Несподелени мечти и споделена реалност

Искам да споделя с вас …. Успешната политика е наниз от компромиси. Добрата политика е битка за споделени мечти. Много хора гласуваха, споделяйки мечтите ми за по-красив, по-чист и по-подреден град. Ето няколко мечти, които бяха част от предизборната ми програма и не се споделят от кмета, администрацията му и от мнозинството съветници. Мечтая София…

Искам да споделя с вас ….

Успешната политика е наниз от компромиси. Добрата политика е битка за споделени мечти. Много хора гласуваха, споделяйки мечтите ми за по-красив, по-чист и по-подреден град.

Ето няколко мечти, които бяха част от предизборната ми програма и не се споделят от кмета, администрацията му и от мнозинството съветници.

Мечтая София да спре да расте. Милиционерските идеи на Борисов за ограничаване на живеещите и посещаващите града са израз на лицемерие или глупост. За да не стане София 3 милионен град за няколко години, аз искам да се спре безразборното строителство. Разрешително за строеж (и дори виза за проектиране) трябва да се дава единствено, когато е налице изградена инфраструктура – път и паркинги, вода и канал, енергия и комуникации, а не намерение за нейното изграждане. Аз дори бих надминал формалните изисквания на закона. Когато се застроява поредната софийска поляна бих задължил инвеститора, не да изгради инфраструктура, което е мое задължение, а да построи детска градина или малък парк. В момента, столична община раздава безразборно разрешителни за строеж, водена от погрешното разбиране на Главния архитект Диков, че по този начин привлича инвеститорите и съответно – при отказ, би ги отблъснала. На всяко заседание на Градоустройствената комисия се старая да го убедя, че самите инвеститори имат интерес да строят при изградена подземна инфраструктура и пътища и, че цените на сгради за живеене, работа или пазаруване, които са в облагородена околна среда биха били по-високи и оттам – бизнесът на предприемачите по-изгоден.

Мечтая да има по-малко коли в града. Улесняването на автомобилите е очевидно безсмислено, имайки предвид опита на всички големи градове в света. Новите пробиви просто прехвърлят задръстванията от едно кръстовище на друго. За да намалим задръстванията трябва да затрудним автомобилите и да инвестираме в алтернативите: приоритетни платна за таксита и автобуси, велосипедни алеи, тротоари. Ако искаме хората от близките населени места като Перник, Ихтиман, Нови Искър или Елин Пелин да не идват в града с личните си автомобили, логично би било да инвестираме в изграждането на удобни железопътни връзки до тях, вместо да мислим как да въведем такса за влизане в града. Добри условия за пътуване с влак биха създали интерес за строителните предприемачи да преместят част от бизнеса си извън София, и така да помогнат да се облагородят градчетата наоколо.

Мечтая ходенето пеша и возенето на трамвай да са удоволствие за всеки навсякъде в града. Кметът се заканва на паркирали по тротоарите коли … и нищо не се случва. По-лошо е лицемерието с което общинската управа и много съветници паркират на тротоара до Света София и нарушават собствената ни наредба, забраняваща паркиране, което пречи на пешеходците. А аз вече втори месец чакам Транспортната комисия да благоволи да разгледа предложението ми да дадем добър пример и да прекратим това скандално поведение. Максималното разширяване на платеното паркиране в града е правилно, но защо много части от „синята зона” са върху тротоарите? Защо за две години кметът Борисов не осигури условия за построяването на нито един подземен паркинг? А градският транспорт няма да се подобри, докато съществува порочната система за субсидиране прикрита зад „социалното” раздаване на евтини карти. Субсидия, която се плаща без да има добра програма или отчетност. Всички са съгласни, че системата е вредна, но защо само аз го казвам открито.

Мечтая София да е добър град, в който хората се срещат и общуват. Всеки, който отиде в Градската градина, Борисовата градина, Докторската градина, парка Гео Милев, парка пред НДК, Южния парк или булевард Витоша ще разбере какво имам предвид. Реално ли е да има отворено публично пространство – градина, площад или пешеходна зона във всеки софийски квартал или нещо повече, в радиус от 10 минути ходене от всяко жилище в града? Напълно. Всичко зависи от политиката и позицията на общината. Както казах по-горе, достатъчно е разрешенията за изграждане на мол или офис сграда или големи жилищни сгради да са съпроводени с изискване за изграждане на градина или площад. Така, както сега очакваме от инвеститорите да изграждат канали и пътища. Слава богу, има случаи в които и кмета и общинските съветници споделят възгледите ми. Затварянето на Витошка за коли беше добро решение на кмета Борисов – само дето мутрите и тайните ченгета не го спазват. Създаването на парк Възраждане до Руски паметник е също такова добро решение на общинския съвет. Дано само не разрешим друго строителство в него, освен за сграда на градския съд.

