Тунелът под Ламанша и Боянският водопад

Благодаря на всички, които дойдоха в неделя и се включиха в почистването на Боянската река.

Благодаря на всички, които дойдоха в неделя и се включиха в почистването на Боянската река. Оказа се, че е станало малко объркване и някои са отишли на друго място. Това е една от тези грешки в живота, които дават положителен резултат. Вместо да чистим на едно място, чистихме поне на две. Сещам се за едни виц, според който навремето, когато обявили конкурс за прокопаване на тунела под Ламанша, го спечелила българска фирма. На въпроса защо, поръчителят отговорил: „Те ще копаят едновременно от Англия и от Франция. Като ги знам, никога няма да могат да се срещнат по средата. Така ще имаме два тунела.“ Това е разбира се български виц, който подсказва, че нямаме много високо самочувствие. С малко повече самоувереност обаче, ще изчистим София от всичките й мръсотии. Още веднъж благодаря.

PS. Благодаря и за всички коментари. Не си давах сметка, че блогът ми ще бъде толкова популярен. Няма да смогна да отговоря веднага на всичко, в крайна сметка сега навлизам в този занаят. Но чета с удоволствие и ще отговоря. Благодаря и за всички идеи.

PPS. Ето и няколко снимки от днес сутринта, когато раздавахме значки и лепенки в задръстването.

« Предишна публикация
Следваща публикация »

8 коментара

 • http://bborissov.iblogger.org Борислав Борисов

  Ще си позволя да ви предложа публикация от блога на един умен млад човек, посветена на тази тема:
  http://dzver.com/blog/?p=1034
  (Думата „млад“ да се чете подчертана и в получер. Защото е важна.) Лично аз се радвах на това, което е написал, а още повече на онова, което е показал на снимките.

 • Карина

  директен контакт с максимален брой хора, те няма да дойдат при вас, вие трябва да отидете. Успех.

 • Лъчезар Томов

  Съжалявам, че не дойдох вчера, въпреки че възнамерявах. Сигурно е било забавно и 100% полезно за тази толкова замърсена планина.

 • Filipa

  След този Ви пост щях да изпитам удоволствие да видя една от снимките на -dzver/ виж коментар 1/. Хич не е важно колко противоречиви мнения ще се изкажат. Важно е,че накъде някой е чистил…

 • http://boikob.blogspot.com Скарамуш

  И да не забравяте да погледнета истината за шамана, инж. д-р о.р. ген.лейт. Борисов: http://boikob.blogspot.com

 • Зара Малева

  Много хубаво. Много. Повече такива инициативи – нещо реално и осезаемо наместо фолк-концерти и снимки със звезди. Макар че… не знам дали е печеливша стратегия в макроплан. На мен обаче ми е безкрайно симпатична. Дано има такива неща.

 • Минаваща

  Одобрявам да има блог, но е малко объркан. Не знам дали Мартин ще прочете това, не е отговорил на първото ми участие. Но отново ще кажа – Мартине, като премахнеш колите по тротоарите – няма да ги премахнеш от София. Защо всички си заравят главите в пясъка? Колите ще стават все повече и повече. Ако в Лондон хората си плащат за паркинг, то със сигурност е защото ИМАТ ПАРИ ДА ГО НАПРАВЯТ. Колата за масовия софиянец е НЕОБХОДИМОСТ а не лукс. Но това, че имаш кола и едва успяваш да я поддържаш, съвсем не значи и че непременно ИМАШ ПАРИ ДА ПЛАЩАШ И СКЪПИ ПАРКИНГИ И СИНИ ЗОНИ. Казваш за Лондон – а защо не кажеш колко се плаща там за час паркинг? Едва ли е това съотношение колкото е тук към заплатата!!!!!!!!! В Швейцария например е франкче-час. Както тук – левче-час. НО ТАМ НАДНИЦАТА Е 200 ФРАНКА, А ТУК – 20 ЛЕВА. Нещо да кажеш?? Моето разрешение – ДА СЕ РАЗРЕШАТ ЗА ПАРКИРАНЕ ВСИЧКИ ТРОТОАРИ, КЪДЕТО ТОВА Е ВЪЗМОЖНО И НЕ ПРЕЧИ НА ХОРАТА – Т.Е. – ИМА РАЗСТОЯНИЕ ЗА ЕДНА ДЕТСКА ИЛИ ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА. Проблемите не се решават със забрани, а с разбиране и съпричастност. Пешеходците са винаги много възмутени, но в следващия момент и те се качват на колите и ги ползват – било лични, било служебни и таксита. И тогава изпитват и те проблеми при паркирането. Движила съм се с кола в центъра на Цюрих – заедно с трамваите по релсите. Да се отвори Витошка, също и Графа – тези две артерии ще облекчат трафика. Място за разходки? Моля, на 50 м от Витошка е огромният парк на НДК, предостатъчен за разходки. А колко коли на час минаваха преди по Витошка към Южния парк? Откъде мислиш, че минават сега? Не са се изпарили, уверявам те. Просто правят задръствания НЯКЪДЕ НАБЛИЗО. Да се намали размера на синята зона, защото тя не облекчава нищо, а само пълни нечии джобове. Просто е – на една улица, където има място за 20 паркирали коли – каква е ползата от това те да паркират платено??? Дали с това се облекчава някак положението? И преди – 20, и сега – 20. Но сега тези 20 коли носят на някого поне 300 лева на ден. Хайде сметнете колко сини паркоместа има в София? Поне 1000. Това са 300 000 лева на месец. 3 600 000 на година. КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ? И как така става така, че до вчера една улица е ЗАБРАНЕНА ЗА ПАРКИРАНЕ ДОРИ ЗА СПИРАНЕ – това значи, че паркиралите коли биха пречили на нещо. А от днес – тя е вече СИНЯ ЗОНА – аха, значи когато плащаме, колите ни вече не пречат на никого??? Безобразие. Помисли по тези въпроси, Мартине. Писна ни да ни бъркат в джобовете. Тези пари, които излизат от нашите джобове, по-добре да ги дадем за учителите.

 • http://dsxsnpntuq.com dsxsnpntuq

  Hello! Good Site! Thanks you! rnocksdbjz