Гореща предпремиера

Тъй като с това лично интернет пространство влязох в блог общността, редно е тя да види мотото на кампанията ми преди всички други, нали?

Тъй като с това лично интернет пространство влязох в блог общността, редно е тя да види мотото на кампанията ми преди всички други, нали?

sticker200×90.jpg

« Предишна публикация
Следваща публикация »

29 коментара

 • Димка Гочева

  Благодарим! Успех!
  С Божията помощ да станете кмет на столичния град!

 • Нели

  Нестандартна като Мартин Заимов.
  И носеща добро настроение.

 • milena

  gotino!

 • Иво Божков

  Няма по-позитивно чуство от любовта!

 • Карина

  Събуждаш надежда. Виждаш ли светлинката в очите на хората, като станеш кмет не я забравяй.

 • http://www.xing.com/go/invite/5591433.c6bbc8 Stefan Kraev

  Супер е! :)

  Приятно послание, което се запомня!

 • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

  Преди 10 години това лого щеше да изглежда модерно, все още… Иначе мотото е добро. Чудя се обаче едно – десните партии ли нямат пари за инвестиране в професионално изработване на предизборни материали, или професионализмът е в дълбока депресия. Апропо, интервюто ви в „Капитал“ ми хареса много. Пишете по-често, г-н Заимов, излишно е да ви убеждавам какъв глад за автентично общуване и информация е настанал.

 • http://www.angeligdb.wordpress.cim Ангел Грънчаров
 • Filipa

  Силата Ви е в излъчването и в това, което казвате. Дори и в това как го казвате. Като Б.Борисов смятам и че пишете много въздействащо…Съпътстващите „детайли“ можете да оставите на професионалисти. Има ги.

 • Еscreva Isaura

  Г-н Заимов,
  няма да гласувам за вас, не, не не!
  Вие сте от богопомазаните, а аз съм данъчен роб.
  Вие сте от тези, които от поколения живеят против Бога. вие сте от тарикатите, които правят дюни на гора и гора на дюни.
  Ще гласувам за Бойко. Той е като мен и не е като вас.
  Няма да ме излъжете повече нито вие, нито Костов, нито Мостов, нито горския цар.
  Не, за вас не гласувам! Никога, никога, никога, никога.
  Само Бойко, оле!!!

 • мненко

  Диалогът е хубаво нещо по принцип. Никой не може да каже „Само Бойко, оле!!!“
  Дано не съм прав, но ми накъртва на съшито с бели конци. Надявам се да не съм прав, защото нещата ще потръгнат, просто му трябва малко време да набере популярност (при все че съм сигурен, че доста хора са го чели вече) и няма нужда от изкуствен ритник, за да търгне.
  Айде

 • Мария

  Успех, г-н Заимов!
  Логото е много добро и нямам търпение да го видя из София.

  Г-жа Еscreva Isaura, ние всички сме данъчни роби и така е редно да бъде. А вие гласувайте за когото желаете. Лично аз не желая кмет на София да бъде човек, с интелекта на Тодор Живков, и със съмнителното чувство за хумор на Слави Трифонов. За щастие не всички се разпознаваме в Бойко Борисов.

 • http://todoquevosequereemoney Еscreva Isaura

  Гледайте си логото и му се радвайте г-жо Мари и г-н Айде, и ни се присмивайте на нас, черните роби, от върха на реститутските си планини от money и партийни (о)блага -бордче тук, болдче там, служба, договор, враменен внос, апортче… Радвайте се, благомънни на фаворита си и фаворита Ви на Вас да се радва. Въобще Ви желая радост и радост. (to the elections )
  Мога да кажа Само Бойко и толкоз! Ето пак го казвам – Viva Boico, ole!И не искам да влизам в диалог с Вашите интелектуални величия, защото не съм ви на купчината пари, а бачкам, за да ги имате и да лапундрите, о Вие източвачи на еврофондове и ДДС, о Вие неплащачи на никакви данъци, о Вие инвеститори в Майбахове и еднофамилни прогимназии.
  Всички Вие дето се радвате на All you need is lovе money, money, money….
  Ego nou quero vose selencias nunqa jamais=

 • pen4eto

  Adski hitra idea, ama koy vi pravi logoto?! az 6te glasuvam za teb, pi4, za6toto may te biva. Mnogo staromodno izglejda tazi ina4e moje6ta da bade super moderna tabela! jazak!

 • Milen Orozoff

  Приятно!
  Успех, г-н Заимов!

  Nadyavam se osven obich da ima i sila i tvardost koyato da se protivopostavi na Borisov i privleche periferniyat elektorat.