Знам, че ще трябва да направя много компромиси, за да защитя нашите споделени мечти. Неописуемите рани в публичното управление на България са на път да се пръснат. Министърът Петков ще изчезне от публичното пространство. Ще трябва да чистя заедно с много свои политически противници разпръснатата гной. Един от свестните съветници в ГЕРБ, който познава МВР добре, ми каза, че за да се изчисти „системата” трябват десет години. Според мен също толкова време ще трябва, за да усетим надежда за мечтите си и в управлението на София.

« Предишна публикация
Следваща публикация »

27 коментара

 • http://www.bigtandem.wordpress.com Александър Кръстев

  Аз обаче имам следния въпрос: Защо всички тези неща не се правят съвместно от общинските съветници на ГЕРБ и СДС (един от които сте и Вие), след като двете партии се сочат за партньори на следващите избори (Справка: утрешния брой на „24 часа“, според който „ГЕРБ и СДС водят с 3% на Тройната коалиция“)?
  Иначе ще прибавя още една забележка: Общината умишлено спъва Тайсей за построяването на метрото (с неиздаване на разрешения и т.н.) само и само да взема обезщетения за просрочените етапи от строежа. Едва ли обаче изчисляват колко загуби отгоре се трупат и колко разходи биха били спестени при прехвърляне на част от пътуващите всеки ден 1.5 млн. „софиянци“ под земята.

 • Николов

  Г-н Заимов,
  Най-меко казано некомпетентно е да твърдите, че хората от Нови Искър не трябва да идват в Столицата с личните си автомобили… Район „Нови искър“ е един от 24-те района – неразделна част от София. Вие все пак да не сте проспал предизборната кампания и на кой град сте общински съветник въобще???

 • Борис

  Г-н Заимов,

  Не бях се включвал тук от известно време, защото отказахте коментар на въпроса ми (под постинга „Получава се по-добра обратна връзка“) как може да бъде защитен общественият интерес така, че новите сгради в центъра на столицата да бъдат строени така, че да не унищожават старата градска среда и паметниците, препратихте ме към главния архитект.

  Последният ви постинг отново ме провокира, защото наистина споделям с вас мечтите за по-красив, по-чист и по-подреден град.

  Как смятам, че са свързани или не са свързани двете неща – мечтите от последния постинг и мълчанието ми последните два месеца?

  Смятах по време на предизборната кампания за кмет, смятам и сега, че разбирането ви за проблемите на града е много добро. Поставям под съмнение, обаче, способността ви да комуникирате това разбиране с по-широк кръг от хора.

  Разбирането и мечтите ви за града и общинската администрация изпреварват обществено мнение. Затова трябва да се замислите доколко тези изпреварващи идеи могат да стигнат до хората по време на предизборна кампания. Отговорът е прост: не могат.

  Една предизборна кампания може да си позволи само ограничена доза образователно съдържание. Успешните предизборни кампании приковават вниманието върху съдържание, което обществото вече разбира, и емоционално затвърждават това съдържание. (Разбира се, кандидатът предлага и конкретни решения на проблеми, но както вече сте се убедил по време на кампанията, тези, които четат програми са малко.)

  Вашият случай обаче не е такъв. Съдържанието на вашата кампания за кмет, идеите ви за града и общинската администрация не се разбират от широк кръг хора. Вероятно това разминаване е било източник на доста фрустрация – как при качествени идеи и добри намерения кампанията ви не беше заразна в достатъчна степен.

  Мисля, че единственото решение на този проблем е да създадете това разбиране в обществото на онова, за което говорите, преди следващата предизборна кампания. Блогът няма да е достатъчен. Трябва да съсредоточите усилията си едновременно върху качеството на идеите, които предлагате, и върху комуникирането им до хората. Необходим ви е предизборен щаб преди предизборната кампания.

  Когато това се случи, може би ще разберете защо е важно да отговаряте на тревогите на всеки, който споделя с вас мечтите ви (в случая моите тревоги за това как ще изглежда новата сграда на колелото на Паметника Левски) и защо не можете да си позволите да губите привърженици като ги препращате към главния архитект. А аз вероятно ще пиша тук по-често.

