш различни събития,в които ще внимаваш да не участва някой,който не ти е верен?

  Ето например на футболния мач,организиран от общината,м/у ветераните на Левски и отбора на моя град,един от ветераните на клуба,дал много за спорта в града ни,не беше допуснат да вземе участие-не беше поканен-бил в листата на друг кмет,не на сегашния…ами че как-това да не е концерт пожелание?!?!

  Ще се сприятелиш бързо с Мехмед Атаман-този млад кадър на ДПС,обещаващ зам областен,и още по-обещаващ-познайте-бъдещ строител,вече накупил багери и комбайни за огромни пари.

  Ще се сприятелиш с Али Сербест,с Васил Русев,с Фикрет Вели..ще си подпиращ феодално построеното ни управление,и няма да се плашиш-квото и да стане,както и да се издъниш,колкото и да нехаеш за минусовите температури в баскетболната зала,колкото и да измъчваш и без това мъчещите се частници,колкото и патии и коалиции да смениш(това дори се препоръчва)-всичко ще е наред!Ще бъдеш един мини Саддам,ще колиш,няма да те бесят,ще направиш пари,ще осигуриш семейството си солидно,ще преебеш тези,които си позволят да имат някакво др мнение,тези,които не са ти верни..ще покметуваш петнайсетина години,а после живот,живоооот..

  Стани кмет на Хасково!

 • maria

  zdraweite na wsichki i zadochno na g-n zaimov,

  moje li edin w’pros k’m was (horata w bloga) – kakwo ochakwate ot edin kmet:
  – da naprawi grada da raboti – s p’tishta, woda, otoplenie, transport, oswetlenie;
  – da naprawi grada da jiwee – s parkowe, forumi, w’wlichane na grajdanina i chastniq biznes w bitieto na towa mqsto;
  – da naprawi grada da gowori – s kultura, merporiqtiq, razlichni izrazi na gostopriemstwo;
  – da poznawa grada si i da e umen, deen i dob’r organizator;
  – da wodi grada k’m prosperitet – s wsichko predhodno i adekwatna politika stpqmo inwestitori, malki, sredni i edri predpriemachi;
  – da e umel i principen w obshtuwaneto s partiinite deici i politicheskata ‘t’rgowiq';
  – drugi nqkakwi neshta?

  kajete na choweka na kakwo d’rjite i kakwo nqma da haresate.

  a toi shte misli kak da stane, a posle shte ni kaje i pokaje, da se nadqwame.

  pozdrawi i uspeh na wsichki,

 • http://www.plamski.net Пламен Даракчиев

  Успех, Мартине! Вярвам, че спечелите ! Мисля, че всичко от което имате нужда сега е кураж. Желая Ви го от сърце!

 • http://mph.blog.bg Martin Hristov

  Поздравления и успех!
  Петнадесет години имам работа с Столична община. На позициите, които не са изборни, стоят почти едни и същи хора през това време. Сигурно са най-компетентните и незаменими.

 • слави

  „Слави, не обещавам блог след изборите. Не казвам, че няма да го продължа, но не давам обещание. Смятам, че човек трябва да има какво да каже, за да го казва. Но няма да се измъкна без нито една дума.“ – е да де, и мен тва ме притеснява, че имаш какво да кажеш само преди избори. Дано барем го казваш ти, а не пиар-съветниците ти.

  Тва за измъкването без нито една дума не го разбирам.

  Виж коментар 48:)

 • орти

  Успех на Мартин, но да внимава с тези от ДСБ – много са опасни!

 • http://eneya.wordpress.com Eneya

  Не вярвам, юе някой е толкова наивен и невинен (а и глупав), за д ане осъзнава колко мощно пи ар средство са блогърите и блоговете. Още повече със скоростта, с която се превръщат във все по-сериозна трибуна на общественото настоящо мнение.
  Дори и да пишете (пишеш?) блога, за да се саморекламирате, (иначе защо бихте сложили подобна снимка, с тези разперени ръце, (които навяват мисли, че не съм спала в часовете по социална психология, а помня какво обясняваше човекът) в един напълно личен блог? ), няма лошо.
  Ще се радвам да чуя отговор.
  А иначе – наскоро из блоговете обсъждахме за кого бихме гласували. Даже има и списък – ако ви е интересно – потърсете :)

  П.П. Въпрос – ако това не е част от кампанията – защо така любезно ни информирахте колко чудесен човек сте, как вие смятате борбата за кметските избори за еди-какво-си? И дори ни се обяснявахте? Успех Ви пожелавам най-искрено, но наистина, следвайте собствените си думи. Благодаря.
  Поздрави за блога и пишете.
  :)

 • http://danielle.blog.bg Daniel Stefanov

  Г-н Заимов, аз съм по-млад и на мене не ми е било мечта да бутна мавзолея, но много ми хареса, когато стана. По принцип не харесвам разрушителните маниери, но това беше нещо като „разрушително съзидание“ както Форд е казал. Още си спомням как с баща ми пихме по една бира там, за да може да използваме химическите тоалетни на мястото на този цирей.

 • Filipa

  Ще се вдигна този път и ще отида да гласувам. От 6-7 години не съм го правила. В моето семейство сме обнадеждени. Макар да сме общо казано аполитични и да не виждаме във ваше лице преди всичко спасение на дясното. ..Като бяла врана сте…Успех! Не Ви са нужни дружини от пиари. Само малко по-ясно изричайте думите в ефир. И продължете с инициативите като тази в Бояна. Сега не мога да дойда, но на следваща бих дошла. Пак успех и…Бог да е с Вас. А хората ще дойдат…

 • Таня

  Харесахте ми тази вечер в зала България, бих Ви посъветвала малко да поизгладите професионалността на отговорите Ви, засягащи местната власт. Не обещавайте невъзможни неща, обяснявайте защо не можете да ги обещаете засега.

 • Димова-Бургас

  Г-н Заимов, дано този път софиянци се осъзнаят.Желая на София да изберат един трудолюбив,смел и искрен човек.И дано любовта Ви към София огрее и софиянци.И дано повлечете крак за цялата страна.Не можем повече да търпим лъжи и манипулации. Много бих искала и в Бургас да иберем кмет, който обича града си и бургазлии.

 • Евгени

  Ако изберем Мартин за кмет, това ще е първата лястовичка за нормализиране на политиката в България. Дано мислещите в София са повече от „другите“. Много обичат да питат Мартин за дядо му. Интересно знае ли някой нещо за дядото или прадядото на ББ?! Когато говорим за исторически личности трябва да преценяваме техните постъпки в абсолютни стойности, а не конюнктурно. Само един пример: представяме си, че в Ялта България беше определена в Британската зона на влияние, а не в Съветската. Щеше ли тогава Г-л Заимов да бъде обявен за шпионин на Британската корона? И щяхме ли сега да се чудим дали е предал на България? Втори пример: през 2001 година бяхме много горди с дядото на един друг кандидат-политик, на който даже кръвта беше синя. а какво излезе?! Аз не бих се гордял с дядо като Симеоновия, ама нейсе. Та да оставим дядовците да ни гледат от стените и да се захващаме на работа. Успех на Мартин!

 • Един

  Някои въпроси към Мартин Заимов:

  1. Защо не сте служил войник ?

  2. Кога ще си покажете дипломата за завършено висше образование ?Кольо Парамов твърди, че нямате такова.

  3. Но колко години постъпихте на работа в БОК при прословутия Батето ?

  4. Защо носите фамилията на дядо си, а не на баща си ?

  5. Какви привилегии имахте по времето на социализма ?

  6. Ако Станишев Ви покани да влезете в неговото правителство ще го направите ли ? Ако Борисов спечели и Ви покани в екипа си, ще приемете ли ?

  7. Как оценявате работата на СДС в Столичния общински съвет от 1995 г., когато Софиянски стана кмет досега ?

  8. Как оценяване царя и как оценявате Станишев ?

  9. Защо сте член на Демократическата партия, а не на СДС или ДСБ ?

  10. Искал ли сте ОДС да влезе в коалиция с НДСВ през 2001 г. ?

 • http://dzver.com/blog/ dzver

  Един, ще си позволя да ти отговоря на 1 – всеки нормален човек, който има възможност да не лиже задниците на червените генерали и подчинените им, просто не ги лиже.

  Дали е болест, отиване в чужбина – кой му пука.

 • http://semkiibonbonki.blogspot.com Вени Г.

  Моля Ви да коментирате нещо, което мисля, че е важно както за съвкупния гласоподавател, така и за Вашата кампания:

  Ровейки си из нета за всякакво инфо за кандидат кметовете, вкл. за Мартин Заимов, май открих каква е историята за златните монети на БНБ, които Мартин продал. Кольо Парамов я разказва правилно, като изключим нЕколко дребни грешки:

  Мартин не продал монетите, а монетарното злато, и не го продал, ами го заложил, но не го заложил, а го депозирал в първокласни първокласни книжа на международния пазар, обаче не го депозирал цялото, а само половината, и така то започнало да носи някаква доходност на централната банка, а не изисквало само разходи за съхранението на кюлчетата, както било дотогава, и ебаси…

  Ебаси компютрите и компотите! Толкова се ошашавих, че не мога още да си събера акъла да опиша с по-нормален език каква е разликата между активно управление на златния резерв и продаване на монети и защо активното управление не е активно мероприятие..

  Горкият Мартин Заимов, колко е бил прав като каза в отговор на Цветанка Ризова по „Нова телевизия“, че наистина не е знае в какво се забърква, приемайки да го издигнат за кандидат-кмет

  Мотивът ми е, че тая история с монетарната злато все по-упорито пълзи из публичното пространство (засега основно виртуалното – форуми и блогове) и изисква професионален отговор. Щото на мен ми трябваха 4 дена ровене из Интернет да разбера нещо що-годе вярно, а колко от избирателите ще си направят същия труд?

 • http://semkiibonbonki.blogspot.com Вени Г.

  Извинаявам се, че не поясних – болднатият текст е моя тема в клуб „Политика“ на Dir.bg, където естествено се обсъждат и местните избори, и в частност Вашата кандидатура.

  Ето го линка към цялата тема:

  Мартин Заимов, компютрите и компотите

 • http://nemam Автор

  БратО, да не стане като досега?
  От любов кам София – да си купи жена ти самолет, ахахаха

 • http://www.trendoffice.org trendoffice

  Успех, Мартине! Хубаво е, когато има за кого да се гласува. Предполагам, че в много хора се е появила надеждата за промяна на лицето и съдържанието на София.
  и
  Welcome to the Blogosphere!