 • Дилян Маринов

  Вие гледайте от Apple да не ви видят логото, че тежък съдебен процес ви очаква, като ги знам какви са кожодери…
  То бива плагиатстване, ама вие очевидно сте попрекалили..

 • http://www.terko.net teri

  Успехи! И не обръщайте внимание на черноробите, както сами се наричат, които са писали негативни неща. За Бойко ще гласуват именно хората, които не мислят с главите си. Жалко е, че май са мнозинство. Как ми се искаше България да не се профанизира така… Само чалга, ниска култура и кебапчета, шоупрограми и евтини забавления за масите. Но все пак имам някаква надежда, нали знаете, надеждата умира последна.
  А за позьора Борисов, да гласува който си иска, негов си избор, само преди това да помисли малко с главата си, че после да не цъка отново с език и да се ядосва, че и „тоа е маскара“.

 • http://www.geocities.com/vuchkov_l_d Lubomir Vuchkov

  До eSterva Isaura !
  Госпожице (другарке)!
  Някога наругах Кр. Каракачанов, че искаше да събира дребни стотинки за еднопосочен билет на едно същество до Мадрид, сякаш че е робинята Изаура. Скромният ми мотив беше, че такива трябва да стоят в България дотогава, докато изпитат строгостта на закона. Сега разбирам, че робската психика, за разлика от сравнително бързо променящите се обществени строеве, е нещо непоклатимо устойчиво, дори за дълги исторически периоди. И за днешната Изаура не би събирал стотинки – да стои тук и да се мъчи от радостта на другите, споделящи кандидатурата на г-н Заимов!

 • Румяна

  Съвременно, диалогично!Браво!
  Успех!

 • Пряма

  Който дружи с маскари, маскара става.Не вярвам, че ще постигнете нещо сред маскарите, затова няма да гласувам за Вас, нито за Бойко.Това е което заслужават политиците- пълен бойкот на изборите.

 • http://www.terko.net teri

  Пряма, така ли ще демонстрирате своята прямост? Като станете безгласна буква и дадете своя глас там, където не бихте желали? Чудесна прямост демонстрирате по този начин.

 • Борис

  Г-н Заимов,

  Харесвам логото и мотото – всъщност във вашия случай те са едно. Но според мен големината на шрифтовете трябва да бъде разменена – „Мартин Заимов за кмет“ с големи букви, „Аз обичам София“ с по-малки.

  Защо смятам така? От една страна според мен това, което е непознато, марката, която трябва да бъде наложена сте самият вие. (До преди десетина дни аз не знаех кой сте, мисля, че е така и за много други хора.) От друга, онова, което е интересно в случая, е не че някой казва, че обича София (това могат да го кажат много хора и да звучи фалшиво и изпразнено от съдържание), а че един образован и можещ човек го казва. Т.е. „Аз обичам София“ допълва вас самия, а не вие допълвате мотото. И накрая – голямо „Аз обичам София“ е леко популистко, леко БСП.

  Всъщност в такова съотношение видях името и мотото ви тук във вашия блог преди да го смените с „Моят блог за изборите“. Стоеше супер!

 • http://www.ivankolev.com Иван Колев

  Успех Мартине!

  София е град с „умно“ име и това задължава.

  Понеже и аз обичам София, бих искал да видя в нея световни практики на „добре организирания модерен град“:

  1. „УЛИЧНИ ПАУЗИ“ за пешеходци и велосипедисти – както правят японците на Ginza street (централната търговска улица в Токио) – от 12.00 в събота до 12.00 в неделя улицата се затваря за коли и става място за разхождане.

  2. ПЕТЪЧНИ ПАЗАРИ – вместо будки и сергии – както е в Рим. Премахват се тези 40 000 будки и се организират петъчни пазари. Макар да е трудно, защото съм чувал, че зад тях стоят 3 мощни силови фирми.
  Първата заповед на първия демократичен кмет на Будапеща била следната :“ Да спрем балканизацията на Будапеща“. И премахнал сергиите! Ужасно е да живеем сред сергии – виж. ъгъла на Графа и Левски.

  3. КЪЩА ПОД ДЪРВОТО – в цели райони да се въведе мотото на Хелзинки: „не можеш да строиш по-високо от дървото до теб“.

  4. ЦВЕТЯ ВМЕСТО РЕКЛАМИ – защото в София тече ударна „ласвегас-низация“. Пак в основата е голямата корупция. Виж напр. фирмата на Дилянка.
  Особено реклами, които мачкат покривите – арогантен стил, който е непоносим.

  5. КЪЩИ БЕЗ КУЛИ – да се премахне разрешението за кулите, които строителните предприемачи използват за още един етаж надстояване и в София изникнаха хиляди грозни стърчила над сградите.
  Виж. реформата на архитекта Осман в Париж.