 • Манолов

  Аз също като Борис призовах г-н Заимов да прави срещи с нас-тези,които пишем тук,това е повече комуникация помежду ни и би било от полза,но получих отрицателен отговор.

 • http://marlonmail.bg Един

  И кои строят в София, драги ? Нали са хора от твоята Партия червена. Назначени от твоята Партия капиталисти ! Нима не знаеш това ? И защо забравяш за 9 септември 1944 г., когато ония с цървулите слязоха от горите и се трапосаха по жълтите павета и заграбиха имотите на успелите. И твоя род не прави изключение – и твоя род е грабил ! Помниш ли постинга на една жена, която лично се е виждала с вдовицата на съветския шпионин Заимов ? Вдовицата на Заимов е грабнала чужд имот, твоята баба е лапнала чужд имот и е съсипала човешки съдби. Та тази жена говореше за наглото държане на баба ти. Всъщност теб не ти ли е срам ? Вече над 60 години управлявате България…….

 • http://aman.blog.bg/ aman

  Аз мечтая хората по света да се обичат и да няма войни и насилие. Да няма бедни и гладуващи се. Всеки жител на земята да има достъп до качествено здравеопазване и образование. Да уважаваме и не рушим околната среда и да ползваме ресурсите на майката природа разумно и умерено. Да ядем чиста храна. Да караме автомобили задвижвани от слънчева енергия. Да няма АЕЦ, ТЕЦ, мръсна промишленост, която да трови нас и децата ни. Медицината да може да лекува всички болести, а средната продължителност на живота да е поне 150 г.
  Да сме колонизирали поне три обекта в Слънчевата система (примерно Луна, Марс и някой подходящ спътник на Юпитер). Да е намерен начин за придвижване в космическото пространство, който да даде възможност да изследваме други системи и планети и да ги заселваме.
  Българският език да е световен (ако не и галактически) език. Да съм взел Нобелова награда по литература, както и Хюго, Небюла и Пулицър, или поне да съм издаден в 1 000 000 тираж на всички земни езици….
  Всеки е свободен да продължи.
  Мечтите затова са мечти – те са лично изживяване. Качеството им е, че карат човека да върви напред и да се стреми към нещо отвъд собствените му способности. Без мечти вероятно щяхме да сме още в пещерите…
  Но все пак политиката борави с реалности, а не с категория мечта. Аз искам да ме представлява и управлява някой, който може да реши конкретен проблем с конкретно действие (може да не е съвършено, може и да има грешки в действието му).
  Тъй че е важно да има ясно самоопределение – мечтаем или работим. Защото, за да се превърне някоя мечта в действителност или да бъде постигната трябва усилена работа. В политиката повече отвсякъде, защото тя е публично и обществено занимание.
  С други думи трябва да убедиш обществото в стойността на „мечтите си“ и в способността да ги превърнеш в обективна и полезна за мнозинството реалност.
  Стилистиката I have a dream може да е била подходяща за Мартин Лутър Кинг през 60-те или за Махатма Ганди в Индия, но без конкретното направено от тях, едва ли днес имената им щяха да са символи.
  Да не говорим, че изложените мечти са твърде прозаични – липсва им способността да вдъхновят и мотивират. За съжаление. Или трябва да извисиш ръста на мечтите си или да повишиш качеството и количеството на свършената работа…. Това е добра формула за печелене на обществено доверие и избори по принцип – „Смели мечти подкрепени с реални действия“ Едното без другото не става – празни мечтатели много, както и хора движещи се на принципа „залудо работи, залуду не седи“ не е ясно кое е по-вредно, но е напълно ясно, че и двете не подхождат на политик с перспектива.

 • Escreva Isaura

  I have a dreem:
  Гледам хляба маца. Само вода и брашно без квас, тънка коричка.
  Питам се: Какъв народ би ял и почитал като най-свято нещо хиляди години вече този хляб?
  И какъв водач може да води през пустинята хора, които живеят само с такъв хляб?
  И си мисля, че отговорът е общ – само народ и водач, които притежават огромна неизкушеност и вяра в силата на свободата – създател на всичко.
  Та моят дрийм е да се махнат онези като Заимов, които изливат цял живот, та и през неговото трето поколение без прекъсване „мазнината от жертвата върху квасник“. Те ли искат свобода? Те ли са водачите? Те са лапачите, те варят яре в майчиното му мляко! Те никога не са ни донесли и няма да ни донесат нищо добро.
  I have a dreem!
  И си мечтая да сме народ, който е готов да яде 40 години маца, за да има свободата; освобождението от тях, от Заимов и Заимоподбните (пример-линкнати в Блогрол за София).
  И да имаме водач, който ще е готов да не влезе в Обетованата земя, но да преведе народа си през пустинята.
  I have a dreem:
  Да се освободим от Заимовците!