 • X-ray

  Bravo!Otnovo realna nadegda:) sa promjna->sa sagalenie samo v Sofia..

 • Един

  dzver :
  Очаквам отговор на въпросите. Впрочем не само аз ги задавам. Все пак отдавна мина времето на заклинанията. Въпросите са много, много ясни.

 • Един

  Извадка от Неофициален раздел: 47 бр. от 9 Юни 1992 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд обявява, че на основание чл. 6, ал. 1 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира под № 2118, т. 53, р. I, стр. 38, по ф.д. № 8463/92 на 1 състав еднолично дружество с ограничена отговорност с фирма „Българска аудиторска компания – БАК“ – ЕООД, със седалище и адрес на управление София, община „Лозенец“, ул. Цанко Церковски 52, и с предмет на дейност… Дружеството е с капитал 50 000 лв. и се управлява и представлява от Мартин Михайлов Заимов.
  Извадка от Неофициален раздел: 8 бр. от 21 Януари 1998 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение № 1 по ф.д. № 4/97 вписа в търговския регистър под № 37200, т. 412, стр. 76, дружество с ограничена отговорност “Хип” – ООД, със седалище и адрес на управление София, район “Триадица”, ул. Цар Самуил 3, и с предмет на дейност: … Дружеството е с капитал 50 000 лв., с неопределен срок, със съдружници Стефан Делайе, Мартин Михайлов Заимов и Слава Методиева Банковска-Анскер и се управлява и представлява от Стефан Делайе и Мартин Михайлов Заимов заедно и поотделно.
  Извадка от Неофициален раздел: 13 бр. от 3 Февруари 1998 год.
  Бургаският окръжен съд
  Бургаскиятокръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231, ал. 3 ТЗ с решение от 27.III.1997 г. по ф.д. № 7526/91 вписа промяна за “Нефтохим” – АД: вписа като членИзвадка от Неофициален раздел: 18 бр. от 13 Февруари 1998 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира под № 2118, т. 53, р. I, стр. 38, по ф.д. № 8463/92 на 1 състав промени за “Българска агрокомпания – БАК” – ЕООД: заличава управителя Мартин Михайлов Заимов; вписва за управител Михаил Михайлов Заимов.

  Извадка от Неофициален раздел: 75 бр. от 1 Юли 1998 год.
  Бургаският окръжен съд
  Бургаският окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231, ал. 3 ТЗ с решение от 17.XII.1997 г. по ф.д. № 7526/91 вписа промяна за “Нефтохим” – АД: заличава членовете на съвета на директорите Димитър Петров Бъчваров, Веселин Методиев Маламов и Мартин Михайлов Заимов; вписва за членове на съвета на директорите Веселин Василев Краев, Диана Атанасова Пенева и Петко Каменов Костов.
  3715
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира по ф.д. № 4/97 промени за “Хип” – ООД: заличава съдружника и управител Мартин Михайлов Заимов; дружеството се управлява и представлява от Стефан Делайе и Слава Методиева Банковска-Анскер заедно и поотделно.

  Извадка от Неофициален раздел: 33 бр. от 21 Април 2000 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 10 ЗПП регистрира промени по ф.д. № 94/90 за “Демократическа партия”: вписва изменен и допълнен устав на партията, приет на 16-ти редовен конгрес, проведен на 26-27 февруари 2000 г., който представлява неразделна част от решението: заличава вписаното Централно бюро на партията; вписва ново Централно бюро в състав: председател-Александър Манолов Праматарски, секретар-Владимир Стоянов Джаферов, заместник-председатели-Александър Асенов Джеров и Николай Иванов Христов, членове: Николай Стоилов Вълчев, Веселин Методиев Петров, Антоний Димитров Славински, Васил Костадинов Костенаров, Мартин Михайлов Заимов, Златка Русева Русева, Иван Маринов Стоянов, Антоанета Георгиева Бойчева, Боянка Кирилова Недялкова, Петко Иванов Иванов, Теодор Димитров Димитров, Христо Марков Марков, Явор Димов Димитров. Демократическата партия се представлява от председателя Александър Манолов Праматарски.

  Извадка от Неофициален раздел: 8 бр. от 22 Януари 2002 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 174, ал. 2 ТЗ с решение от 17.Х.2001 г. по ф.д. № 10168/2001 вписа в търговския регистър акционерно дружество “Калатея” – АД, със седалище и адрес на управление София, район “Триадица”, ж.к. Иван Вазов, ул. Петко Каравелов 5, с предмет на дейност: … Дружеството е с капитал 60 000 лв., разпределен в 600 обикновени поименни акции с номинална стойност 100 лв., с неопределен срок, с двустепенна система на управление – надзорен съвет в състав от 3 членове и управителен съвет в състав от 3 членове; дружеството е с надзорен съвет за срок 3 години в състав: Мартин Михайлов Заимов – председател, Александър Димов Божков и Георги Николов Атанасов, и управителен съвет за срок 3 години в състав: Димитър Борисов Райков, Никита Георгиев Шервашидзе – председател, и Тодор Илиев Рабашус, и се представлява от изпълнителните директори Димитър Борисов Райков и Тодор Илиев Рабашус заедно и поотделно.

  Извадка от Неофициален раздел: 90 бр. от 24 Септември 2002 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231, ал. 3 ТЗ с решение от 3.VI.2002 г. вписва промени по ф.д. № 25301/91 за “Електрон Прогрес” – ЕАД, с държавно имущество: вписва промени в устава, приети на общо събрание на акционерите, проведено на 27.V.2002 г.; променя наименованието на акционерно дружество “Електрон Прогрес” – АД; заличава като членове на съвета на директорите Снежанка Василева Гелева и Иван Дочев Джиговски; вписва нов съвет на директорите за срок 3 години в състав: Иван Миланов Николов, Георги Боянов Крумов – председател, Красимир Стоянов Пингелов, Здравка Петрова Георгиева, Иван Русев Кьосев, Мартин Михайлов Заимов – зам.-председател, и Йордан Стефанов Йорданов; дружеството ще се представлява от изпълнителните директорите Иван Миланов Николов и Георги Боянов Крумов заедно и поотделно.
  Извадка от Неофициален раздел: 75 бр. от 26 Август 2003 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231, ал. 3 ТЗ с решение от 8.IV.2003 г. регистрира по ф.д. № 25301/91 промени за “Електрон Прогрес” – АД: заличава като членове на съвета на директорите Иван Миланов Николов, Мартин Михайлов Заимов, Йордан Стефанов Йорданов и Недко Стоев Главчев…

  Извадка от Неофициален раздел: 109 бр. от 14 Декември 2004 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231 ТЗ с решение от 21.VII.2003 г. регистрира по ф.д. № 10646/91 промени за “Българска пощенска банка” – АД: вписва като член на УС, председател на УС и изп. директор Мартин Михайлов Заимов; дружеството се представлява от всеки двама от изп. директори – Мартин Михайлов Заимов, Панайотис Варелас, Теодор Каракасис и Атанасиус Дионисиус Петрополус, действащи заедно; вписва промени в устава, приети на ОС на акционерите, проведено на 24.VI.2003 г.
  Извадка от Неофициален раздел: 20 бр. от 8 Март 2005 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231 ТЗ регистрира с решение от 19.III.2004 г. по ф.д. № 10646/91 промени за “Българска пощенска банка” – АД: заличава като член и председател на управителния съвет и изпълнителен директор Мартин Михайлов Заимов;…

  Извадка от Неофициален раздел: 93 бр. от 22 Ноември 2005 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение по ф.д. № 302/2005 вписа в търговския регистър дружество с ограничена отговорност “Фиконко” – ООД, със седалище и адрес на управление София, район “Оборище”, ул. Янтра 1Б, с предмет на дейност:…Дружеството е с неопределен срок, с капитал 5100 лв., със съдружници Мартин Михайлов Заимов и Георги Димитров Александров и се управлява и представлява от Георги Димитров Александров.

  Извадка от Неофициален раздел: 16 бр. от 21 Февруари 2006 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ вписва промени по ф.д. № 302/2005 за “Фиконко” – ООД: заличава като управител Георги Димитров Александров; вписва като управител Мартин Михайлов Заимов, който ще управлява и представлява дружеството.

  Извадка от Неофициален раздел: 60 бр. от 25 Юли 2006 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира по ф.д. № 302/2005 промени за “Фиконко” – ООД: дружеството продължава дейността си като “Фиконко” – ЕООД; заличава като съдружник Георги Димитров Александров; вписа като едноличен собственик на капитала Мартин Михайлов Заимов, който ще управлява и представлява дружеството; вписва учредителен акт.

  Извадка от Неофициален раздел: 84 бр. от 17 Октомври 2006 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 264ж, ал. 3 ТЗ с решение от 7.IX.2006 г. по ф.д. № 9829/2004 вписва промени за “КолцентърБългария” – ООД: вписва преобразуване на дружеството чрез промяна на правната му форма в акционерно дружество “КолцентърБългария” – АД, със седалище и адрес на управление София, район “Сердика”, бул. Мария-Луиза 100, и с предмет на дейност: предоставяне на услуги в областта на телемаркетинг, обслужване на клиенти, информационни линии, консултантски услуги, търговско представителство и посредничество на български и чуждестранни физически и юридически лица, всякакви други дейности, разрешени от законодателството, при спазване на всички действащи лицензионни, регистрационни или други законови изисквания; дружеството е с неопределен срок, с капитал 50 000 лв., разпределен в 500 обикновени поименни акции с право на глас с номинална стойност 100 лв., с двустепенна система на управление – надзорен съвет от 3 членове с мандат от 3 г. в състав: Жан Пиер Жорж Вигру, Мари Жозеф Емануил Кьонинг и Мартин Михайлов Заимов – председател, управителен съвет от 3 членове с мандат от 3 г. в състав: Ксавиер Марсенак – изпълнителен директор, Филип Иванов Угринов – председател и изпълнителен директор, и Олга Алексеевна Егорова-Марсенак, и се управлява и представлява от изпълнителните директори Ксавиер Марсенак и Филип Иванов Угринов заедно и поотделно; вписва прекратяване без ликвидация на “КолцентърБългария” – ООД, поради преминаване на цялото му имущество върху “КолцентърБългария” – АД, при условията на общо правоприемство.