 • Димка Гочева

  Иване,
  Позволи ми и аз да се присъединя към тези предложения, особено към това за петъчните пазари и цветята.
  Ти си написал за Рим. Ще добавя и Атина. И там веднъж седмично има пазари в някои от кварталите, макар и не точно в петък. По улиците няма никакви сергии.
  Е, има си два цели квартала, в които няма почти никакво движение на м.п.с. по улиците и е пълно с кафенета, галерии, магазинчета за сувенири и таверни – Плака под Акропола и Монастираки. Там в неделя има битпазар и това е една от туристическите атракции на града. И двата квартала са места, където огромно множество хора се събира на открито в почивните дни. Толкова силно развит инстинкт към общностен живот, какъвто имат гърците, не знам някъде другаде да има…
  А като прочетох думата “цветя” в предложението ти, направо ме заболя сърцето. В София няма почти никакви улици без ненапукан, кърпен и надупчен асфал; няма тротоари и плочници, които да не са разбити; няма бордюри. Даже алеите в Борисовата градина са с напукан, позакърпен и дупчест асфалт. И няма почти никакви цветя. Даже в Борисовата градина, да не говорим за другите места.
  Тази пролет, като бях за три-четири дни в Атина, просто се смаях. Дора Бакояни е превърнала този град в огромна цветна градина. При това не само центъра. Който е ходил там наскоро, знае, че линията на метрото, която свързва летището с центъра, в отсечката извън центъра е надземна. Та, от прозорците на метрото се виждат крайградските и извънградските зони – даже и в тях има огромни декоративни цветни градини с най-различни фигурални композиции. Вярно е, че там влязоха много пари покрай Олимпиадата, но както е казал нашият кандидат в днешното си образцово интервю в “Дневник”: “Умът управлява парите” J
  Дора Бакояни така управлява и разхубавява Атина, че не случайно Неа Димократия отново спечелиха изборите, въпреки адските пожари… Просто гърците си имат няколко качествени десни политици, които си разбират от работата. И затова избирателите им ги преизбраха.
  А тази пролет ми направи впечатление и още нещо: по улиците на Атина през април имаше… окапали презрели портокали от дървета, които просто никой не е обрал. Но никакви други боклуци.
  А по улиците и градините на София има… милиони пластмасови торбички. Мартин, като го изберем за кмет, по примера на много други градоначалници по света може да издаде заповед: никакви пластмасови торбички в София! Само хартиени торби и торбички. Както е в толкова много градове в Европа и оттатък Атлантика.
  Има и още нещо, което е още по-шик: ленените чанти за пазар. Който е ходил скоро в Солун, е забелязал, че там масово хората вече пазаруват в големи ленени чанти с логото на Музея на византийското изкуство или Кулата и т.н.
  Това лято всички гръцки женски списания имаха като подаръци големи чанти за пазар от лен – всякакви цветове и модели, с бамбукови дръжки и без бамбукови дръжки. Дано и у нас да се разбере, колко е стилно да се пазарува с ленена чанта. Новият кмет и общината, както и свестните медии може да свършат и това. А впрочем, пазаруването с ленена чанта е била една от каузите още на Мелина Меркури преди почти 20 години, с мото, което беше нещо от рода на “културата се грижи за природата” или “градът ни се грижи за природата”…

 • loudmila

  Просто послание. Определено се запомня. Моята асоциация е с I love NY. Синият цвят е нетрадиционен избор – формата и сьдьржанието са в конфликт

 • Весо

  Само така.Дано спечелим този пат.Вие сте кметът на младите и интелигентни софиянци,но за съжеление те са малко.Преобладават простаците,които харесват БКП и Бате бойко-пожарникар и охранител на бай тошо.

 • http://none Ivan Ivanov

  Според мен лозунга на всеки от сегашните кандидат кметове трябва да е „ Аз обичам парите, които ще открадна докато съм кмет на София! Гласувайте за мен !” :)

 • Кремона

  до людмила

  хахахаха:))) това ми хареса! направо удар в десятката!

  синият цвят бил нетрадиционен /явно е, че имаш редвид ню йорк, ама говорим за политическо събитие в България все пак:)))/ за кого? за комунистически оцветеният ни „десен“ кандидат ли?

  разсмя ме.

  за съжаление:(((

 • http://martinzaimov.quipu.bg Бистра

  това е предизборният девиз, който е лаконичен, ясен за всички. Казва повече от всичко друго. Огледани в неговото съдържание, обещанията на Б.Б., Бригадир и пр. кандидати, са изкуствени, лъжливи, фалшиви и безпомощни.