 • Persefona

  „Ako znaehme kakvo mojehme da imame v mechtite si, niamashe da mechtaem“…Sofia sgreshi v izbora si..no greshkite se zaplashtat. Do sledvashtiq mandat, kogato moje bi nqkoi shte se sabudi, reshen, che niama da mechtae vece

 • Иванов

  Г-н Заимов, вземете прогледнете най-накрая в каква страна живеете и осъзнайте, че патетичните ви излеяния като това последното единствено предизвикват усмивки на съжаление. Ако не знате, да Ви кажа, че хората по тези географски ширини искат едно единствено нещо – да не взимат решения. Искат някой друг да им управлява съдбата, за да могат да оправдават слабохарактерната си и страхлива същност. Дайте им някакъв герой като Бате Бойко, който да ги лъже, че върши работа и ги оставете да си гледат мачовете и да си пият ракията. Какви мечти, какви 5 лв…

 • Един

  В броя на в. „168 часа“ от 10 април има голяма статия за Яна Костов – едната дъщеря на Иван Костов. Тази девойка си е купила през 2007 г. апартамент от 114 квадрата в Златни пясъци за…….45 х. лева ! А в началото на 2008 г. си купува втори апартамент в Златни пясъци и пак за смешни пари.
  Да ви е честита десницата:)))) Ходете и подскачайте като маймунки край „десните“ лидери:)
  Впрочем от вестника се свързали с Костов и забележете неговия отговор :
  „Не коментирам“ !!!!! Ураааа, само десните:)

 • edin drug

  НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА

  Ние, гражданите на Република България:
  Обвиняваме Президента!
  Обвиняваме Народното Събрание!
  Обвиняваме Правителството!
  Обвиняваме Главния прокурор!
  Обвиняваме Кмета на София!
  Обвиняваме цялата политическа върхушка!
  Обвиняваме ги за престъпността, за корупцията, за бедността, за липсата на правосъдие, за емиграцияа на младите!
  Обвиняваме ги за това, че продадоха държавата на мафията!
  Обвиняваме ги за това, че са част от мафията!

  Искаме незабавна оставка на Президента!
  Искаме оставката на правителството!
  Искаме разпускане на Народното cъбрание и насрочване на избори за Велико народно събрание!
  Искаме оставката на кмета на София!
  Искаме оставката на Главния прокурор!

  Вън мафията от държавата!

  Гражданска инициатива „Справедливост” призовава всички честни българи на граждански протест на 11 април 2008 година, петък, от 17:30 часа на площад “Независимост” (пред Президентството)
  граждански протест – “НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА”.

  Разпространи!

 • Таня Соломонова

  ЗДРАВЕЙТЕ!
  Пишете, г-н Заимов, в постинга си:
  „Искам да споделя с вас …
  Успешната политика е наниз от компромиси. Добрата политика е битка за споделени мечти. “
  И ОЩЕ: „Знам, че ще трябва да направя много компромиси, за да защитя нашите споделени мечти.“
  И ОЩЕ: „Един от свестните съветници в ГЕРБ, който познава МВР добре, ми каза, че за да се изчисти „системата” трябват десет години. Според мен също толкова време ще трябва, за да усетим надежда за мечтите си и в управлението на София. “
  За мен „Мечтата“ НЕ Е нито Наивност, нито Популизъм! Затова според мен е
  ПО-ПРАВИЛНО, когато търсите средата между „Успешната“ и „Добрата“ политика ДА КОНТАКТУВАТЕ с Кметовете на „Алианс за София“, а не със съветниците, пък дори и свестни, на ГЕРБ.
  А за институцията МВР, ако ЩЕ СЕ прочиства, е най-неуместно да се говори в постинг за „споделените мечти“!
  Връщам се към кметовете на „Алианс за София“, и по-специално към кмета на район „Лозенец“
  г-н Прошков с една информация:
  http://alliancesofia.blog.bg/viewpost.php?id=182150, т.е. „Администрацията на с удължено работно време в четвъртък“(Прошков обмисля да внесе доклад в Столичния общински съвет, с който да предложи „дългият административен ден“ да бъде въведен и в останалите 23 столични района.)
  Ще защитите ли, г-н Заимов, като Зам.председател на СОС предложението на г-н Прошков след внасянето му в СОС? Т.Е. ЩЕ УСПЕЕТЕ ЛИ? Ето, според мен, това е нещо конкретно, за което се говореше в коментарите към предходния Ви постинг „За бюджета“.
  И моля Ви, обърнете Внимание на АКТИВНОСТТА в Коментарите към Предишния и към Този Ви постинг! Причината НЕ е в Коментиращите!
  Причината НЕ е в Коментиращите, точно както ИМА РАЗЛИКА между следните Позиции около 5-ия вот на недоверие към правителството:
  http://www.pisnani.com/article.php?V0b95e6ec=4&V92a2b5cb=703 – Позицията на Б.Борисов
  http://www.pisnani.com/article.php?V0b95e6ec=4&V92a2b5cb=709 – Позицията на Сидеров
  http://www.pisnani.com/article.php?V0b95e6ec=4&V92a2b5cb=700 – Позицията на Й.Бакалов
  http://www.pisnani.com/article.php?V0b95e6ec=4&V92a2b5cb=698 – Позицията на И.Костов
  Поздрави!