  Извадка от Неофициален раздел: 99 бр. от 8 Декември 2006 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира по ф.д. № 8463/92 промени за “Българска агрокомпания – БАК” – ЕООД: вписва увеличение на капитала на 5000 лв.; премества седалището и адреса на управление в София, район “Оборище”, ул. Янтра 1Б; вписва промяна на наименованието от “Българска агрокомпания – БАК” – ЕООД, на “Реформатор” – ЕООД; заличава като управител Михаил Михайлов Заимов; вписва като управител Мартин Михайлов Заимов, който управлява и представлява дружеството.

  Извадка от Неофициален раздел: 6 бр. от 19 Януари 2007 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231 ТЗ с решение от 1.ХII.2005 г. по ф.д. № 3779/2005 вписва промени за “Парк” – АДСИЦ: вписва преместване на адреса на управление в София, район “Триадица”, пл. България 1, административна сграда на НДК, ет. 4; заличава като член на съвета на директорите “РХЛ” – АД, Пловдив; вписва като членове на съвета на директорите Божидара Иванова Чобанска, ЕГН 6901066773, и Мартин Михайлов Заимов, ЕГН 6204166261; вписва като председател на съвета на директорите Мартин Михайлов Заимов, ЕГН 6204166261; вписва промени в устава, приети на общо събрание на акционерите, проведено на 18.Х.2005 г.; заличава Силвия Любенова Василева, ЕГН 6301207735, като представител на “Загора инвест” – ООД, в съвета на директорите на “Парк” – АДСИЦ; вписва Иван Славов Славов, ЕГН 6409017648, като представител на “Загора инвест” – ООД, в съвета на директорите на “Парк” – АДСИЦ; заличава Соня Димитрова Лупова, ЕГН 6309293473, като представител на “Профилекс” – ЕООД, в съвета на директорите на “Парк” – АДСИЦ; вписва Пламен Тенев Русев, ЕГН 6409117523, като представител на “Профилекс” – ЕООД, в съвета на директорите на “Парк” – АДСИЦ.

  Извадка от Неофициален раздел: 49 бр. от 19 Юни 2007 год.
  Софийският градски съд
  Софийският градски съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение по ф.д. № 4444/2006 вписа в търговския регистър дружество с ограничена отговорност “Видакт” – ООД, със седалище и адрес на управление София, район “Средец”, ул. Янтра 1, ет. 5, с предмет на дейност: разработка, изпълнение и експлоатация на технологични платформи и приложения за интерактивна телевизия, внос и износ, проектиране и строителство, сделки с интелектуална собственост, разработка и трансфер на технологии, както и всякаква друга дейност, незабранена със закон. Дружеството е с неопределен срок, с капитал 5000 лв., със съдружници Мартин Михайлов Заимов, Николай Георгиев Рангелов, Христо Апостолов Цанков, Веселин Георгиев Табаков и Камен Николаев Василев, който го управлява и представлява.

 • Един
 • ali serbest

  az bylgarski oshte ne govorq dobre,no predi nqkolko godini s jenata(tq bylgarski vyobshte ne prikazva) i dvete dyshteri(ednata ve4e ima mercedes) ot edno tursko selo,ни гу знайш,на извикаха и тя работеше в един магазин няколко години,ама не приказва български,ама я държаха там,мене ма пратиха уж на някви семинари в Софията-еми то ядене пиене гьотере!Напраиха ма общински заместник..такъв облестен..бе не знам..ама тва кмете,ти от кое село си?Български назнайваш..брей

 • Д.Давидов

  Глупави и наивни предложения!
  Без реклама всяка дейност насочена към обществото се превръща в буря в чаша вода-Кока кола се пие от 60 години от милиарди в цял свят, но въпреки това ежегодно рекламата за нея расте в геометрична прогресия. Аз съм лаик в тази област но си позволявам да предложа на специалистите по политическата реклама следните неща.
  • Да се приключи със събрания в клубове на СДС и ДСБ.Да се проведат десетки градски граждански събрания със софиянци със съответна реклама която да осигурява нарастващо присъствие на софиянци след всяко събрание – крайна цел голямо събрание на стадион
  • Ако телевизия Европа е дясна или седесарска, трябва ръководството й да даде своя принос като безплатно осигури ежедневно по 20 минути предаване на живо с Заимов и неговия екип.
  • Десните седмичници Седем,Проанти Вестникът и може би и Гласове за един месец да се обединят и да издават ежедневник със широк спектър на изразяване на проблемите на столицата и десните кандидати за кмет и съветници.
  • На твърди членове на СДС и ДСБ на които характера на дейността им е такава, че ежедневно се движат в столицата с коли, да се съгласят техните коли да се облепят с подходящи плакати за Заимов.Особено ако за това се съгласят таксиметрови шофьори и фургонни коли за зареждане на стоки.
  • Музиканти и джаз състави да съчинят музика и текст за Заимов която ежедневно да се пуска по някои радиостанции и ТВ.Текста и музиката не трябва да бъдзат възхваляващи, а иронични и закачливи съответсвуващи на манталитета за забавления на младите избиратели
  • Девиза на кампанията Ви да бъде: “Ако спечеля, ще спечели цяла София, ако загубя, ще загубят всички софиянци!”

  Може би на някои тези мои предложения да се считат за глупави и наивни, но все пак се надявам, че чрез тях щ провокирам да се замислят специалистите по политическа реклама в екипа Ви, разбира се ако има такива във Вашия екип .

 • Анонимен

  Интересни неща казва ББ за тайни срещи на Костов с политическите му „противници“ преди избори:

  http://edno.info/f/showthread.php?t=288

  http://kostov.edno.info/

 • http://www.xing.com/go/invite/5591433.c6bbc8 Stefan Kraev

  Г-н Заимов, хич да не Ви пука от заяжданията на комунистическите лекета и пачаври. Както е добре известно, отдел „Дезинформация“ на ДС, работи винаги на пълна пара… !?

  Синя София е зад Вас! :)

 • Boabab

  Г-н Заимов, не казвайте наздраве на „ентусиазирани“ привърженици като д-р Краев. Опитайте се да сте европеец. По този случай илюстрирам / с убеждението, че безсмислено илюстрирам, една градивна програма /. Наистина тази програма е доста евроейска и затова неприложима, но в ситуацията в която се намирате, е достойна;)

  Основата на всичко ще бъде работата с гражданите. На практика това ще се осъществи чрез информационната система, която ще включи гражданите да контролират общината и да карат представителите й да вземат правилни решения.

  Ще направя една информационната система, която ще обхваща целия стопански, социален, културен и обществен живот, функционираща, нагледна и отверена – не само в интернет, но и в пресата и в бюлетини, които ще се издават по поискване и по деманд.

  Ще направя така, че системата да е открита. Всеки да може да проследява, във всеки миг, какво става в града, как се харчат парите му, какви конкурси има, какво става, какво и кой го върши, защо се вземат такива решиния, да може да участва в тези решения и да иска отчетност от съветника си в общината.

  На тази основа ще създам и контролната система, пак като публична информационна система. Която ще се води от гражданите. От една страна ще създам един граждански отряд от вълци адвокати, от друга страна ще давам бонус на всеки гражданин, който достави материал, фото, информационен и/или доказателствен за твърдението си по отношение на нередност.

  Паралелно, като разбира се използвам системата, ще започна да действам конкретно по следните „ресурси“.

  1.Социално
  а.детски градини и ясли
  б.социална работа с ромите за подобряване на живота им и включване в трудовия и обществен живот
  в.училища
  г.здравеопазване

  Ще работя най-активно заедно със заинтересованите граждани
  а. Ще дам възможност на тези с малки даца и изобща на младите хора с помощтта на общината сами да поемат инициативата за създаването на детските градини и яслите, като ще им дам бонуси за вложения от тях организационен и друг труд за използване детските градини и ясли.

  б. Ще съм инициаторът и ще съдействам за организация на граждански движения за работа със социално слабите и на първо място ромите. На доброволен принцип ще се създадат потронаж и шефсттво от страна на семейства българи, които ще съдействат при организацията на обучението на децата, ще помагат при всякакви административни и социални въпроси, за обучения в занаят и намиране на работа. За тези с резултати ще организирам система с бонуси.

  в.Училищата – подобно на а. Но в допълнение ще създам условия на родителите да поемат организирането на спорта на децата. На всяка дете, което ще спортува ще дам бонуси.

  г. При здравеопазването ще създам обща ссистема за информираност за качеството на звравеопазването / качеството на лекарите /, което не само ще повиши качеството на лечението, но и ще повиши доходите на тези, които работят добре. Такава система ще направя и за учителите. Не държавата или самите те да се оценяват. А гражданите, тези които консумират „услугите“ им.

  2.Инфраструктура.

  Всеки метър асфалт, всяка стотинка дадена за боклука, вода или отопление ще е ясно защо и как се изразходва. Например ето нещо, което писах преди 2 дни:

  „Нещо конкретно. Имаше една страница в Дневник, където можеше да се пише до кмета. Аз там му писах но Бойко, че в Кьолн, където е едно от малкото места в Германия без разделно събиране на боклука, имат следния подход. Боклука се изсипва, качва се на линии, отделя се ръчно / безработните ако искат могат там да работят / това което може да се рециклипа – дърво, пласмаса, хартия и т.н. и след това органичните заминават. Така в София можеше да се намали обема на балите наполовина, което ще рече и цената на балите, както и превоза, които са много скъпи. Предложих им да им доизясня въпроса. 😀 Те не ми се обадиха, но два месеца по-късно Милко Герджиков се изпъна, че работели тъквмо по идеята. До днес не са направили нищо, а ако бяха направили щяха да бият тъпаните. Вие защо мислите не направиха нищо?“

  На гражданите ще е ясно как вноската им за боклука ще намалее. Разбира се постраяването на подходща система за боклука ще бъде решена много бързо, защото ще дам възможност на гражданските да контролират процеса и да решат каква система предпочитат.

  Общи:

  1.Абсолютно всеки лев вложен в града ще направя така че да е вложен ефективно. Ще променя коренно, пак чрез гражданския контрол, качеството и количеството на работата. Само за 4 години ще сменя отношението към качеството на труда в обществения сектор, така че ще се отрази и на частния. Щом плащаме ние плащаме за такава и такава работа, с такова и такова качество. Разбира се контрола ще стане с помощтта на гражданите и бонусите за тях.