 • http://rkandilarov.blogspot.com Ростислав

  Ех, мечти, мечти…
  Ако обаче мечтателите станат повече – току виж реалността би била различна!
  За заклетите реалисти една мисъл на
  Гаспарен: „Горко на века, който няма донкихотовци! На него не му остава нищо освен санчопансовци.“

  Аз не смятам идеите които описвате за революционни, както пише Борис, а напротив – вярвам, че всеки НОРМАЛЕН и трезвоМИСЛЕЩ човек би трябвало да е стигнал естествено до подобни съждения… И се радвам че всеки ден срещам все повече и повече съзнателни хора!

  Мисля и се надявам, че и сегашния СОС ще увре за устойчивото развитие на градовете. Но съм сигурен, че за това са необходими адекватни и стабилни граждански позиции на неправителствения сектор, т.е. на нас самите!

 • Илиана

  Добрият управник трябва да има дързостта да мечтае за нещо по-добро, за да може реално да промени нещата, вместо да създава привидности пред камерите като сегашния кмет.

  Ако искаме да спрем настъплението на кича в нашия град, действително трябва да се въведе ред в застрояването. За да намалее ужасът с трафика, няма да помогне разширяването на пътищата, а създаването на добре уреден градски транспорт. Затова, вместо в зле асфалтирани пътища, е добре да се инвестира в нови тролеи, автобуси, трамваи.

  Обаче намирам за нелепо питането защо Мартин не направи това заедно с „ГЕРБ и СДС”, а твърдението, че той е част от подобна формула e направо арогантно.

  Когато гласувахме на изборите, пуснахме бюлетина за Мартин, като кандидат на „Алианс за София” – СДС и ДСБ срещу ГЕРБ.
  Добре е да го кажем директно – определени хора от групата на СДС залитат към ГЕРБ, което си е чиста подмяна на вот. А това не се приема като коректен политически ход в никоя демократична страна.

  Мартин не е част от групата на СДС, нито от тази на ГЕРБ. И в кампанията, и сега изтъква некомпетентността на Борисов.
  Като капак на всичко сегашният кмет е псевдоопозиция на сегашното управление на държавата, а партията му е рожба на мутрите и червеното задкулисие на политическия ни живот.

  Вярно е, че при реалностите в държавата десните вероятно ще бъдат принудени да влязат в следващо управление с Борисов, за да предотвратят ново управление на БСП и Доган. Да откъснат ГЕРБ от собствените му кръстници и да го впрегнат в друг вид политика (което няма да стане без натиск от ЕНП).

  Ако столичният кмет хукне да става премиер, вероятно Мартин ще трябва да управлява с мнозинството на ГЕРБ. Преди да разсъждаваме по тази хипотеза трябва да сме наясно, че ако подведе избирателите, които гласуваха за него и „Алианс за София”, едва ли ще има шанс да спечели кметския пост.

  Още нещо – ако в ГЕРБ имаше компетентност и воля за промени, каквито предлага Мартин, те просто щяха да са налице. Вместо това Борисов и мнозинството му ежедневно демонстрират тоталитарното си мислене и правят труден живота на софиянци.

  Промяната в София няма да е лесна. Успех, Мартине!

 • Илиана

  PS: Петков падна. Честито!

  Това не е достатъчно, но е добре като начало.