  2.Чрез гражданите ще създам железни правила за контрол на законите – навсякъде, включително и по тротоарите и улиците. Ще следя за качеството на труда. Ще ги карам да работят всяка минута, не да се убиват, но щом им плащаме, ще работят. Постоянно и качествено.

  Чрез реда и качеството ще повиша поризводителността на труда, от което ще мога да направя още повече, на първо място да изчистя въздуха на града като се започне от Кремиковци и се стигне до катализатори на колите.

 • Т. Пацирева

  Все пак, г-н Заимов, надявам се да намерите време да ни посетите – например тук: http://members.democrati.org/viewtopic.php?p=1742#1742. Ние от ДСБ не сме чак толкова опасни. И искрено Ви желаем успех.

  А на Марина бих искала да кажа, че нямаме нищо общо с щаба Ви. Пишем без грешки, защото сме грамотни поне колкото тях – от щаба на Бригадир Аспарухов. Само дето не си служим с любимия им похват на поръчани писма и изказвания.

 • Питащ

  На Тодор Живков 35 години търсиха дипломата за висше образование. А колко години ще се търси дипломата на Заимов ?

 • George Z.

  Мартине желая ти успех! София има нужда от кмет, който я обича!
  Блогът ти много ми харесва, както и коментарите. Продължавай в същия дух.
  По отношение на генерал Заимов – стига простотии! Генералът е бил достоен човек, който винаги се е опитал да служи на България! Дали е направил малко или много от наша гледна точка е без значение, но и благодарение на него не са изпратени български войници на източния фронт! Това може би е спасило живота на много от дядовците на тези, които сега го плюят. За да има България и тя да има памет не трябва повече да бъдем слуги на политическата конюнктура.
  Ти няма от какво да се срамуваш от дядо си – бъди горд, че си негов внук. семейството ти служи на отечеството повече от 100 години. Не знам за другите, но за мен това значи нещо!
  Желая ти успех! По-кратки и ясни послания към избирателите и здрави нврви за да издържиш на това, което те очаква! Дано всички които искат те и децата им да живеят в един по добър град те подкрепят! Ние със сигурност те подкрепя ме!

 • http://www.xing.com/go/invite/5591433.c6bbc8 Stefan Kraev

  Boabab (Венци), няколко пъти вече те помолих да не пишеш е нетрезво състояние. Освен „наздравици“, май друго не ти се върти в главата… 😕

 • http://silvercoinbg.blogspot.com/ silvercoin

  Г-н Заимов правилно се е ориентирал, че Интернет е силен информатор (или дезинформатор). Тук всичко става на мига.
  Блогът е добър избор. По-добър е от форумите, но все пак ще е необходима и обратна връзка.
  Това е предизборен ход и е правилно да се заличи след изборите – тогава комуникацията ще бъде от друг характер и ще тече по други канали.

  Аз самият напоследък бях разколебан дали да гласувам, макар досега да не съм пропускал нито едни избори. Но има още малко време да реша. Ще видим…

 • Андреев

  В тази връзка исакм да попитам, възнамерязатя ли да отговаряте на поне част от мненията в този блог? Надявам се да не е просто поредната фасада.

 • Галя

  Здравей, Мартине,

  Не живея в София, а бих искала да живея, за да мога да гласувам за теб, защото:
  – си определено много интелигентен.
  – си видимо чувствителен.
  – си високо образован и вероятно добър в управлението на финансови средства.
  – за детайлите, който са необходими при решаването на конкретни проблеми, убедена съм ще намериш най-добрите експерти.

  Искам да ти пожелая от сърце успех на изборите, макар да съм убедена, че ще ти е невероятно трудно, т.к. за всички, които могат да пишат без правописни грешки, е видно, че ти липсва агресията, наглостта и нетолерантността на някой от известните ни вече за съжаление на цяла България публични личности.

  Още веднъж успех!
  Една жена на 50 години, от провинцията, с висше образование и ползване на два европейски езика.

 • Boabab

  Питам се не е ли време г-н Мартин Заимов да ни представи своята програма. Моята например е нахвърляна набързо, но определено е по-съществена от тази на Бойко Борисов или на Бриго Аспарухов. За разлика от тези двамата обаче, един не така популярен кандидат кмет на София се нуждае обезателно от нещо нестандартно и засягащо КОНКРЕТНО проблемите.

 • Евгени

  Забелязахте ли как след кандидатирането на Мартин изведнъж се пръкнаха множество „десни“ кандидати ( Първанова, Дончева, Миланов…сигурно ще има още) и всичките те, начело с ББ веднага припознаха като основен враг МЗаимов. Нали се сещате, че никой от тях няма да дръпне гласове от Бойковите, „антикомунистически“. Борбата, както казват, ще е епична, но хич да не ни пука! Моя глас никой не може да го дръпне. Интересна ми беше подкрепата, която ЙЦонев обяви по радиото.

 • Белчо Дончев

  Мартине, ако изборите бяха за „Дядо на София“, бих се колебал между твоя , на Б.Б. и моя дядо, който обаче не е софиянец, но пък беше истински балканджия. Но след като изборите са за кмет, между теб и някакъв разконцентриран и разконспириран генералитет, нямам никакво колебание. Избирам компетентността пред пагоните. И понеже никой не е съвършен, аз също, искам да ти подаря един свой текст, някои го наричат стихотворение-аз не съм толкова смел, писал съм го за себе си, преди много години, но в действителност никой никога не прави и пише нещо само за себе си, ето го:
  ……..
  АЗ ПРОСТО ЗНАМ

  Не съм се питал никога – защо ли
  живея или колко съм потребен.
  Не съм се чувствал никога излишен,
  безимен, безучастен или дребен.

  Не съм се смятал никога безгрешен,
  безсмъртен или пък недосегаем.
  Доколкото могъл съм – бил съм днешен.
  Куражът си не съм вземал назаем.

  Не съм удобен, нито пък приятен.
  Не ме привлича масовата песен.
  Аз просто знам, че е безумно кратък
  човешкият живот, за да е лесен.

  Аз просто знам – безкрайната умора
  пулсираща в набъбналите вени
  е болката на всички мъртви хора,
  надеждата на хората след мене.

  1990
  ……
  Успех! С теб съм аз и още доста хора около мен!

 • http://eneya.wordpress.com Eneya

  А все пак аз не получих отговор на въпросите ми.

 • Атанас

  Boababе /102/, за такова чудо като “програма на ББ” от Congressional Quarterly ли разбра? :) Щото аз съм видял само Прословутата Дупка до НДК преди частичните избори 2005г. и чул само тази програма на Неформалния (с голямо извинение за този „възпитан“ блог, журналистката Мария Чертова цитира думи на ББ): “Ебати ташака, Цецо, айде да си ходим“, … след като ЦИК не изпълни желанието му да обяви още веднъж официално резултатите от евроизборите”. http://www.novinar.org/?act=news&act1=det&sql=MjI2Njsw&mater=MjI2Njs4
  Цитирам думите му, тъй като според мен, това той прави и в/от Столична община.

 • Депресиран

  За бога недей „се впуска в тази надпревара“. Само ще ми напомняш, че сините предатели още се движат, дишат, крадат, живеят, гризат, изяждат и последната ни надежда.

 • Д.Давидов

  Не ми я ясно защо тази Г-жа или Г-ца Енева №105 толкова държи да й се отговори на въпросите :Какви дипломи има за образование, дали е ходил войник, защао е внук на дядо си и син на майка си и пр.От това ли зависи нейното отношение към Заимов за да гласува за него.Очевидно е че въпросите са злонамерени и са внушени от някой „доброжелател“-Аз бих й внушил за нейно удовлетворение още по пикантни въпроси, като например защо се е оженил за фравцузойка а не за българка,защо има две деца , а не едно или три и повече, защо е напуснал държавна служба и се занимава с частен бизнес. защо е станал банкер а не бакалин и пр. и други глупави въпроси предназначението на които е да се ерозира истинската същност на личността на Заимов с човешки и професионални качества най- подходящи от всички други кандидати (генерали, бивши охранители-бабаити, архонти, доктори, манекени, и пр.) за кмет на София
  Аз харесвам Мартин Заимов искам той да бъде кмет на София и ще гласувам за него
  Затова една скромна препоръка:
  Ежедневно и ежечасно по медии и форуми на Интернет се води яростна атака срешу М.Заимов, но няма насрещна ежедневна и ежечасна контраатака.
  Затова повече ежедневна политическа реклама ссъ всички възможни средсва

 • Anamary

  Моето семейство Ви подкрепя безрезервно и само си казваме „дано, дано, дано…“
  Очакваме от Вас да бъдете винаги отворен за хората, да не се капсулирате зад дебели стени, бюра и папки. Синьото кафе до Народния театър да стане средище за свободни разговори и приятни срещи на мислещите хора на София.

 • Миланова

  Желая Ви успех, г-н Заимов, и бог да бъде с вас.
  Искрено вярвам, че ще бъдете НАШИЯТ кмет на София.

 • Зара Малева

  Интересува ме какво смятате да направите за междублоковите пространства. Те са абсолютно извън полезрението на досегашните кметове – твърде „на парче“, твърде извън медийната светлина, пък и отговорността би трябвало да бъде на живущите, наистина. Обаче… не е. Идеи?

 • BARRY

  Uspex ti pojelavam, znaem 4e si to4en i mnogo rabotliv taka 4e sofia moje samo da spe4eli ot teb kato kmet. A puk veche kato evropeetz imam i az pravo da glasuvam na sofiiski mestni izbori i moiat glas e za teb

 • Багрян

  Успех пожелавам.

 • Filip

  Трудно се намира блога Ви, а идеята е много интересна. Защо няма бутон към него в сайта на изборите http://www.mestniizbori.com? Не съм видял друг кандидат да има подобен личен сайт като Вашият.

  Желая Ви успех в надпреварата!

 • Т. Пацирева

  Един върос, чийто отговор ще е важен за електората на ДСБ: какво е отношението Ви към управлението на Симеон Сакскобургота и НДСВ?

 • Кремона

  обръщам се към модератора на блога Ви с молба да ми обясни защо не е допуснал мнението ми от вчера, петък, 21.9.

 • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

  Живея с квартал със страшното име „Стрелбище“, но по-страшното е боклукът, който стои със седмици около кофите. С този по зелените площи и улицете в райна отдавна сме свикнали. А уж кварталът е южен само на 0.30 мин. от центъра. За разбитите тротуари да не говорим. Околоблоковите пространства са сметища и неподдържани. Смятата ли, че лицето на София е центалната част на града, а крайните квартали са като миндерът под който се замита боклука. Не е ли редно когато се се хвали един кмет колко булеварда е поправил и колко шосета асфалтиръл, да каже колко тротуара и малки улици е ремонтирал. Бих искала да ви пратя няколко снимки по ел. поща от това състояние, моля на адреса ми кажете как и кому.

 • Елена

  Т. Пацирева // 21 сеп 2007 в 9:58 pm

  Един върос, чийто отговор ще е важен за електората на ДСБ: какво е отношението Ви към управлението на Симеон Сакскобургота и НДСВ?
  Въпросът на Тити е интересен и ще е хубаво освен да уважите поканата ни за 27.09-да посетите нашия форум /както ние посещаваме вашия блог/-да отговорите и на този въпрос.Надяваме се да се получи взаимоуважение ,както и доверието ни да се оправдае за да се сбъдне пожеланието за УСПЕХ в предстоящите избори,отправено от всички ,които искрено обичат СОФИЯ !

 • Анонимен

  Успех от все сърце.Дерзайте.

 • Юлияна

  Поздрави от другата страна на глобуса!
  Като ревностна софиянка и радетел за красотата, Ви поддържам изцяло! Скромният ми принос в момента се състои в даване на ежеднвна информация на българите в Япония, с които контактувам неперекъснато, препращане по ел. поща на Ваши снимки и изказвания на Борянчето Върбанов в Пекин и всичките ми приятели там и агитирането да се върнат в София за изборите! Познавам и брат Ви, който наред с изключителните си кулинарни умения е един прекрасен и стойностен човек! Моите служебни задължения след 1990 г. предполагаха голяма част от времето ми да бъда извън страната, което е основна причина да не се включа активно в политиката, да не съм член на никоя партия. Моята вяра в истината ръководеше всеки ден от живота ми.
  Предлагам Ви:
  1.Обърнете се с кратко изявление до българите – софиянци в чужбина. Голяма част от тях имат възможност да се върнат във ваканция и да бъдат за изборния ден в столицата. Голяма част не са апатични към онова, което става в страната. Семействата, роднинините и приятелите им- също. Борете се за всеки глас.
  2. Непременно в своя БЛОГ пишете редовно , хората там не са манипуларуеми и мнозина честно отстояват своето мнение- както поддръжката, така и евенуални критики ще са Ви от полза.
  3. Ако имате желание за комуникиране и още предложения /за сега „он-лайн/, чувствайте се свободен да пишете на горния мейл.
  Бог с Вас и с Негова помощ да се реализира Вашата воля!
  Юлияна

 • Провинциалистка

  Най-сетне КАНДИДАТ , за който ще гласува цяла синя София!
  Мартине, пожелавам ти да работиш с екип от верни,достойни и професионално супер подготвени хора.Успехът ще дойде закономерно!
  А вие софиянци , наред с благопожеланията към Мартин, помислете как ще помогнете в кампанията му.
  Поздрав от Провинцията!

 • Николай.Р

  Бойко Борисов – мутра ?
  Със сигурност е – имам свидетел, надежден с две висши образования и чужд език.

 • Марчела Петрова

  Господин Заимов, абсолютно Ви разбирам и подкрепям, обичам Ви, заради смелостта и стремежите! Трябва да спечелите! Но как да помогна освен убежденията в квартала и сред колеги и приятели, познати?

 • http://www.gandiablasco.com Слави_S

  И аз да кажа …като младеж , София беше любимия ми град, дано да стане пак…
  Успех!

 • Ани

  Разбира се,може като всеки друг и Вие да давате празни обещания,но това,което ме кара да Ви вярвам е,че имате нужното образование,за да управлявате разумно и отговорно и надявам се-нужните финансии,за да не крадете от нашия град,както всички досега.Желая Ви успех.Убедихте е да гласувам за Вас.

 • Минаваща

  Ще бъда кратка. И, надявам се – ПОЛЕЗНА. Крайно време е някой кмет на София да разбере, че в СОФИЯ НЕ ЖИВЕЯТ САМО ПЕШЕХОДЦИ. Всички до момента правят, или поне се мъчат да ни убедят че правят, всичко в полза на пешеходците. То са пешеходни зони, то са сини зони, то са забрани за паркиране по улици, то са освобождаване на тротоари… КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЯКОЙ ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ В ГОЛЕМИЯ ГРАД ПОВЕЧЕТО ХОРА СА НА КОЛЕЛА. Да престане да си заравя главата в пясъка пред тези 1000 коли, които се регистрират ежедневно в София и да си мисли, че проблемът ще се реши със създаване на затруднения. И да престане да ни създава проблеми на нас, движещите с с коли. Защото ние плащаме пътни данъци, паркинги, глоби, винетки, паяци и още грамади пари, които отиват в нечии джобове, а после – пак ние виновни – за всичко. Ето защо, Мартине, НАПРАВИ ЕДНА СМЕЛА КРАЧКА И ВСИЧКИ ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПИМ! ИЗЛЕЗ И КАЖИ, ЧЕ ЩЕ ПРЕМАХНЕШ ПАЯЦИТЕ (КОИТО СА НЕЗАКОННИ, МЕЖДУ ДРУГОТО), ЧЕ ЩЕ НАМАЛИШ ТАКСИТЕ ЗА СИНЯТА ЗОНА (КОИТО СА ПО-ВИСОКИ ОТКОЛКОТО ЕВРОПЕЙСКИТЕ, СЪПОСТАВИМО СЪС ЗАПЛАТИТЕ), ЧЕ ЩЕ ОТМЕНИШ СИНЯТА ЗОНА ТАМ, КЪДЕТО ТЯ Е НЕОБХОДИМА ЕДИНСТВЕНО ЗА ДА ПЪЛНИ НЕЧИИ ДЖОБОВЕ, А НЕ ДА РЕГУЛИРА ДВИЖЕНИЕТО, ЧЕ ЩЕ ОТВОРИШ ВИТОШКА, КОЯТО Е АБСОЛЮТНО ПРИГОДИМА ЗА ДВИЖЕНИЕ И ОБЛЕКЧАВАШЕ НЕИМОВЕРНО МНОГО ПОТОКА КЪМ ЮЖНИЯ ПАРК. Мога да ти изброя още печеливши ходове, с които ще спечелиш сърцата и гласовете на голяма част от столичаните, които засега не знаят дали ще гласуват. Желая ти успех!

 • Ира

  Като видях синьото сърце, си спомних колко синьо беше моето. Как на 18 години станах член на СДС и много хора стигнаха там, където стигнаха благодарение на хора като мен, които дадаха сърцето си, а получиха разочарование..
  Не съм гласувала на последните местни, парламентарни и на изборите за евродепутати, защото не исках да гласувам „Против“ и да помогна да се издигне някой, за който не бих гласувала „За“.
  Сега съм на 30 и не си давам сърцето, но ще Ви дам надеждата си и се надявам да не я пропилеете

 • Христо

  Не съм гласувал много отдавна , защото нямаше кандидат в който да видя някакви други качества , освен амбиции .
  Ще гласувам този път и се надявам да видя град управляван , не от хора търсещи оправдание за неуспехите си , а от човек който иска градът в който живее да прилича на градът такъв, какъвто е бил в детството ни – чист, уютен, зелен и спокоен.

 • Майя Динева

  На добър час, господин Заимов ! Дано успеете и донесете радост и усмивки на София ! Градът на кестените и жълтите павета, в полите на Витоша, за жалост заприлича на кочина. Върнете ни града, господин Заимов, ние ще Ви подкрепим !

 • Софиянка

  Hi, Мартин!

  Успех ти желая, защото твоят успех е шанс за софиянци и малшанс за селяндурите, които нахлуха в любимата ми, обичана, родна София. Не понасям прованса, не понасям миризмата им, наглостта им, миризмата им…

 • Теодора Ангелова

  Г-Н ЗАИМОВ, БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ВИ ИМА! Носите ми голяма вяра, че София може да достигне нивото на всички останали европейски столици! /понеже до момента ако не на последно, то сме на предпоследно място по всички критерии за красив, уютен и спокоен столичен град в Европа/ Мечтая си да дойде ден, в който човек да кара спокойно колело в пригодени за това алеи на шосето, да върви по улици и да не изпитва страх, че някоя сграда или облицовка на сграда ще му се изсипе върху главата, ще се вози в градски транспорт, в който няма да се маже обилно с парфюм по носа /както правя аз, за да издържа пътуването/, няма да се възмущава от идиотските решения на някои собственици на магазини и др. за външния вид на притежаваните от тях обекти, а ще има кой да ги „съветва”, да живее сред повече пъстрота, а не боклуци и смрад, да…. просто да живее като човек от 21-ви век!

  С цялата си душа и сърце Ви желая успех, защото Вашият успех е нашето по-добро бъдеще! Искрено го вярвам!

 • Борис Ташков

  Успех Мартине!
  БЛАГОДАРЯ на Бога, че ДСБ и СДС чуха нашия зов да отидат обединени на МИ – 2007!
  БЛАГОДАРЯ на Бога, че Теб-Мартине посочиха кандидат за КМЕТ на СОФИЯ!

  Вярвам, че твоята ерудиция, както в кампанията за Кмет на СОФИЯ, така и при кметуването ти ще бъде водеща и ми се иска да вярвам, че ти ще успееш по най-добрия начин да втачеш в своята програма, познанинията и качествата, които има нашият народ и са били водещи в нашата многохилядна история.

  Ти си роден в Женева, а аз съм съм роден в София, роден град също и на баща ми, чиито живот бе ограбен / с 1,5 милиона лева при арестуването му на 9 септември 1944 г. в Шумен, където той като предприемач строи гарата на Шумен / и погубен от диригентите и изпълнителите на комунистическия режим.

  Но верен на себе си и заради изборът ти да бъдеш следващият КМЕТ на СОФИЯ, за който ще гласуваме, в последните дни на август специално посетих твоят роден град, в който не бях стъпвал буквално от 1990 година и отново бях пленен от реда и чистотата в този красив южно швейцарски алпийски град, разположен в западната част на Леманското езеро, в който почти от 4810 метра височина се оглежда най-високият връх на Алпите – Монблан.

  Женева е един град, в който всичко блести от чистота. По улиците му се движат блестящи с чистотата си трамвайни мотриси, напомнящи ми за бързите експресни японски влакове стрела – “ШИНКАНСЕН” и ми се прииска тази швейцарска хармония да се пренесе и в София, в който град пък се оглежда покрития през 5-6 месеца от годината със сняг витошки първенец “Черни Връх”, висок – 2290 м..

  За да се сбъдне тази моя мечта, е нужно София да се управлява от такъв КМЕТ, който е високо квалифициран и при това е “еврофил”. И аз вярвам, че именно ти, като такъв и носител на това качество, ще можеш да пренесеш модела на управление на алпийския град Женева,
  града на математика и астронома Ойлер, чиито брегове се мият от кристално чистите бистри води на Леманското езеро, с плуващите в него изящно бели лебеди,
  в град София, която да стане Женева на Балканския полуостров.
  ВЯРВАМ, ЧЕ ЩЕ ПОБЕДИШ!

  Искам да вярвам, че гласоподавателите в София са умни и ще изберат безспорния ерудит г-н МАРТИН ЗАИМОВ за следващ КМЕТ на СОФИЯ!
  А на мен много ми се искаше Тити Папазов да е част от твоят екип и бъдещ твой заместник кмет по спортните и младежки въпроси на София, С КОГОТО ЗАЕДНО ДА ВЪЗСТАНОВИТЕ НЕПРОВЕЖДАЩИТЕ СЕ ОТ ГОДИНИ УЧЕНИЧЕСКИ ПЪРВЕНСТВА НА СОФИЯ, НО ПО ПОДОБИЕ НА ЯПОНСКИЯ МОДЕЛ.

  Аз съм дълбоко убеден, че ако в оставащите до 28 октомври дни твоят и неговият щаб се споразумеете за общи действия, на 28 октомври да има една дясна бюлетина тази на Мартин Заимов, за да няма пилеене на гласове, победата ще бъде безспорна и предизвестена.
  Накрая ми се иска да те занимая с един проблем свързан с неправомерно плащане на ДДС от търговци на дребно, за ползвани от тях строителни петна на строителни парцели, върху които те са изградили със собствени средства собствен търговски обект. Касае се до неправомерно вземане на на ДДС в нарушение на чл. 34, ал. 1 от ЗДДС, което ДДС се внася неправомерно от предприятие Общински пазари към СОС в държавния бюджет и министерство на финансиите се ползва от него.
  Това ДДС, трябва Вие да съдействате да спре да се удържа на фирмите в полза на държавата и държавата да върне неправомерно взетите от фирмите на дребните търговци суми за ДДС върху сумата на наема за един метър квадратен площ, който те плащат, на ощетените фирми.
  Пожелавам ти МАРТИНЕ и те изписвам с главни букви, Ти да бъдеш следващият КМЕТ на СОФИЯ и този проблем за който пиша на стотици хиляди търговц от София, изградили свои магазини, Ти да решиш, като се разпоредиш, общинското предприятие Пазари към столична община, което неправомерно завишава наемът на общински терени с 20 % ДДС, да престане неправомерно да го събира и внася в държавната хазна и да отпадне.
  УСПЕХ на СЛЕДВАЩИЯТ КМЕТ НА СОФИЯ – Г-н МАРТИН ЗАИМОВ!

 • Milena

  Г-н Заимов от сърце /синьо/ Ви желая успех.

 • Galia Avramova

  Здравейте

  Това което прочетох звучи страхотно, Но как и дали ще го изпълните , както обещавате?
  Аз съм родена и израстнала тук, има възможност – пътувала съм и съм видяла доста.
  Вярвате ли ми , че вече не обичам града си, че се чувствам никой тук, че просто искам да се махна????

  Желая Ви успех!

 • Djudi

  Kym teb Martin s 5 stazim ot Antigona;
  Za da byde shtastliv toq zemen jivot,
  pyrvo mydri da bydem!Da ne greshim
  pred nebeto!Zaplashtat s golemi bedi
  gordelivcite svoite dryzki slova
  i taka se uchat
  na starost da bydat razumni!!
  DISHAI!!!!!!!!

 • Анонимен

  В СОФИЯ ТУПТИ СИНЬО СЪРЦЕ!!!

  МАРТИН ЗАИМОВ ЗА КМЕТ!!!!

 • http://www.1488.com А.Х.

  В СОФИЯ ТУПТИ СИНЬО СЪРЦЕ!!!

  МАРТИН ЗАИМОВ ЗА КМЕТ!!!!

 • http://----------- neumornia

  g-n zaimov iska da stane kmet, tova dobre no kak shte me nakra da poviarvam che niama da barka v kacata s meda kato vsi4ki ostanali politici i chinovnici, da oblagodetelstva svoi blizki s postove, da dava obshtestvenite porachki po gradoustroistvoto, remonti i dr. samo na dovereni firmi s/u komisionna ili pak da razprodade ostanalite obshtinski imoti za jalti stotinki pak s/u podaraci???? Vseki kazva az shte se boria s korupciata, no tova ozna4ava spored men 4e shte triabva da se bori sam sas sebesi, zashtoto garvan garvanu oko ne vadi, nali?I ot vsi4kite garvani edva li to4no tozi shte se okaje malko po-razli4en………….

 • otkroven

  Аз съм трето поколение роена в София и за мен не е столица, моя роден град. Затова не ми е безразлично кой ще е кмет, въпреки, че отново съм вътрешен емигрант, както съм била винаги до 1989г. Много ме лъгаха и хората, на които симпатизирах и затова е обяснимо, че съм скептична.Въпреки това ще гласувам за вас и силно се надявам да не сте поредният политически брокер.

 • Eileen

  За щастие вече има кандидат, за когото да гласувам! Вие:)
  Благодаря Ви за тази възможност.
  Дясноориентирана съм и по принцип не пропускам да дам гласа си. За съжаление напоследък нямаше лица, зад които да застана с цялото си сърце. Сега съм взела решение дълго преди изборния ден.
  Желая Ви успех в кампанията и след това!

 • Д. Боева

  До тук добре. Чакам да прочета програмата Ви.
  Между другото Ви препоръчвам за прочетете 2-те книги на Джаред Даймънд – „Пушки, вируси и стомана“ и „Колапсът. Човешките общества мужду успеха и провала“. Доста са обемисти и предполагам, че идеите им не са съвсем нови за Вас. Но събрани на куп и коментирани от автора фактите провокират един различен начин на преосмисляне на събитията от най-новата българска история. На един амбициозен управленец като Вас, това би било полезно. Ако имах възможност бих подарила тези книги на всички политици у нас.
  Иначе, намеренията Ви ме заинтригуваха. Бих искала да знам как възнамерявате да преодолеете отсъствието на нетърпимост към противообществените прояви в града и недостига на възпитаност във взаимоотношенията ни и по отношение на опазване чистотата на града?
  Ако бъдете избран за кмет, как мислите да организирате сборът на достоверна информация за да можете да управлявате ефективно и обратните връзки за резултата от дейността Ви.
  Това са въпросите към Вас от един градски колоездач.

 • Etoile

  Радвам се, че София най-после може да види някаква светлинка във ваше лице. Аз със сигурност ще Ви подкрепя. Само се моля, когато заемете кметското място, да сте същият достоен човек, какъвто вярвам, че сте сега. Желая Ви успех!:)

 • Борис

  Поздрави г-н Заимов,обръщам се към хорицата които се ровят тук ,а и към вас лично. Приятели ,мнението ми е че варварското избиване на бездомните кучета за кожи и за не знам си какво още…(най-вероятно е свързано с пари) е абсолютна простотия и варварщина (отделно ,че е и неефективно). По времето на Бойко май поспряха тези извращения и много ми си ще Мартин да затвърди тази политика на ограничаване на популацията на бездомните кучета чрез стерилизация и кастрация! Обратното директно ни засилва към Китай и Азия и ни отдалечава от Европа и хуманноста. Притеснява ме ,че в програмата си М.З. изобщо не засяга тази тема и не ми е ясно каква му е позицията!? Аз съм тъмно син субект и ако се окаже че нашия кандидат за кмет е на противното становище ,ако гони илюзорната радикалност и реши да се прави на мъжът със силната ръка на който не му пука че убива (макар и животни) ,ще се наложи със сълзи на очи да гласувам за бат Бойко,колкото и да не ми е приятен. Силно се надявам да не е така ,пък и да е така може да му променим позицията „овреме“…:)!

 • MER4I

  Здравей, Мартине!
  Преди години, като подуправител на БНБ, гостува в Добрич и ме очарова!
  …искам и аз да мога да гласувам за нормален и образован кмет…
  Дано, софиянци успеят, че да има резонанс в следващи избори в цялата страна!
  Не оръщай внимание на съвети, които могат да те представят като „свръхчовек“, не можещ да се радва, тъгува и вълнува!
  Слава на Бога, че не живеем сред ангели и не сме такива!
  УСПЕХ!

 • Лондонски

  Имам проблем. Харесвам Мартин Заимов и вярвам, че той е най-правилната кандидатура за София. Едновременно с това, по никой начин не мога да се съглася с дясната идея. Наречете ме наивен, но не съм убеден, че мога да приема капиталовия дарвинизъм като път напред. Колко хубаво щеше да бъде ако в България имаше лейбър партия и Мартин Заимов беше кандидат!
  Що се отнася до предложения: наскоро бях в България с един приятел от Окфорд и посетихме и НДК. Той хареса „изживяването“, защото сметна, че нещата са поддържани в този вид целенасочено.Няма нужда да казвам, че аз не започнах да го разубеждавам, но на мен ми беше много тъжно. Не знам дали скоро София ще има голям и добре направен културен център, но нека поне работим с това, което имаме (отново социалистическия ми уклон и идеята, че битието определя съзнанието). Господин Заимов, нека изчистим НДК. Голяма част от нещата, които сега са там (килими, платна и т.н.) в действителност са нещо много добро. Просто им трябва малко хигиена и цялостното впечатление ще е коренно различно. Колкото до нов културен център, ДА!!! Благодаря и късмет! Поздрави от Лондон

 • NASKOM44

  Не забравяй Простакът е непобедим!
  Незабравяй , че всички добре помнят усмивката на Стефан. Не се обвързвай с имиджа на И.К. много е успешен , но за себе си. Веднаж попаднал в непознато село попитах за къщата на кмета – отговорът беше “ Тя къщата на кмета е наи-високата и голямата в селото“ Не допускай и за твоята да казват така. Иначе то е чсно че щом си до кацата с мед и бъркаш в нея няма как да не си оближеш пръстите – това го знае всяко дете. Живей и остави другите да живеят.
  Нямаше да гласувам сега ще го направя с надеждата че може би нещо ще се промени.
  Променяй бавно но последователно Рим не е построен за един ден. Само се опасявам , че съветниците ще ти изиграят мръсен номер.
  А как да ги познаем – незнам!? Във балканското блато има много затънали добронамерени дано ти изплуваш! Забрави цветните пристрастия бъди кмет на всички софианци.
  Ще е лошо ако те употребят. Не го допускай.
  Градът който искаш да управляваш е с такива проблеми че и на най последователния със сталински пълномощия дори ще са му нужни поне 5 мандата.