 • Таня Соломонова

  ЕДИН ВЪПРОС!
  Виждам, че е въведено: „Коментарът Ви чака одобрение от модератора“.
  Та в тази връзка НЕ публикуването на определени коментари е технически проблем, или е проблем от друг порядък?
  Предварително благодаря за отговора!

 • Таня Соломонова

  ЗДРАВЕЙТЕ!
  Тъй като НЕ получавам отговор на въпроса си под №16, ще възстановя ЧАСТИЧНО коментара си от 12.04, а именно:
  Както е видно от следната информация -http://alliancesofia.blog.bg/viewpost.php?id=182150,
  Администрацията на „Лозенец“ с кмет г-н Прошков/издигнат от „Алианс за София“ е въвела удължено работно време в четвъртък.
  Питането ми в „изчезналия“ ми коментар бе:
  Ще защити ли Зам. председателят на СОС г-н Заимов „дългият административен ден“ и в останалите 23 столични района?

 • rover

  Честит имен ден, Мартине!

  Дано хората, които споменаваме името ти с добро, някой ден надхвърлим като бройка, хм…другите!

 • http://svetlaen.blogspot.com Светла

  На мен лично последният пост на Мартин ми харесва. Виждам обаче, че е въвел модерация. От модерацията понякога има смисъл, самата аз я бях включила в блога си за няколко седмици, после я махнах, понеже не обичам цензура. Но ако в един блог има модерация, добре е администраторът да реагира и да пуска коментарите бързо.

  Имен ден? Никак ме няма с имените дни, но ако е така – честито на патерица!

 • http://svetlaen.blogspot.com Светла

  П.п. Взимам си думите за модерацията назад – виждам, че вече няма модерация.

 • droledidee

  Г-н Заимов,
  Аз също така като Вас мечтая, за същите тези неща! Но мечтая също така политическите личности като Вас да спрат да се плюат пред нас избирателите, а да си вършат заедно работата!!! Не ме интересува колко е прост Борисов, колко некомпетентен е Диков и т.н. Интересува ме колко улици и тротоари са ремонтирани и как! До колко следи Столична община да се спазват законите на нейна територия?! Плюйте се помежду си когато сте насаме, нямам време да ви слушам и чета тук и там как се плюете!
  Но имам време да Ви изчета и изслушам, до къде например стигна проекта за реконструкция на женския пазар и кога ще можем да се радваме само на легални сергии, кога ще мога да си получа касова бележка за това което си купувам от пазара?
  Надявам се да получа отговор някой ден …

 • изгубен в превода

  Последният пост, ако приемем, че отразява масовото мнение на българите за политиката, идва да покаже, че само времето може да излекува страната. Дори личности като Мартин Заимов нямат силата да възстановят изтритият от комунистите интелект на нацията. Редът в държавата не може да надхвърли редът в главите на народа. Ясно като бял ден. Наистина ни остава само да мечтаем. Въпреки че, както беше казал поетът – обществото прощава на престъпниците, но не и на мечтателите.

 • http://www.probujdane.com Павел Лазаров

  Аз имам същите като твоите мечти, Мартине. Нещо повече, аз съм решил! Така ще бъде! :)

  Сполай ти!

 • Един

  Едно четиво за Мартин Заимов – той бил в комбина с интересни другари:)
  http://frognews.bg/Frog/index.php?option=com_content&task=view&id=5946&Itemid=290

  А по-горе някой написал, че Заимов бил личност:))))))))

 • Мария Д.

  Днес сутринта Мартин участваше в репортаж на живо (с други общински съветници и районния кмет, както и българи и роми живеещи в квартал Красна поляна) по Нова ТВ.
  Обект на репортажа – проблемът с виетнамските общежития, където „временно за 1 година“ са настанени от 15-17 години 360 семейства.
  Поздравявам Мартин за:
  а) заетата позиция;
  б) тона, в който я изрази
  в) търпението, с което реагира на тъпите опити и на двете девойки от Нова да го изкарат неадекватен „чудак“.

 • kanidga

  Трогва сърцето, но пишете тъй както някой младеж се опитва да закача девойка- сваля и безброй звезди, говори и глупости, които най-често не са лъжи, но не са изкрени и то с една единствена цел(знаете коя). Лично аз повече няма да се оставя да ме пре…. и ще се махна не само от София.

 • http://ruinitall.wordpress.com invertedquestionmark

  Като човек, който само три дни от този месец не е ходил на работа с колело, искам да отбележа, че няма как това да бъде „алтернативата“ и „решението“. Част от него – да, но не може да трябват още много идеи.