 • Пишман Софиян

  Марти, като си патриот, защо си взе булка-французойка и пренебрегна красивите български жени, мммм? Да не говорим, че в момента семейното ти положение е неустановено. Как един човек, който не е сложил в ред личния си живот, ще подреди цяла огромна столица?

 • Stela

  Jelaia vi uspeh ot cialata si dusha i sarce!!!
  Ubedena sam,che ste uspeete!!!
  Uspeh i kasmet !!!!

 • Зорница Димитрова

  Еех, ако патриотизма се измерваше с това от къде е жена ти, колко патриоти щеше да има България … ама не е това

 • Иван

  защо вашите общински съветници в СОС на подкрепят предложението за връщане на името на парк Генерал Владимир Заимов???

 • Skorozawyrnalse

  Интересно е да се прочете каква е представата на хората, изразена в по-горните им писма, относно това, кое според тях е най-същественото за работата на един общински съветник. Аз лично намирам Вашето намерение да направите София най-малкото това, което беше преди да настъпи анархията и безредието, толкова привлекателно и отговарящо на мечтите на всищки нас – истинските софиянци, че се надявам да намерите широка подкрепа. Една молба само искам да оправя към Вас: Да намерите сила, да отстоите онова, което издигате сега като своя предизборна платформа и да игнорирате такива нелепи изявления като напр. тези на т.н. „Пишман Софиян“ и подобни. Изградете Вашата програма адекватно на платформата си и Бог да Ви помогне да се справите с опонентите си, на чиито апетити няма да се хареса онова, което искате да постигнете за София и Софиянци.

 • Skorozawyrnalse

  Интересно е да се прочете каква е представата на хората, изразена в по-горните им писма, относно това, кое според тях е най-същественото за работата на един общински съветник. Аз лично намирам Вашето намерение да направите София най-малкото това, което беше преди да настъпи анархията и безредието, толкова привлекателно и отговарящо на мечтите на всищки нас – истинските софиянци, че се надявам да намерите широка подкрепа. Една молба само искам да оправя към Вас: Да намерите сила, да отстоите онова, което издигате сега като своя предизборна платформа и да игнорирате такива нелепи изявления като напр. тези на т.н. “Пишман Софиян” и подобни. Изградете Вашата програма адекватно на платформата си и Бог да Ви помогне да се справите с опонентите си, на чиито апетити няма да се хареса онова, което искате да постигнете за София и Софиянци.

 • Пламен

  Здравей Лондонски,

  Не си ли се замислял, че това, което е Лейбър във Великобритания е по-близо до дясното в България, отколкото до лявото. В България е такъв пост-социалистически махмурлук, че дясното е всъщност доста център, сравнено със Западна Европа.

  Моите собствени политически убеждения са близо до Лейбъристката партия във Великобритания и до дясното в България. Така е и с приятелите ми – повечето в България са дясно мислещи, а тези в Англия са по-скоро леви.

  Това, че две партии от различни страни стоят една до друга в Европейския парламент не ги прави еднакви, защото обществата, в които те съществуват са различни.

  А иначе, кой има против НДК да се почисти и да се приключи с базарите?

 • MER4I

  Този път се обръщам към пишещите събратя:
  Оставете хората да живеят така както им харесва и не ви пречат!
  Ако харесвате Мартин, то е защото намирате общи мисли и цели за развитието на столицата. Ако пък не ви харесва, просто си кажете, а не търсете дипломи, жени, деца и какво ли още не! Или, може би, вие сте идеални? Нали всички искаме качествени хора да ни управляват! И Саркози има втори брак, но отстоява принципите си и изпълнява обещаното в програмата.
  Бъдете европейци!

 • martina

  Ei, pojelavam ti uspeh, uspeh i pak uspeh! Vsichko shte bade prekrasno vjarvam, ako uspeesh!

 • Phoenix

  Marti, vizhdash, che ne e lesno da se borish za pobeda v dneshno vreme. Predi malko chetoh nyakakvi komentari vuv vruzka s purvite ti dumi sled obyavyavaneto na kandidaturata ti – sramuvam se, che ima takiva bulgari. Yavno prostotiyata e navsyakude…Dano pobedyat razumnite i inteligentni glasove, koito, razbira se, shte budat za tebe. USPEH!

 • Elena Mailer

  G-n Zaimov, correspondentno imam vazmozhnostta i az da vi pozdravya. Parvo, za ne agresivnata i demokratichna kampania, kampania, predi vsichko „po novomu“. Bezkraino sam obnadezhdena ot poyavata vi v prostranstvoto na kauzite i dobrite celi. Yasno vizhdam razgranichitelnata cherta mezhdu nepodpravenia vi uset za iztanchenost dori i v sferata na ne licepriyatnite problemi, koito tormozyat grada ni i prikritoto „politiko-starchene“ na vsichki ostanali kandidati. Shte bade prekrasno da imame istinski evropeec za kmet. Ne ni se e sluchvalo dosega. Dano badete razbran pravilno. Taka, che vi pozhelavam horata da zastanat zad vas glavno kato evropeec, a koito iska da namesi i politikata v svoya izbor za kmet da e svoboden kakto vinagi na go stori.
  Shte vi spodelya, che predi vreme razglezhdah katalog s idei na kmetove ot razlichni evropeiski darzhavi. Imenno, kak sa reshili razlichni temi v obhvata na grada si. Resheniata sa prekrasni, realno-osashtestvimi i ne se nujdayat ot mnogo sredstva. Sega znam, che ste edinstvenia, koito bi mogal da darzhi podobno izdanie v racete si. Dadoh tozi primer oshte vednazh da zasvidetelstvam golyamata vi otlichitelnost! Uspeh i ot men!

 • Пламен

  Мартине, позволявам си да ти дам един съвет, а ти както искаш – или го приеми или го игнорирай. Дай повече публичност на кампанията си, направи я по-проактивна, дори на моменти тряба да си и по-агресивен, но дотолкова колкото да предизвикваш останалите. Недей си мисли, че всички помним какъв прекрасен град беше София, такива сме половин милион, а другите ни питаха дали с 1 и 7 се ходи до НДК. Покажи им на „новодошлите“ какъв град сме имали, иначе ще бъдат „погълнати“ от общите приказки на Борисов. Служи си с примери, направи ако искаш мултимедийно шоу на площада и покажи част от безобразията в нашия град. Накарай повече хора да разберат, че не само парите са причината за тази грозна гледка, която е София.
  Желая ти успех и не забравяй, ти и екипа ти, че имате да топите 20 % на супермена от Банкя.
  Да не ни разочароваш, ей:))

 • Мистър Бийн – Мартин

  Мистър Бийн /извинете Мартин/ за кмет звучи забавно, но като погледнеш кой стои зад него става направо опасно.
  Надявам се , че хората са поумняли и могат сами да видят за какво става на въпрос.
  Ако вземе поваче от 5-6 процента значи, че промитите мозъци са прекалено много.
  Гласувам за СДС на всички избори ДО СЕГА !!!
  От сега нататък се надявам да не остане нито един общински съветник от СДС в оправлението на нашия град.
  В затвора едва ли ще влезнат , но поне да са далече от общината.
  Стигнахме до там, че да гласуваме за които и да е….САМО НЕ И ЗА СДС.

 • Мистър Бийн е Мартин

  Мистър Бийн /извинете Мартин/ за кмет звучи забавно, но като погледнеш кой стои зад него става направо опасно.
  Надявам се , че хората са поумняли и могат сами да видят за какво става на въпрос.
  Ако вземе поваче от 5-6 процента значи, че промитите мозъци са прекалено много.
  Гласувам за СДС на всички избори ДО СЕГА !!!
  От сега нататък се надявам да не остане нито един общински съветник от СДС в оправлението на нашия град.
  В затвора едва ли ще влезнат , но поне да са далече от общината.
  Стигнахме до там, че да гласуваме за които и да е….САМО НЕ И ЗА СДС.

 • Иво

  Здравей Мартине,
  Пожелавам ти успех!
  Ако и твоята кандидатура не спечели – спирам вече да гласувам! Приятелски съвет – освен , че обичаш „София“ покажи, че уважаваш всички хора живеещи тук. Повечето не са „софиянци“, но с техните данъци се издържа общината.А това всъщност са амбициозните и квалифицирани хора дошли от страната да търсят реализация.Комплексарите ги наричат „селяни“.
  Успех!

 • V

  Uspeh!

 • Христина

  Здравеи Мартине ….надявам се като станеш ОБЩИНСКИ съветник да не се омажеш като партиите зад теб.
  Успех …дано поне в общ.съвет да влезеш.

 • Ivailo

  Хубав човек – лоши съветници .

 • http://www.eurobalkanconsult.com Антон Антонов

  Мартине, пише ти човек с който си пресичал пътищата, аз съм юрист. Смятам, че кандидатурата ти е точна, по няколко причини: 1. Нормално и отлично образован си; 2. Имаш богат и доказан с резултати бизнес опит; 3. Произходът ти е ясен, няма мъгли; 4. Никога не си бил комунист и мутра. 5. В добра физическа и психическа кондиция си; 6. Имаш хетеросексуално излъчване; 7. Добро чувство за хумор; 8. Аналитично и бързо мислене; 9. Представляваш десния сектор на продуктивния бизнес и перспектива; 10. Твоят успех, може да възроди „дясното“ по ускорена писта.
  БЪДИ ЗДРАВ И ПЪЛЕН УСПЕХ!

 • Божидар Хинков

  Мартинчо,
  Погледни темата „За свободна София“. Ти си интелигентно и образовано момче – за това са потрошени не малко кинти, знаеш, а знаеш и от кои. Какво мислиш по този, и много други подобни въпроси, да не ги изброявам. Бъди здрав, но нямаш шанс, въпреки все още голямата наивност на болшинството българи.

 • http://ziezi.net Ziezi

  Здравейте! Две забележки и един въпрос:

  1. Синьо небе – ДА, но синьо сърце – НЕ върви. Тъпо послание, каквото и да цели. Вече си имаме един със синя кръв – алчен и арогантен старец, стига толкова претенции за аристократизъм. Синята кръв е без кислород. Синьо е небето – символ на свободата и демокрацията, а синьо сърце – болест и слабост.

  2. Не подкрепяйте учителите, защото доскоро бяхте шеф на валутния борд, който е една от основните причини за ниските заплати на учителите. Това е доста очевадно двуличие от Ваша страна.

  3. И във връзка с горната забележка, един въпрос – какво е отношението Ви спрямо юдаизма. Ако се чувствате юдей, сафарид ли Сте или ашкенази.

  А иначе – успех. Ако Бинев не се класира на балотаж, и Вие се изправите срещу Борисов, ще гласувам за Вас.

 • Голдсмит

  НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЕВРЕИНА ЗАИМОВ- ГОЛДСМИТ!!!
  ТОЙ Е ПОРЕДНИЯТ ЧИФУТИН, КОЙТО СЕ ДОМОГВА ДО ВЛАСТТА, ЗА ДА СПОМАГА ЗА СЪСИПВАНЕТО НА РОДИНАТА НИ!!
  НЯМА КАК ДА ОБЪРКАТЕ ТАЗИ ЕВРЕЙСКА ЕХИДНА ФИЗИОНОМИЯ!

  Г-ин Заимов-Голдсмит, кажете колко изсраелски фирми ще спечелят конкурси в София, колко евреи ще купят земя, колко нови паметника на ‘холокоста’ ще направите, ако Ви разрешат да бъдете кмет, вместо колегата ББ?
  Не е задължително да сте евреин, за да работите срещу българите, но все пак помага!

  Желая Ви и на Вашите уважаеми съплеменници по-скоро да зърнете Обетованата си земя и да останете там завинаги по-далеч от нас. Или поне до идването на Мешуг.., опа Месията
  Бъдете здрав,
  ввв.обичзабратятаевреи-хазари.ком

 • Голдсмит

  Зиези, разбира се, че е сафарид(аз го знам сефарад, нейсе)- виж му чертите, повече от класически е. Не мяза на поюдейчен хазарин, от Давидовата семка ще да е

 • Голдсмит

  А що се отнася до синьото- това е любимият им цвят, любимата им звезда…
  Но според мен синьото(ледено) сърце разкрива още повече…
  То прелива от ‘обич’ към София, България и всички българи. А с такава обич към нас, на нас врагове просто не са ни нужни…

 • Любомила Попова

  Господин Заимов, здравейте,

  Съжалявам, но някак съм твърде респектирана от това, което успях да прочета за Вас, за да Ви наричам просто Мартин.

  Най-напред бих искала да Ви пожелая успех на тези избори. Аз ще се прибера от Белгия за да гласувам за Вас (ще остана и за втория тур, тъй като съм сигурна, че за него ще останат „СИНИЯТ“ и „популярният“ кандидат, страхотно попадение беше това за „популярния кандидат“).

  Да Ви кажа честно, искрено вярвам, че Вие сте в състояние да победите „чалгата“ в България, която за съжаление вече е навсякъде, тези, които „не си падаме“ по нея май сме малцинство… Просто не мога да си обясня как така се случи, че разни обръснати глави, които със затруднения говорят на книжовен български език, успяват да наложат стила си и не само това, ами и „народът“ се „кефи“…

  Не мога да не се радвам на това, че най-накрая „СИНЬОТО“ в София се обедини и застана зад Вашата кандидатура. В тази връзка не мога да не изкажа благодарностите си, както на Вас за това, че сте се съгласили да се кандидатирате, така и на господин Иван Костов, който Ви предложи (той за пореден път доказа, че вижда по-далече от носа си, което е рядкост у нас).

  Още веднъж Ви пожелавам УСПЕХ се надявам да се срещна лично с Вас с приемното Ви време като КМЕТ НА СОФИЯ!!!! :-)))

  С уважение,

  Мила

 • ognyan serafimov georgiev

  G-n Zaimov,az s1m ot osnovatelite na SDS-Petrich.V momenta s1m predsedatel na klub.V1v Vashata kanditatura me smushtava obstoqtelstvoto che ste priyateli ot detinstvo s1s Sergey Stanishev.Eto zashto vi smqtam za bivsha nomenklatura.A az na nomenklaturchichi ne vqrvam.V1preki tova v imeto na b1deshteto na SDS i B1lgariq Vi pojelavam uspeh,zashtoto ostanalite kandidat-kmetove za nishto nestavat.nadqvam se sled izbiraneto Vi za kmet na Sofiq da izkarate uspeshen mandat i da oprovergaete moq skepticiz1m.Tova e Vashiq shans da se prev1rnete v obedinitel na dqsnoto i demokratite.USPEH!

 • Aнгел Й. Николов

  Г-н Заимов, от настроенията на хората долавяте ли огромната им надежда да живеят и отглеждат децата си в модерен, жизнен и безопасен европейски град – ДЪЛЖИТЕ ИМ ГО!
  Щ е гласувам за Вас поради две причини:
  1. Нямам никакво съмнение относно моралните и професионалните Ви качества / липсата на едното ще Ви направи посредствен/.
  2. Генералската задруга ми предлага единствено и само цинизъм.

 • Виктор

  Надявам се да бъдете десен.

 • васил иванов

  Всичко е много хубаво,мед ми капе на сарцето като чета,НО господин ЗАИМОВ толкова ненужни разходи за кампанията,които могат да бъдат дадени за много по истински неща.Аз мисля ,че няма човек които да незнае кой ще е следващия кмет на София.Защо тогава е целият този цирк .Един безпартиен софиянец с две висши образования,който няма да гласува .

 • Явор

  Ами гласувайте, г-н Иванов, може следващият кмет да е този, за който вие ще гласувате!

 • Joanitauzu

  Гледам ви, слушам ви, чувам ви… и ви вярвам:). Възприемам политиката (може би погрешно?) като сметище, от което се носи цвърченето на вечно гладни плъхове, биещи се за плячка и надмощие… Мисля, че който и ценен човек да се запъти натам, му трябват добри приятели, много търпение и най-вече сила. Пожелавам ви да имате от всичко това и мноооого успех!:)))

 • kron

  Nai-dobria kandidat v sofia e martin.
  Izluchva mnogo pozitivno nastroenie i toplota.

 • Sami

  Martine vnimavay s Kostov i priyateli. kostov e nay skandalniya politik v Bilgariya chovek koyto e srinal dirjavata do osnovi. Hora koito razpolagat s miliardi levove i sa gi spechelili chrez korupciya ot privatizaciyata na razni dirjavni predpriyatiya.

 • LILI

  Т.н. „политически елит“ на България е съставен от хора комплексари, които е видно, че не притежават нито морални, нито човешки ценности. Вие Г-н Заимов създавате сега лице на почтен човек.Това лице ще остане ли същото….Не е ли само маска, за да спечелите……Толкова много сме лъгани, а нали знаети приказката за „лъжливото овчарче“….направете нещо не само, за да ви повярват сега, а за да запазите доверието…занапред…..и най-вече своята почтеност.

 • Djudi

  G-n Zaimov- tolkova se nadqvah che shte posetite i moq kvartal- LEVSKI“G“-no qvno toi e zabraven i ot Boga..Pojelavam Vi uspeh, a za men lichniqt izbor kato akt na glasuvane ili ne!!

 • Надя

  Ех, Сами, Сами…
  Не е лошо освен ежедневниците на Тошо Тошев – Бор, да прочетеш и някой наръчник (може и стар) за елементарна начална компютърна грамотност. Може би ще се научиш да пишеш на кирилица и без грешки, преди да даваш съвети на очевАдно по-интелигентни, образовани и информирани хора. А може би и няма нужда – остани си с пресата на ДС, гледай си Слави и Биг Брадър, гласувай за разни генералчета или архонтчета… Но защо се появяваш в този блог – той не е за тебе.

 • Lazarova M.

  mnogo syjalivam, ce snoshti(v Shouto na Slavi) se durjahte taka. Koi e tozi PR, koito Vi podkrepi da se zajajdate s partiinoto minalo na Borisov ? Tova ni napomni otnovo, debelo podchertano, ce nosite familiata na maika si zaradi oblagite, koito davashe sotzializma. Zagubihte me.

 • Атанас

  Според мен Мартин е друга “порода” хора, той е финансист и екипен човек, но със собствено мнение. Такъв може да управлява “пари чрез хора”, докато БоБо, БриГо, СлаВи и пр. могат само да “командарят”. Командването е отдавна минала епоха, но за съжаление редовните гласуващи в България са … пенсионерите от “миналата епоха”. Голяма част от младите се изнесоха навън, тъй като ние възрастните провалихме техния живот тук, а другата част от младите е индеферентна и си гледа само собствените лични задачи (което, разбира се, одобрявам, в тази обстановка).
  П.П. И аз имам нЕкои лични питания към човека Мартин, но не бих рекъл веднага, че ако ми отговори не съвсем точно, ще ме загуби като гласоподавател. Г-жо Лазарова, той не ви е “имал”, и вие не сте го “имали”, за да го “загубвате”. Ако гласувате за него обаче, можем и вие и аз да спечелим … надежда за София.

 • Lazarova M.

  не съм на 20р нито на 50. Искам достойни хора вече, не извиняващи се зад нещо, за да вярвам аз в нещо. Искам сега, не в необозримо бъдеще, с надежда. „Ако“ за мен е приключило. 17 години бяха предостатъчни

 • Нели

  Г-жо М.Лазарова, нека да бъдем по-прагматични. Вредно е да бъдем толкоз сантиментални по отношение на политиката. Ако за тези 17 години е направено нещо добро за държавата, то наистина е заслуга само на десните политици и въпреки левите. Съгласна съм с Атанас и Ви приканвам да подкрепим Мартин. За следващите 4 години, друга надежда за София няма. Според мен, имаме изключителен шанс, с един изключителен кандидат. Все пак съгласете се, че снощи човекът беше в едно шоу, с крайно недобронамерени, злобни и недостойни опоненти.